Бягащи пътеки срещу елиптични обучители

Предимствата и недостатъците на две кардио упражнения машини

Отидете във всяка фитнес зала и ще видите, че най-популярните кардио машини обикновено са неблагодарна и елиптичен треньор . И двете са отлични за кардио тренировки и изгаряне на калории, но много хора гравитират към пътечките само защото са били много по-дълго от елиптичните треньори. Неблагоприятната пътека имитира естественото ви ходене и бягане, докато елиптичната може да се почувства малко по-чуждо на вашето тяло.

Но коя е най-добрият избор за вашата кардио тренировка?

Плюсовете и минусите на елиптичния треньор

Елиптичен треньор съчетава движението на ръката и крака. Маховикът осигурява регулируемо напрежение. Това е популярен избор за домашна употреба, както и във фитнес залата.

Професионалистите

 1. Без тренировка: краката ви никога не напускат педалите, така че костта, ставите и сухожилията ви нямат същите напрежения като при движение. Това е голямо предимство, ако имате проблеми или болки.
 2. Обща тренировка на тялото: Използвайки дръжките за ръце, както и педалите, работите върху горната част на тялото и сърцевината, а не само долната част на тялото.
 3. Естествено движение : Движението на елиптичната е нещо като каране на велосипед, така че се чувства като естествен начин тялото се движи.
 4. Тя се чувства по-лесно : Някои изследвания показват, че можете да изгорите същия брой калории с елиптичен, колкото можете с неблагодарна, само че може да се чувствате по-лесно. Това може да се дължи на факта, че липсата на въздействие ви прави впечатление, че сте полагали по-малко усилия.
 1. Разнообразие: Не само можете да добавите съпротива, за да промените тренировките си, но и да се върнете назад - нещо, което не можете лесно (или безопасно) да направите на бягаща пътечка.
 2. Стойност : Можете да си купите висококачествен елиптичен треньор за много по-малко от качествена бягаща пътека.

Против

 1. Без тренировка без тренировка: Въпреки че това може да е професионалист за хора със съвместни проблеми, се нуждаете от някакво влияние във вашия ежедневен живот, за да запазите костите си силни, нещо, което елиптичното не предлага.
 1. Изгубени крака : Тъй като не е нужно да вдигате краката си, те могат да се влошат, колкото по-дълго работите. Може да се наложи да преместите краката си и да преместите пръстите си наоколо, за да получите циркулацията си.
 2. Горещи крака: Когато за първи път използвате елиптичен, ще използвате своя квадрицепс по нов начин. Това може да ви даде онова чувство на парене, което чувствате, когато използвате максимално мускула. Това би трябвало да намалее след няколко сесии, тъй като вашите мускули отговарят на това ново предизвикателство.

Предимствата и недостатъците на неблагодарна

Моторизираната бягаща пътека използва двигател за преместване на колана, което ви позволява да ходите или да бягате на място.

Професионалистите

 1. Ударна тренировка: Можете да направите това тренировка с ниска сила чрез ходене или тренировка с голямо въздействие, като и двете помагат за изграждането на здрави кости и могат да ви помогнат да изгорите повече калории по време на тренировката.
 2. Разнообразие : Можете да ходите или да бягате на неблагодарна с различни скорости и можете да промените наклона, както и за различни видове тренировки.
 3. По-добро за бегачите : Елиптичното е чудесно за кръстосано обучение, но ако сте бегач, бягащата пътека осигурява спортно-специфично обучение за състезания или благотворителни писти.
 4. Лесен за използване: Няма голяма част от учебната крива за ходене на неблагодарна , различна от свикването на движещия се колан.

Против

 1. Не винаги превеждайте на открито или бягайте: Тъй като лентата за бягащи пътеки се движи, всъщност помага да издърпате краката си назад, като намалите част от усилието, което обикновено се чувствате, когато бягате навън. Няма промяна в съпротивлението на вятъра или терена, а повечето бягащи пътеки няма функция за "спад" надолу. Преминаването от вътре в открито може да бъде голяма изненада за тялото ви.
 2. Пробив: Може да бъде монотонно бягане или ходене до никъде на бягаща пътечка и може да се наложи да имате тактика, за да предотвратите скуката.
 3. Риск от нараняване : Коланът се движи и винаги съществува риск от подхлъзване и падане.
 4. Разходи : Вие получавате това, за което плащате, когато става дума за бягащи пътеки. Неблагодарна, която е подходяща за бягане, а не за ходене, изисква мощен двигател и здрава рамка. Това ще струва над $ 1500. Евтините бягащи пътеки за домашна употреба често няма да работят добре за бягане.

Словото от

Долната линия е, или машината е страхотна. Ако работите във фитнес залата, няма причина да не можете да използвате и двете машини - или в различни дни, или дори в същата тренировка. Ако търсите нещо за домашния си фитнес, най-добрият съвет е да отидете и да използвате различни машини няколко пъти, за да намерите този, който работи най-добре за вас.

> Източник:

> Brown GA, Cook CM, Krueger RD, Heelan KA. Сравнение на енергийните разходи на бягаща пътека спрямо елиптично устройство при самостоятелно избрана интензивност на упражняване. Journal of Strength and Conditioning Проучване . 2010; 24 (6): 1643-1649. Дой: 10.1519 / jsc.0b013e3181cb2854.