Бодибилдинг, задвижване на вдигане на тежести и вдигане на тежести

Когато започнете да тренирате с тежести, това отнема известно време, за да определите точно какво прави всяка специализирана група и дали обучението е взаимозаменяемо или не. Олимпийските скиори и бодибилдърите имат почти толкова общи черти като лед и хокей на лед, което е много малко, с изключение на неясно подобни инструменти и движения.

Бодибилдинг, Powerlifting и олимпийско вдигане на тежести

През последните 20 години традиционните фитнес и конкурсни приложения на тренировки за тренировки и тренировки за сила - термини с по същество същото значение - се промениха.

Обучението с тежести все повече се възприема като средство за улесняване на здравето - за загуба на мазнини, за предотвратяване на остеопорозата, за сила, гъвкавост и мобилност в по-напреднала възраст, за обща фитнес. Тежестите дори се предлагат като средство за управление на различни установени състояния като диабет, артрит и болестта на Паркинсон, за да назовем само няколко.

По-старите, установени форми на тренировка за теглото на състезанието все още са много популярни и включват:

Силните състезания също са популярни сред малка общност.

Ето как всичко се вписва заедно, от небрежния фитнес треньор до наркомана на състезанието.

Тегло обучение за фитнес и здраве

Повечето хора натоварват влака, за да подобрят здравето, фитнес и външния вид, както и да се подготвят за спортен конкурс. Ето примери.

Тегло обучение за спорт

Увеличаването на спортните постижения чрез изграждане на сила, сила и гъвкавост е целта на тренировките за различни видове спорт.

Най-добрите програми за постигането на това са широко обсъдени и се използват различни подходи. Някои обучители предпочитат упражнения, които имитират доминиращите действия, свързани със спорта, докато други се съсредоточават върху изграждането на обща сила и сила, като база, от която ще се подобри представянето. Например, правенето на еднокраки кляками за тренировка по спринт на цикъл ни напомня, че мощността се прилага предимно по един крак по време на състезания по велосипеди. Въпреки това, един треньор, който се облагодетелства за обща подготовка за сила и сила, може да не смята, че подобно обучение за крайниците е необходимо.

Бодибилдинг

Културизмът е спорт, както и отдих. Състезателите на бодибилдинг развиват мускулни тела в крайна сметка, а някои се конкурират за признаване на официални шампионати. Телата им се характеризират с изключително ниски нива на телесни мазнини и много висок мускулен размер и форма.

Бодибилдърите използват по-широк спектър от упражнения, включително безплатни и машинни тежести, отколкото всяка друга дисциплина, защото те трябва да развиват дори по-малките мускули, за да подобрят функциите на тялото. Справедливо е да се каже, че бодибилдърите концентрират повече върху мускулния размер и телесните характеристики, отколкото върху действителната сила.

Бодибилдърите обикновено нямат много кръстосано оплождане с Powerlifters или Olympic lifters.

Въпреки това те изглеждат по-запознати със здравословните и хранителни проблеми, присъщи на общото здравословно и фитнес обучение. Хранителните аспекти играят водеща роля в програмите за обучение на бодибилдъри, особено във връзка с постигането на нисък процент телесни мазнини.

Николов

Powerlifters се състезават в състезания, за да видят кой може да вдигне най-тежките тежести само в три упражнения:

Powerlifters обикновено не пресичат олимпийското вдигане (вдигане на тежести) - поне не, докато се състезават в завладяване.

Техниките и културата са съществено различни.

Вдигане на тежести (олимпийски вдигане на тежести)

Олимпийските подемници правят само два асансьора в състезанието: чистият и мършав , а тренировъчните упражнения се състоят от много повече практически упражнения. Всеки от тях е изключително технически и изисква много практика и обучение, за да се усъвършенства. За разлика от конкурентните културисти, които трябва да получат телесните мазнини възможно най-ниски, за да подчертаят дефиницията на мускулите, около 6% при мъжете, конкурентните набирачи имат повече мазнини от 10 до 15% от телесното тегло. Това не е вредно и може да предостави предимство за техния спорт. Powerlifters вероятно падат някъде между тях, когато става въпрос за телесни мазнини.

Където обучават

Повечето фитнес зали и здравни клубове имат съоръжения за общо тегло обучение с безплатни тежести и машинни тежести. Powerlifters, например, обикновено ще намерят стелажи за помътняване, клякане и преса в добре оборудвани фитнес зали. Практикуването на олимпийски асансьори с леки тежести също ще бъде възможно, ако има достатъчно място. За сериозни професионални задвижвания и олимпийско вдигане, където се изискват много тежки тежести, специализираните студия са най-добри, като се вземат предвид необходимите предпазни мерки за безопасност, включително екипи от наблюдатели и работници.

Тегло Обучение Култура войни

На интернет форумите не е необичайно разгорещени дискусии и разногласия да се проявяват между културисти, powerlifters и олимпийски лифтове. Това, че съществуват такива племенни обвързаности, идва като изненада за много хора, които виждат тренировката за теглото като генерична дейност, свързана с фитнес, здраве и външен вид, повече от всичко друго. Въпреки това всички те допринасят по някакъв начин за богатата култура на обучение, докато по-умните обучители включват техники и съвети от всички различни дисциплини.

Разбирането на различните подходи и изисквания за тези различни форми може да осигури стойност при задаването на вашите цели за обучение по отношение на теглото. Просто започнете тренировка за теглото? Опитайте ресурсите за начинаещи, за да отидете. Никога не знаеш къде можеш да свършиш.