Храни, разрешени на палео Диета

Това са храни, които се препоръчват за приближаване на Paleo Diet . Имайте предвид, че авторите не са съгласни с някои подробности. Аз съм в процес на преразглеждане на този списък, за да отразява развиващото се мислене по тази тема, но не ми е цел да изясня изчерпателно идеите на нарастващия брой автори по темата. Едно нещо, на което се съгласяват тези автори, е, че няма начин да можем точно да възпроизведем храната от палеолитния период, така че в някои случаи трябва да се заменят.

Това обяснява много от различните решения на авторите.

Месо и яйца

Месо (включително морски дарове) и яйца са важни компоненти на палеолитната диета. В идеалния случай животните, от които идват яйцата и месото, се хранят с естествена (към животинската) биологична диета. Това означава, че пилетата имат достъп до зелени, насекоми и т.н., както и зърно. Говедата ядат трева и други пасища зеленина. Рибите трябва да идват от дивата природа или поне да се хранят с дивата риба. Във всеки случай, месото трябва да бъде без никакъв вид.

Лорен Кордаин ( The Paleo Diet ) вярва, че трябва да търсим нискомаслени източници на месо, докато други не са съгласни. Разсъжденията му са, че днешните меса са много по-високи в наситените мазнини, така че трябва да търсим нискомаслено месо и след това да се допълва с мазнини от други източници.

Зеленчуци

Зеленчуците се насърчават, въпреки че някои версии на диетата изключват зелен фасул и грах, тъй като те са бобови растения. Някои варианти просто казват, че ако не могат да се ядат сурови, не яжте я (макар че това не означава, че трябва да се консумира сурово, само че трябва да може да се консумира сурово ).

Картофите и други нишестени грудки (например маниока) са област с различни мнения. Някои палео-ядене ще ядат сладки картофи и други клубени, но все пак ще избегнат белите картофи.

плодове

Обикновено плодовете са разрешени. Някои съветват, че хората, които трябва да отслабнат, трябва да ограничат консумацията на висококачествени захарни плодове, особено сушени плодове и сокове.

Някои казват, че всеки трябва да ги ограничи.

Ядки и семена

Ядки и семена обикновено се допускат, въпреки че Кордайн предлага тези, които искат да отслабна, да ги ограничат до 4 грама на ден. Имайте предвид, че фъстъците са бобови растения и не са разрешени. Някои не позволяват кашу, тъй като не могат да се ядат сурови. Незасладено бадемово мляко и кокосово мляко често се използват като заместители на млечните продукти.

масла

Въпреки че авторите варират по препоръчваните масла, основно консенсусът изглежда, че маслата от позволените растения са добре. Маслата от маслиново масло и ядките, включително кокосовото масло , обикновено се насърчават (Cordain препоръчва масло от канола, но не и кокосово масло). Добавянето на рибено масло често се препоръчва.

напитки

Не е изненада, че водата се насърчава и като цяло чаят се смята за добър. Отвъд това има известна вариация по отношение на съветите за кафе и алкохол. Разбира се, сладките напитки (независимо дали са подсладени със захари или изкуствени подсладители) са почти навън, въпреки че Кордайн смята, че случайно диетичната напитка вероятно е наред.

Това е почти всичко за храни, разрешени на палео Диета. Също така не забравяйте да проверите храни, които са забранени на палео .