Какво знаменитост Shaming орган може да ви научи за фитнес

По време на Полувремето на Super Bowl LI, отнеха около две минути, за да могат хората да влязат в Twitter, за да засрамят тялото на Лейди Гага за предполагаемите "коремни ролки". Те изпепелиха омразата си, която след това се срещна с отвращение от феновете, а в последвалите последици разговорът се промени: "Каква невероятна атлетична игра!" - "Лейди Гага се засрами за корема си!"

От една страна, беше освежаващо да се видят толкова много хора, които осъждат измамници и аплодират тялото на Гага (ясно годни), но от друга страна беше разярен, че физическите изяви на хората все още се смятат за "по-важни" и достойни на разговорите, отколкото техните компетенции и таланти. И накрая, беше стряскащо да се види такава ясна разминаване между възприятията на народите за идеализирано физическо съвършенство и как всъщност изглежда физически годни.

Истината е, че физическата пригодност не означава да изглеждаш като супермодел и както посочва клиничният психолог д-р Ивон Томас, "супермоделарното тяло" често се постига чрез решително нездравословни действия, включително биене, очистване, крайно ограничаване на калориите, лаксативи или прекомерно упражняване. С други думи, преследването на "съвършеното тяло" често е напълно различно от стремежа към здраво тяло.

И все пак, здраво тяло е най-важното и как изглежда това , е различно за всички.

Културата на общуването с тялото

Разбира се, лейди Гага не е първата знаменитост, която е била заслепена от тялото и тя (за съжаление) няма да бъде последната. Културно, знаменитостите, които са застрашени от тялото, са на практика спорт. Д-р Санам Хафеез, лицензиран клиничен психолог в Ню Йорк и член на преподавателския състав в Университета за учители в Колумбийския университет, използва Lady Gaga, за да илюстрира тази точка: "Знаменитостите се държат на невероятно висок стандарт.

Хората се оплакват, когато знаменитостите имат пластична хирургия, а след това се оплакват, когато знаменитостите изглеждат по-естествени. Ако лейди Гага излезе на сцената, изглеждаше тънка, хората щяха да я критикуват, че са твърде тънки, дори и да спекулират с нарушение на храненето. Това е ситуация, в която няма печалба. Това е съвършенство или критична критика. "

И със сигурност знаменитостите не са единствените, които могат да изпитат несправедливото и, честно, неподходящото действие на това, че са заслепени от тялото. Хората го правят на известни личности. Те го правят един на друг. И най-лошото от всичко е, че го правят за себе си. Той е практически вкоренен в колективната културна психика, която д-р Кели Мороу-Баез, лицензиран професионален съветник с докторска степен. в психологията се посочва трудно да се отмени: "Начинът, по който някой изглежда е голяма част от първите впечатления. Особено в нашия динамичен свят, нашата тенденция да вземаме мощни решения само в моменти е само засилена."

Дженифър Ленцке, регистриран диетолог и директор на отдел "Хранителни услуги в центровете за хранене в Rosewood", споделя: "Ние сме" обучени "от целеви маркетингови кампании в Интернет, телевизията и в печатни медии, за да идентифицираме и категоризираме типовете, и т.н. като "идеални" срещу "неприемливи". С атаката на социалните медийни платформи, които популяризират стилизираните снимки и манипулират физическите черти, ние се занимаваме със общество, което поставя твърде голямо внимание на външния вид и привлекателността на повърхността.

Но само защото преценките за формата и размера на тялото се превърнаха все повече в културна норма, това не означава, че трябва да приемем нормата, особено когато тя може да има сериозни последици, които пречат на истинското разбиране за това, какво наистина е здравословно , "Виждаме, че тя прониква в хранителните навици на милиони млади мъже и жени, когато се опитват да разберат кои са и как се вписват в обществото, което ги повдига и ги учи как да оценят своята самооценка въз основа на физическите характеристики и привлекателността ", казва Ленцке, добавяйки, че" това е епидемия и накара хората да предприемат драстични мерки, за да се опитат да се справят с нереалистични стандарти ".

Така че, ако някакво добро може да дойде от пренебрегване на тялото, особено на сцена с размер на Супер Боул, може би тя лежи тук: Тя ви дава възможност да се образовате за разликата между предполагаемо "физическо съвършенство" и истинското значение на това, здрави.

Истинската дефиниция за здравословен и пригоден

Накратко, определението за "здраве" е състоянието на липса на болест или нараняване. Разбира се, това определение може да бъде разширено, така че да включва отсъствие на маркери на заболяването, като например висок холестерол, кръвно налягане или кръвна захар, така че дефиницията за всеки отделен случай наистина е между вас и Вашия лекар. Ако получите палеца от вашия документ, тогава поздравления! Можете да приемете, че сте здрави, независимо от формата или размера на тялото.

Фитнесът е малко по-сложен. Има по същество два "слоя" фитнес: фитнес, свързан със здравето, и фитнес, свързан с уменията. Въпреки че всеки трябва да стреля, за да постигне свързаните със здравето компоненти на фитнес, свързаната с уменията фитнес обикновено е свързана със специфични цели или изисквания за начина на живот. Например, целите и начина на живот на професионален спортист ще бъдат различни от журналиста, който иска да прекара уикендите си в туризъм със семейството си. Нито е правилно, нито погрешно, добро или лошо, просто е различно. И физическите резултати от всяка форма на обучение също са склонни да изглеждат различно.

Номерът, разбира се, е разбирането, че е добре да изглеждате по-различно. Всеки изглежда по различен начин, основавайки се на проста генетика, така че сравнителната игра, която настъпва, кара хората да реагират на телата на другите с изразителни изявления от "Погледнете този корем - груб!" към "Иска ми се да имам корема й!" е напълно ненужно и неподходящо.

Хората често са невежи за това, което всъщност представлява здравословно състояние. Има много "слаби мазнини" - тези, които изглеждат тънки, но метаболитно нездравословни - и много по-големи хора, които всъщност са доста здрави ", казва здравният психолог д-р Гретхен Кубачки. Сравненията като цяло са нездравословни. Фитнесът трябва да се измерва спрямо личен стандарт на производителност, растеж и усилия. "

Така че, ако искате да излезете от сравнителния влак и да започнете да развивате собствената си дефиниция за това какво означава да сте здрави и подходящи, помислете за следното.

Компоненти на фитнес, свързани със здравето

Тези пет компонента на фитнес са елементите, които всеки трябва да стреля, за да се постигне и подобри. Те спомагат за предпазването от развитие на хронични заболявания и заболявания, включително сърдечни заболявания, диабет, остеопороза и други подобни, като в същото време подпомагат цялостния активен начин на живот.

Крайната цел тук е да се увеличи мастната маса чрез изграждане на мускули и да се намали излишната телесна мазнина чрез комбинация от здравословна диета и редовна тренировъчна програма. Но намаляването на телесните мазнини не означава, че е елиминирано напълно - телесните мазнини всъщност са защитна и необходима тъкан, когато се поддържат на здрави нива.

Компоненти за фитнес, свързани с уменията

Футболът, свързан с уменията, е различен от фитнес, свързан със здравето, тъй като начина, по който решите да развиете тези умения, е 100 процента до вас и ще бъде различен от един човек на друг в зависимост от личните цели. Например, един спринтьор ще иска да развие власт и скорост. Бейзболен играч ще трябва да подобри времето за реакция. Гимнаста ще работи усилено за баланс, координация, гъвкавост и власт. А обикновеният човек може просто да иска да работи върху всички от тях, за да стане по-ефективен "човешки спортист".

Нивото, на което човек работи по компоненти, свързани с умения, свързани с уменията, във връзка със здравословните компоненти на фитнес, със сигурност може да повлияе върху неговия или нейния физически вид, но ако крайната цел е здравето , тези физически прояви на годност не трябва да се използват като метод на сравнение или идеализъм.

Изпълнение на RISE метода за обучение за здраве и фитнес

Едно нещо е да разберете елементите, които допринасят за фитнес, но друго нещо, което трябва да знаете как да приложите програма за обучение, която може да ви помогне да постигнете целите си. Д-р Пол Арчиер, член на изследователския факултет и изследовател от колежа "Скидмор", разработи акроним "RISE" въз основа на изследванията си, за да определи какво трябва да включва програма за качествена тренировка. Ако проверявате всички кутии и комбинирате обучението си с висококачествен и добре балансиран план за хранене, вие сте длъжни да изпитате положителни резултати.

Фитнесът идва в различни форми и размери

В края на деня, двама души (дори идентични близнаци) изглеждат точно подобни. Общата сума на генетиката, личните избори, преживявания и цели, всички засягат физическия външен вид. И като се има предвид, че определението за "годни" варира широко в зависимост от начина на живот и програмирането, никой няма право да преценява или сравнява себе си с тялото на друго лице.

Като психотерапевт и автор Иман Кан толкова разумно посочва: "Здравословно не означава непременно, че имате шест пакета, генетиката и структурата на тялото допринасят много за това." Лейди Гага гордо показва, че здравословното и пригодно тяло може да не прилича на здравословен здраво тяло или здравословното си тяло на инструктор на йога. Сравненията са без значение. "

Преодоляване на културата на общуване с тялото

Предизвикателството, разбира се, е, че ако физическата преценка е вкоренена в американската култура, как се отстранявате от цикъла? Вярно, това не е лесно. Трябва да сте в състояние да разпознаете отрицателните или осъдителни мисли - от себе си или от другите - след това да пренасочите или преначертаете негативността в нещо конструктивно.

Д-р А. Дж. Марсдън, асистент професор по човешки услуги и психология в Beacon College в Леесбург, Флорида, казва: "Единственият начин да променим този аспект на нашата култура е да разговаряме против блъскането на тялото - особено в случаите, здравословно и прилягащо, важно е също така да не се полага много тежест в преценката на другите хора. "Хората не могат да ви накарат да почувствате нищо.

Това е важно нещо, което трябва да признаем. Ако лично чувствате, че сте заслепени от тялото, можете да решите да пренасочвате негативните си чувства и по същество да "отхвърляте" тези чувства на срам. Марсдън продължава: "Щом разбереш това, ще ти помогне да преформулираш всякакъв вид негативност в по-положителна светлина. Ако се хванеш за мисли за отрицателни мисли или за груби коментари за някой друг, спри да си спомниш състраданието към другите уроци сурово решение. "

Също така е важно да се предприемат стъпки, за да се предотврати продължаването на цикъла. Д-р Хелън Одески, психолог и автор на " Спрете безпокойството от спиране на теб" , посочва, че децата са гъби, които започват да развиват образа на тялото си в съвсем млада възраст. "Дете, което е изложено на поглъщане на мазнини, е по-вероятно да развие разстройство на храненето, депресия и безпокойство. Ако приемем пренебрегването на тялото и не го наричаме неподходящо, когато се случи, тогава го оставяме да бъде норма. "

Вместо да се фокусира първо върху външния вид, Одески предлага да се съсредоточите върху действия и способности. "Можем да научим нашите деца за стойността на телата ни и за невероятната им способност да изпълняват атлетично представление, да танцуват, да скачат и да пеят и да се съсредоточават върху проблема за здравето, а не да изглеждат".

И можете да използвате този подход, за да промените собствените си тенденции, за да се фокусирате първо върху външния вид. Ако се окажете "желаещи" за тялото на някой друг, спрете. Напомнете си за собствените си уникални таланти и способности и за работата, която въвеждате към собствените си фитнес цели. Съсредоточете се върху това, което тялото ви може да направи . Всичко е добре и хубаво да искате да бъдете най-здравото и здравословно себе си, но както се казва, сравнението е крадецът на радостта. Желанието за тяло, което не е ваше собствено, е безполезно отвличане на вниманието от това кой си и от какво лично можете.