Устройство за облекчаване на болката Quell

WINS устройство за хронична болка

Quell е носимо устройство, което има за цел да облекчи хроничната болка от състояния като фибромиалгия, диабетна невропатия, ишиас и остеоартрит. Това е малко, квадратно устройство, което седи в джоб за велкро с електрод, счупен навътре. Подобно на TENS единица, електродната лента изпраща електрически сигнали, които задействат собствените механизми за облекчаване на болката.

Quell е одобрен от FDA медицинско устройство от клас II за симптоматично облекчаване и лечение на хронична болка. Предлага се без рецепта.

Използване на Quell

Можете да изплъзнете Quell в дишащата спортна лента и да я обвиете около горния теле. След това калибрирате системата така, че да ви даде толкова стимулиране, колкото тялото Ви се нуждае. Вие контролирате колко стимулация се дава на вашето тяло, тогава Quell поема. Той автоматично работи за един час и след това се изключва за един час, продължавайки цикъла толкова дълго, колкото го носите.

Той е предназначен за носене 24 часа в денонощието, така че дори да усеща, когато спите и променя стимулацията. Лесно се вписва под дрехите ви и работи с безплатна програма за проследяване на терапията и историята на съня.

Как действа Quell?

Quell е устройство, базирано на интензивна нонна стимулация (WINS), под формата на транскутанна стимулация на електрически нерви (TENS).

На пръв поглед може да ви изглежда странно да поставите преносимо устройство за болка около телето, за да помогнете за болки в гърба или шията. Ето основата за това как Quell произвежда облекчение на болката:

  1. Quell стимулира периферните сензорни нерви с електричество.
  2. Тези периферни сензорни нерви носят нервни импулси към центъра на болката в централната нервна система.
  1. Това води до освобождаването на естествените болкоуспокояващи опиоиди на организма, което спира разпространението на сигнала за болка.
  2. Тези естествени опиоиди често работят по-добре от медикаментите, отпускани по лекарско предписание.

Професионалистите

Quell има много предимства:

Против

Има няколко недостатъци, които трябва да имате предвид, преди да купите Quell:

Долния ред

Quell има голям потенциал за хора, които се занимават с хронична болка. Компанията казва, че насочва своя продукт към хора, които имат исхемична болка, фибромиалгия, диабетна невропатия и остеоартрит. Ако търсите начин да получите облекчаване на болката без наркотици, може да искате да опитате Quell.

> Източник:

> Gozani SN. Транскутанно стимулиране на електрически нерв на мястото на лечение с висока честота за лечение на хронична болка в долната и долната част на краката. Journal of Pain Research . 2016; 9: 468-479. Дой: 10.2147 / JPR.S111035.