Sonoma Диета списъци с храни, които можете да ядете

Какво можете да ядете на диета Sonoma? Какво не трябва да ядете? Ето основните списъци с храни, които трябва да минете.

Power Foods

Тези храни са наречени "мощни храни" поради тяхната хранителна стойност и трябва да се консумират често на диета Sonoma. Те са по азбучен ред, а не по приоритет.

Месо и други протеини

При Sonoma Diet, месото и други източници на протеини (като соя и яйца) трябва да бъдат с ниско съдържание на наситени мазнини и без допълнителни пити или други източници на въглехидрати. Този списък включва кои разфасовки от говеждо месо, свинско месо и домашни птици отговарят на тези категории, както и пълен списък на одобрените протеинови храни. (Това е същият списък с протеини като диетата на South Beach.) Списък на протеиновите храни с ниско съдържание на наситени мазнини

Зеленчуци

Съществуват три "нива" от зеленчуци върху диетата Sonoma. Първи ред включва всички зеленчуци в списъка с обикновени нискомаркови зеленчуци, с изключение на артишок, грахови шушулки, лют червен пипер и шестте зеленчуци в края на списъка. През първите десет дни се допускат само зеленчуци от първа категория. Вторичните зеленчуци от втори ред са по същество останалата част от редовния списък с нисковъглехидратни зеленчуци, с изключение на грахови зърна, но включва и цвекло.

Във вълна две, един от тях може да бъде включен ежедневно. Третото зеленчуци са скорбялни, включително зимни тикви, царевица, сладък картоф (или ям), таро и грах (включително шушулките). Във вълна две, един от тях също може да бъде включен ежедневно. Картофите не се допускат в Wave One или Two.

плодове

Няма плодове във вълна едно.

В "Вълна две" се допускат две порции плодове на ден, като един от тях може да бъде един от следните: банан, бъз, смокиня, гуава, кефал, тиква, манго, нектарин, страстно плодове, праскова, круша, , нар. Доставката е малък плод или ½ чаша плодове.

Цели зърна

По време на "Вълна Първа" се допускат по две порции цели зърна всеки ден (едната изглежда задължителна). По време на Втората вълна се допускат три или четири дневни порции - поне два от тях изглежда задължителни.

Цялото зърно трябва да е 100% пълнозърнесто и може да се състои от:

1) Целият зърнен хляб - трябва да каже 100% цялото пшеница или друго пълнозърнесто зърно - всяко зърно, посочено на етикета, трябва да каже "цяло". Всеки отрязък от хляб трябва да има най-малко два грама влакно. Хлябът, включително плясканата пшеница, е още по-добър.

2) Зърнени култури от пълнозърнесто зърно - зърнените култури също трябва да са изцяло пълнозърнести. Освен това всяка порция трябва да има най-малко 8 грама влакно. Това означава, че зърнените култури трябва да са добавили трици. Например "Общо" е пълнозърнесто, но няма достатъчно влакно да се квалифицира, тъй като цели зърна сами по себе си не са достатъчно високи в влакната.

3) Пълнозърнести макаронени изделия - Отново се уверете, че е напълно пълнозърнест. ½ чаша е една порция. Soba юфка, които са 100% елда, са една опция за цели зърна.

4) варени цели зърна (сервиране = ½ чаша), включително:

5) Попкорн - Като част от лека закуска, пуканки могат да бъдат включени, ако са пуснати на въздух и без масло.

Млечни продукти

Wave One:

В Wave Two може да се добави една чаша обикновен кисело мляко.

Боб и други бобови растения

Боб и други бобови растения, като тези от този списък , са разрешени, въпреки че са ограничени до ½ чаша дневно в Wave One.

Мазнини, масла и ядки

До три порции на ден от следния списък:

Също така, във вълна 2, 2 супени лъжици фъстъчено масло може да се използва като протеин, или 1 супена лъжица като част от лека закуска

Подправки и сосове

Подправките и сосовете, които избягват захарите и наситените мазнини, са ключови.

напитки

Следните напитки са позволени по време на Wave One на Sonoma Diet:

Изкуствено подсладените напитки, като сода на диета, се обезкуражават, но се допускат до два консерва на ден.

За Wave Two може да се добавят 6 унции вино на ден.

Sonoma Diet подчертава храните, които можете да имате, като ви казвам как да напълнете чинията или купата си с всяко хранене. По този начин фокусът не е върху "Забранените" храни и всъщност книгата не използва тази дума. Въпреки това, има списъци с храни, които да се премахнат от вашата кухня. Повечето от тях са храни, които са с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и / или наситени или транс мазнини, включително: