Какво е CorePower йога?

Вътре в най-горещото студио за франчайзинг на Йога

CorePower йога се появява навсякъде. Основана през 2002 г. в Денвър, Колорадо, CPY вече има студиа в 19 държави и бързо се разраства. Така че, всъщност, когато отвориха две студия в моя град в рамките на един месец, знаех, че искам да ги проверя лично. Въпреки това, интересът ми беше осеян с тревога. Въпреки, че обичам да опитвам нови тенденции в йога , се чувствам хладно (в най-добрия случай) за основната работа.

Знам, че е добре за мен, но много предпочитам да работя върху основната сила, като правите различни пози на йога, а не страдате от друг кръг от хрускания. Ударът два се получи любезно от гореща гореща топлина. Опитах гореща йога достатъчно пъти, за да знам, че просто не съм в това. Обичам усещането за изграждане на топлина отвътре навън. Опазването на топлината ми отвън просто не е моя идея за добро време.

И потенциалната стачка три беше несъмненият вкус на корпоративната марка, който проникне в уеб сайта на CorePower Yoga и други промоционални материали. Опитвам се да бъда отворен, но аз съм индийско момиче на сърце. Предпочитам моята йога местен, интимен и дори малко нисък, с всеки, който знае името ви. Но въпреки перспективата за оттегляне, CPY има нещо много добро за него: първата седмица е безплатна. Време беше да се изправим до чинията и обещавам, че това е последната бета-топка метафора.

Класни ревюта

Както се оказа, класове 1 CPY не се нагряват. Въпреки че е предназначен за въвеждане, класът, който взех, беше много предизвикателен, дори при стайна температура. Курсове от 1-ви клас следват набор от серии, включващи позициониране, балансиране и много виниази . Макар че основната работа беше включена, тя не играеше по-голяма роля, отколкото в повечето класове потоци, които приемам в наши дни.

Учителят ми беше приятелски настроен, интелигентен и щедър с корекциите си. Тя също така предложи на студентите възможността да се откажат от практически корекции, така че да сте покрити според вашите предпочитания.

В класове ниво 2 стаята се нагрява и учителят има повече правомощия в последователността на поза. Очаквайте да се движите направо в енергичен поток, в който слънчевите поздравления водят до стоящи поза, равновесие на ръцете и обръщане, преди да слязат на рогозката за неизбежната основна работа. Отново бях изненадан да разбера, че основните упражнения са доста типични за това, което намирам в повечето класове на виняса. Ниво 2 включваше повече везни , които също работят върху сърцевината. Макар че топлината беше гореща, не беше непоносимо. Учителите, с които се сблъсках, се чувстваха комфортно, като използваха санскритските имена за поза и завършиха с назасте , но освен че класовете бяха много основателни във физическата практика, която е типична за силата йога .

Корпусът в корпоративния сектор

За мен беше удоволствие да не откривам нито страха ми от ядрото, нито моята антипатия към топлината, затруднявайки удоволствието ми от класовете, които взех в CorePower йога, което е свидетелство за качеството на учителите, които имах. Но неприязънта ми към корпоративната йога е по-лесна.

Корпоративният бизнес е силен тук, което не е изненадващо, тъй като основателят и главният изпълнителен директор на Trevor Tice са собственици на IT компания с няколко милиона долара. Студийната архитектура дори прилича на офис, с дълги коридори, които водят до огледалните практически студиа и съблекални, които не биха били на място в луксозна фитнес зала. Предлагат се душове, както и шкафчета и безплатни тампони. Тълпа от млади жени, облечени в най-новото облекло за тренировки, разговаряха в шкафчетата следобед за това колко много се радват на тези удобства, но не можах да се отрека от знаците, отнасящи се до йама и ниямите, за да окуражим астея ) и със соя (чистота).

Power йога отдавна има своето място, обслужвайки хора, които искат тренировка, базирана на асана, и CPY е много в тази традиция, дори предлага класове по йога, които включват безплатни тежести. В миналото съм написал за плюсовете и минусите на йога в специализирано студио или във фитнес залата . Предприятия като CorePower Yoga премахват тази разлика, като създават фитнес за йога. Съществуват недостатъци в корпоративната йога: последователност, пълен график и нарастващо национално присъствие. Всеки студио CorePower обаче наема много от най-добрите местни учители. Бях постоянно впечатлен от качеството на инструкциите и има достатъчно възможности за редовните студенти да изграждат текущите взаимоотношения с любимите си учители, които обикновено са отличителен белег на кварталните студиа. Предлагането на безплатна седмица за новите студенти е удар на маркетинговия гений; да се възползвате от него и след това да решите сами кога CPY пристига скоро на място близо до вас.