Ленени семена: цели зърна за диети с ниско съдържание на въглехидрати

Лен Семена Хранителна информация, гликемичен индекс, калории, протеин

Преглед

Ленените семена са големи цели зърна за диети с ниско съдържание на въглехидрати , тъй като почти всички въглехидрати в тях са влакна, така че те няма да повлияят на кръвната Ви захар. Те са също така опаковани с хранителни вещества и имат лек, вкусен вкус, който е приветстван, за да добавите текстура и вкус към сложността на вашата храна, която е предимно месо и зеленчуци. Струва си да намерите начини да ги добавите към ежедневния хранителен план.

Тук ще Ви помогнем с най-добрите начини да добавите ленени семена в диетата си с ниско съдържание на въглехидрати.

Сортовете и как да изберете

Лен семена се предлага като цели семена, смляно или като ленено масло. Диетолозите предполагат да се хранят с ленено семе, а не с цели семена, тъй като това спомага за по-доброто храносмилане, както и за усвояването на витамини и минерали. За да изберете най-добрите цели семена, уверете се, че няма миризма, подобна на боя. Ако има, те са гранясвани и минават покрай тях. Обратната страна на купуването на земното ленено семе е, че може да се превърне в гранясък по-бързо, тъй като е "освободен" от цялото семе. По тази причина някои хора купуват цели семена и ги смилат у дома. Това гарантира, че най-свежите семена от лен са закупени и те са отключени непосредствено преди да бъдат изядени.

съхранение

Знаехте ли, че трябва да съхранявате лененото семе във фризера? Точно така, цели семена могат да се държат в хладилника в херметически контейнер, преди да бъдат почистени у дома. Ако се шлайфате у дома, не забравяйте само да смилате толкова, колкото ви е нужно в даден момент. Всеки остатък може да бъде прехвърлен във фризера.

Същото важи и за всяко брашно от ленено семе; получава лечение за замразяване. По отношение на лененото масло, то трябва да бъде охладено и да бъде наблюдавано, за да се гарантира, че то не е изгорено. За по-задълбочена информация за семена от ленено семе (като рецепти и предложения за сервиране), не забравяйте да проверите семена от ленено семе: Пълнозърнести храни с ниско съдържание на въглехидрати .

Въглехидрати и фибри

Размер на сервизите Нетни въглехидрати влакно Калории
1 супена лъжица цели семена от лен 0,2 грама ефективен (нетен) въглехидрат 3 грама фибри 55 калории
1 супена лъжица брашно от ленени семена (смлени семена от лен) 0,1 грама ефективен (нетен) въглехидрат 2 грама фибри 37 калории
1 унция цели ленени семена 0,5 грама ефективен (нетен) въглехидрат 8 грама влакно 150 калории

Гликемичен индекс за семена от ленени семена

Както и при повечето ядки и семена, няма научно изследване на гликемичния индекс на ленените семена. Това е така, защото в тях има толкова малко нишесте или захар.

Оценено гликемично натоварване

Властите изчисляват гликемичното натоварване на ленените семена като нула.

Ползи за здравето

Ленените семена са отличен източник на фибри, разтворими и неразтворими. Ленените семена също са добри източници на тиамин, което е едно от хранителните вещества, които са склонни да спадат в диетите на хората, които режат въглехидратите. Те също са добър източник на магнезий, манган и мед.

Повечето от мастните киселини в семена от чиа са омега-3 мазнини. Показано е също, че те имат висока антиоксидантна активност.

Източник:

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, издание 26. https://www.ars.usda.gov/northeast-area/beltsville-md/beltsville-human-nutrition-research-center/nutrient-data-laboratory/docs/ sr26-домашна страница /.