Саут Бийч Диета преглед: положителни и отрицателни

Научете най-добрите и най-лошите аспекти на диетата на South Beach

Диетата на South Beach е популярна диета с ниско съдържание на въглехидрати. Хората, чиито тела са подходящи за ниско съдържание на въглехидрати, са склонни да се чувстват по-добре по тях, да бъдат по-малко гладни и да имат положителни отговори на здравето (по-ниски триглицериди и кръвна глюкоза, понижаване на кръвното налягане, по-висок HDL, между другото ). Но не всички се хващат добре за диетата на South Beach. Тук обясняваме положителните и негативните положения на диетата и това, което я отличава от другите диети с ниско съдържание на въглехидрати .

Позитиви на диетата на South Beach

Отрицателни от диетата на South Beach

Използване на гликемичния индекс - Agatston разчита в голяма степен на гликемичния индекс при оценката на храните. Това ми е изненадващо, тъй като книгата е написана след въвеждането на концепцията за гликемичното натоварване и е много по-практичен и полезен индикатор за това как една храна може да повлияе на кръвната захар.

Много ограничителна Първа фаза, която може да изведе някои хора на диета. От друга страна, това е краткосрочно и авторът не препоръчва никой, който пребивава с него, да продължи повече от 3 или 4 седмици (за хора, които имат доста малко тегло, за да загубят). Тъй като няма указания за това колко въглехидрати да се консумира, може да възникне и "катастрофа с въглехидрати" , в зависимост от индивидуалните селекции на диетоловата храна.

Вероятно недостатъчна структура - за някои хора, когато става въпрос за добавяне на въглехидрати обратно вътре. Тази диета оставя много на индивида, което е добро в дългосрочен план, но вероятно е по-трудно в краткосрочен план. Също така, някои хора просто не са настроени в сигналите си и те може да не бъдат мотивирани да станат такива.

Несъответствия в диетата на South Beach

Доста от аспектите на диетата, които не се съчетават добре. Защо е разрешено по-наситено съдържание на мазнини във фаза трета ? Защо да кажем, че размерът на порциите нисковъглехидратни храни трябва да бъде оставен на индивида, но след това препоръчваме преброяване на отделните ядки (и това е различен брой в зависимост от гайката). И каква е сделката с кус-кус? Това е високо преработена, високо гликемична форма на пшеница, но Агатстън я препоръчва и има много рецепти, които я включват.

Други високо гликемични храни са в менютата и рецепти, които могат да изпратят най-малкото смесено послание.

Имайте предвид, че диаграмите на гликемичния индекс в първата книга се основават на бял хляб със стойност "100", където повечето номера, които прочетете тези дни, се основават на глюкоза, която е "100", така че може да видите храни с различни числа. Вижте Гликемичния индекс е полезен? и стар срещу новия гликемичен индекс.