Най - добри начини да направите социална тренировка

Упражнението е чудесен начин да подобрите физическото и психическото си здраве. Поддържането на активността може да ви помогне да избегнете сериозни заболявания, свързани с възрастта, като рак, и може да ви помогне да избегнете сърдечен удар, а не незначително, да намалите стресовите хормони, като кортизол. Предизвикателството е да се насладите на упражнението, с което се справяте, и да го запазите като социално е начин да направите физическата активност по-забавно и да увеличите шансовете за придържане към вашата тренировъчна програма.

Ползите от това да бъдеш активен с други хора

Груповото упражнение може да осигури подкрепа, както и структура на програма за дейности. Рандомизирано контролирано проучване от 2007 г., в което се оценява упражняването на контролирана група за ранните стадии на рак на гърдата, подложени на лечение, показва, че физическите и психологически ползи продължават след 12-седмичната програма. Публикувано в British Medical Journal, проучването сравнява схема от два групови класа седмично и една допълнителна сесия на дома, с препоръки да се упражнява редовно у дома при контролни субекти.

Груповите трениращи съобщават по-високо качество на живот в въпросника, отколкото контролната група, която упражнява самостоятелно в края на 12-седмичната програма и 6 месеца по-късно.

Независимо дали е резултат от вниманието на фитнес инструктори или от подкрепата на други пациенти, социалните упражнения се радват на активността повече и остават по-активни през следващите месеци.

Дори съвършено здравите възрастни могат да се възползват от разсейването, което един приятел може да направи, като държи ума ви от болезнените мускули.

Да бъдеш в структурирано и социално упражнение среда има допълнително предимство: един инструктор следи колко интензивно упражнявате. Не е необходимо да броите минути или повторения, просто следвайте указанията.

Най - добри начини да направите социална тренировка

Поддържането на връзка с други хора намалява стреса и може да ви окуражи да се придържате към здравословната дейност. Ако опитате групова настройка за упражнения, може да откриете, че като участниците с периферна невропатия (увреждане на нервите) в проучване от 2014 г., няма значение дали са получили балансирано обучение или Tai Chi.

Просто като част от клас им даде повече мотивация и увереност да продължат.

Редактирано от Шарън Басараба

Mutrie, N, Campbell, AM, Whyte, F et al. "Ползите от упражняваната надзорна групова програма за жени, лекувани за ранен стадий на рак на гърдата: прагматичен рандомизиран контролиран опит". BMJ 2007; 334: 517.
http://www.bmj.com/content/334/7592/517

Пауъл-Копе Г, Quigley PA, Besterman-Dahan К, Lind JD. "Възприеманите ползи от груповото упражнение сред лицата с периферна невропатия". West J Nurs Res 2014. Mar 12; 36 (7) 855-874