Хранителни списъци за диабетната диета на д-р Бърнстейн

Проектиран за хора с диабет, подобно на себе си, диетата на Др. Бернстейнс е популярен избор за много хора. Тя може да се използва от тези, които нямат диабет като начин да се хранят здравословно и да отслабнат.

Както при повечето планове за хранене, д-р Берщайн включва редица храни, които можете и не можете да ядете, когато следвате диетата си. Следващите списъци дават лесен достъп до забранените и приемливи храни, които авторът включва в своите книги.

Забранен списък с храни

Според програмата на д-р Бърнстейн храните, които предизвикват бързо покачване на кръвната захар, са изчезнали. Забранените храни включват обичайните заподозрени като сладкиши и плодови сокове, въпреки че някои от зърната и нишестето може да ви изненадат.

Сладки и подсладители:

Зърно и зърнени продукти:

Всеки продукт, произведен от пшеница, ечемик, царевица, ориз, киноа, ръж и др., Е забранен в програмата, включително:

Сладко или скорбяла зеленчуци:

Плодове или плодови сокове:

Всички плодове и плодови сокове са в списъка на забранените храни. Изключението е, че някои хора могат да пият доматен сок в Кървавата Мери, ако това не причини покачване на глюкозата в кръвта.

Млечни продукти:

Други храни:

Списък на позволените храни

Този списък може да ви остави да се чудите какво точно можете да ядете от диабетната диета на доктор Бърнстейн. Както можете да видите, все още има достатъчно храна за вас.

Месото:

Повечето месни и протеинови храни са разрешени, освен ако не се добавят въглехидрати.

Зеленчуци:

Зеленчуци, които не са в забранения списък, са приемливи. Като цяло можете да прецените броя на въглехидратите на зеленчуци с една проста формула: брой 1 чаша сурово, 2/3 чаша варени или 1/4 чаша пюре или пюре като 6 грама въглехидрати.

Млечни продукти:

Заместители на зърно:

подсладители:

Изкуствени подсладители са разрешени, освен ако не са добавили захар (обикновено под формата на декстроза или малтодекстрин), както правят повечето прахови подсладители. Изключения са течни източници на изкуствени подсладители или тези, които се намират в малки таблетки.

Ядки:

Ядките са разрешени, но трябва да преброите въглехидратите. Това е и ключът към "познаване себе си", защото много хора имат трудно спиране, когато ядат ядки.

Помислете за преброяване на порции преди време и съхраняване на тези ястия в фризера.

Подправки и аромати:

Подправките и съставките, използвани за добавяне на вкус към храната, са добре, доколкото те не съдържат захар . Това включва подправки, билки, горчица, захарни и нискомаслени салатни превръзки, аромати и екстракти без захар.

напитки:

Програмата поддържа нещата прости и одобрените напитки включват вода, пенлива вода, клуб сода, диета сода, кафе и чай. Също така ниско съдържание на въглехидрати алкохолни напитки може да се ползва в умерени количества.

третира:

Ако си помислите, че сладките преживявания са изчезнали, помислете отново. Все още можете да се насладите на тях, но е важно да пазарувате и печете според диетата.

> Източник:

> Bernstein RK. Решение за диабета на д-р Бърнстейн: Пълното ръководство за постигане на нормална кръвна захар. 4th ed. Малко, Браун и компания. 2011 година.