Първи стъпки в диетата за протеинова енергия

6 лесни стъпки за осигуряване на вашата диета е успех

Диетата за протеинова сила е нисковъглехидратинен диета, разработена от лекарите Майкъл и Мери Дан Едад. Първо публикуван като книга през 1997 г., той остава популярен вариант сред многото диетични програми, които са на разположение днес.

Както е посочено в книгата "Protein Power", диетата на Eades се фокусира върху протеини с високо съдържание на протеини, умерени мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. Лекарите го основават на изследванията си и твърдят, че помага на хората да намалят теглото си и да се чувстват по-здравословни като цяло.

Още по-добре, няма големи жертви, както изискват някои планове, а според хората се усещат доста удовлетворени след започване на диетата.

Докато това звучи чудесно, как можете да започнете по правилния начин? Ето шест прости стъпки, които могат да ви помогнат да намерите успех с протеиновата диета.

Научете всичко за него

Страхотно е да можете да намерите безплатна информация за Protein Power тук и на други уебсайтове, но наистина няма заместител на четенето на оригиналните книги. Преди да започнете каквато и да е диета, важно е да знаете за какво става въпрос и да разберете подробно причините за избор на храна, който ще направите.

Едайс са написали редица книги, въпреки че често е най-добре да започнете с оригинала "Protein Power", публикуван през 1997 г. Ако след като го прочетете, диетата все още ви интересува, вземете една от най-новите книги за малко допълнителна помощ и някои полезни алтернативи.

Научете как да броите въглехидратите

Планът за протеинова диета се основава на това колко въглехидрати е във всичко, което ядете. Ето защо е от най-голямо значение да научите за броене на въглехидратите . Има книги с брой въглехидрати (включително един от Eades), както и софтуер, който можете да закупите или използвате онлайн.

Съществува и алтернатива на броене на въглехидратите и е представена в книгата на Eads "30-дневната диета с ниско съдържание на въглехидрати разтвор". Вместо да брои въглехидратите, този подход уточнява порции храни съдържащи въглехидрати.

Те показват какво представлява "малка", "средна" и "голяма" порция в зависимост от фазата на диетата, в която се намирате.

Например, в първата фаза, можете да имате две малки порции въглехидрати на всяко хранене. Примери за малка порция биха били:

Това е сравнително лесно и всяка фаза съдържа подобни части, подходящи за този етап от плана за отслабване. Както можете да видите, това може да бъде много по-лесен начин за някои хора да следват, отколкото да броим всички въглехидрати.

Научете колко протеин имате нужда

Както подсказва заглавието на диетата, получаването на достатъчно протеини е от решаващо значение за успеха на диетата. Едитите са измислили няколко начина да определят това в различните книги, които са написали.

Те започнаха в "Protein Power", използвайки формула, базирана на постно телесна маса. След това те я опростиха, като предоставиха графики, основаващи се на височина и тегло в "Персонален план за протеинова енергия". Те дават на повечето хора 100 до 120 грама протеин на ден. Това е над минималната препоръка, но в рамките на насоките на Националната академия на науките.

В "30-дневната диета с ниско съдържание на въглехидрати разтвор", Eades предостави възможност за тези, които не искат да броят протеини грама.

Подобно на начина, по който те правят въглехидрати, те имат няколко порции протеини с изображения, за да илюстрират колко големи са някои от порциите.

Високо протеиновите храни включват яйца, боб, ядки и меса, така че вече можете да видите привлекателността на тази диета. Ключът е да знаете колко протеин имате нужда, а след това останете наясно с контрола на порциите.

Планирай напред

Планирането на вашата храна преди време е най-важната част от началото на нов начин на хранене. Това наистина не може да бъде достатъчно подчертано. Планирайте менюта с поне една седмица и ядете храна на ръка няколко дни по-рано. Тогава няма да ви заловят чудех какво да ядете.

Намерете вдъхновение, за да започнете да планирате новите си менюта:

Вземете потъването!

Първата седмица на нова диета може да бъде доста предизвикателна и това е нормално. Знайте, че ще има груби петна, особено когато тялото ви се приспособява към нов начин на хранене.

Вероятно ще преминете през изваждането на въглехидратите и може би дори при катастрофата с въглехидрати, въпреки че това може да се избегне. Ако се придържате към нея и ще получите няколко съвета, можете да преминете през първата решаваща седмица .

Друга важна част от диетите с ниска кабина е намирането на правилното ниво на въглехидрати за вас . Това е много важно, защото е различно за всички и твърде малко въглехидрати могат да повлияят негативно на вашето здраве. Ако имате диабет или имате диабет, не може да се подчертае, че внимателно наблюдавате глюкозата си.

Получавам подкрепа!

Това може да е най-важната стъпка от всички. Намирането на подкрепа от семейство, приятели или дори група може наистина да направи разлика в целите си загуба на тегло .

Ако е възможно, намерете някой друг, който да направи диета с вас. Задавайте въпроси, получете подкрепа за новите стъпки, които предприемате, намерете помощ чрез грубите кръпки и говорете с хора, които имат подобни цели.

Словото от

Подходът с висок протеин, открит в диетата на протеиновата мощност, може да бъде по-привлекателен за вас от някои други програми за отслабване. Вие също трябва да оцените тези алтернативи за броене на въглехидрати и протеини. Поради тези причини може да искате да опитате това. Ако го направите, се подгответе преди да се гмурнете, говорете с Вашия лекар за всякакви опасения и не забравяйте да получите подкрепа.

> Източници:

> Eades MR, Eades MD. Протеинова сила: Високопротеиновият / нисковъглехидратният начин да отслабвате, да се чувствате добре и да увеличите здравето си само за седмици! Ню Йорк, Ню Йорк: книги на "Бантъм"; 1997 година.

> Eades MR, Eades MD. Протеиновият енергиен план. New York, NY: Warner Books, Inc .; 2000 година.

> Eades MR, Eades MD. Разтворът за ниско съдържание на въглехидрати. Hoboken, NJ: John Wiley & Sons, Inc. 2003.