Захар Busters Диета Основи и списък с храни

Ето всичко, което можете да ядете на захар Busters Диета

Диетата на Sugar Busters се фокусира върху елиминирането на рафинирани въглехидрати и храни с висок гликемичен индекс. Той беше популяризиран в най-продаваната книга "Захар Busters! Cut Sugar to Trim Fat" от H. Leighton Steward, Сам С. Андрюс, Морисън К. Бетея и Луис А. Баларт. Научете основите на тази диета и списък на храни, които са ограничени или разрешени.

Основи на диетата за захар

Авторите на "Sugar Busters" препоръчват около 40 процента от калориите в диетата да идват от ниско съдържание на фибри, нисък гликемичен въглехидрат , 30 процента от протеин и около 30 процента (но до 40 процента) предимно от мазнини (ненаситени).

От друга страна те твърдят, че хората могат да ядат до 50% въглехидрати и да останат в границите на диетата. Те обаче не казват къде се предполага, че се получават допълнителните 10 до 15 процента въглехидрати, предвид препоръките за протеини и мазнини.

Въглехидрати: Забранено или приемливо

Диетата съдържа списък на въглехидратните храни, които трябва да се избягват, включително бял хляб, бял ориз, бяло брашно, захар, продукти с добавена захар , някои високо гликемични плодове (банани, стафиди, ананас) пащърнак) и царевица. Приемливите въглехидрати включват бобови растения, пълнозърнести продукти и нискомаслени млечни продукти без добавена захар.

Вижте по-пълния списък по-долу.

Месо, риба и яйца

Диетата препоръчва да се яде постно месо , да се премахне кожата от домашни птици и да се отрежат мазнини от постно говеждо, агнешко и свинско месо. Всички риби и морски дарове са разрешени, както и цели яйца. Въпреки това, не се допускат никакви хлябове.

Мазнини

Ненаситените мазнини се подчертават, но наситените мазнини не са толкова забранени, колкото в диетите на Zone и South Beach .

Маслото е приемливо с умереност, например. Списъкът от килери има сирене. Независимо от това, наситените мазнини не трябва да съдържат повече от 10% от диетата (но авторите не дават реални указания как да постигнат това).

Ограничаване на алкохола и кофеина

Една чаша алкохолна напитка с храна е приемлива, като се предпочита сухо червено вино. Бирата е извън границите. Ограничете кофеина на две до три чаши кофеин напитка на ден, а по-малко е по-добре.

Време на хранене

Хората могат да разделят храненето си навсякъде от три до шест хранения на ден, в зависимост от графика и какво работи най-добре за всеки човек. Те съветват да не ядете след 8 часа. Плодовете и соковете в идеалния случай трябва да се консумират отделно от другите храни, но те не са твърди за това.

Размери на порциите

Книгите не дават конкретни измервания за порции, а просто препоръчват една табела храна, но не прекалено голяма. Поставете разумни порции върху чинията и не се връщайте за секунди.

Хранителни списъци за диета за захар

Това са списъци на храни, които са забранени за захар Busters Diet, както и храни, които се препоръчват, а други "да се ядат с умереност".

Забранени въглехидратни храни

Препоръчителни въглехидратни храни

Други препоръчителни храни

Храни, които трябва да се храните

Положителни за диетата на захарната бустър

Това са точки в полза на диетата:

Отрицателни от диетата на захарната бустър

Не забравяйте да разберете тези недостатъци:

Словото от

Захар Busters има своите положителни и негативи, които са отделни от тези на нисковъглехидратните диети като цяло. Разумно е да обсъдите плановете си с вашия доставчик на здравни услуги, особено ако имате заболяване като диабет, високо кръвно налягане или сърдечно заболяване.