Рецепта с ниско съдържание на въглехидрати в Турция или пилешки тетразини

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 226

Мазнини - 12 гр

Карби - 8гр

Протеин - 21 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 20 мин
Сервира се 8 порции

Това е едно от любимите ми празнични вечери в семейството ми. Можете да го направите или със спагети с тиква или с юфка от шиарата , или с ниски въглехидрати, които харесвате. Разбира се, можете да използвате остатъчен пиле или пуйка.

Съставки

подготовка

  1. Подсушете лука в масло или масло. Добавете гъбите и гответе, докато не се откажат от влагата си. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте.
  2. Ако използвате брашно за сгъстител, добавете го тук и гответе за 1 до 2 минути. Добавете течност и други сгъстители и ги задушете. Добавете шери, ако желаете.
  3. Добавете пуешкото месо и го върнете обратно. Смесете с юфка или тиква в тиган.
  4. Поръсете бадемово брашно и сирене на върха. Печете около 10 минути, или докато топинга започне да се кафя.

За бял сос: Трябва да имате 2 чаши бял сос за това ястие. Сгъстителят и млекопроизводството в него са на ваше разположение - използвам 1 1/2 чаши неподсладено соево мляко (несъдържащото бадемово мляко вероятно ще работи и) и 1/2 чаша крем. Но можете да използвате цялото мляко или каквото е най-доброто за вашия собствен план за хранене. За сгъстителя използвам 2 супени лъжици брашно и 1 супена лъжица търговски ниски въглехидрати сгъстител (ThickenThin).

За спагети скуош: Подгответе спагети с тиква и извадете достатъчно нишки, за да напълнете до голяма степен дъното на тиган 9х13. Аз си помислих за 6 купички, но аз не мяркам. Това добавя 6 грама въглехидрати и 1 грам фибри в основната рецепта.

За Shirataki Noodles: Използвах три опаковки от спагети тип shirataki юфка. Изплакнете добре в гевгир и нарязани на парчета с ножици. Изцедете много добре. Tofu shirataki юфка добавя 3 грама въглехидрати и 2 грама фибри за всяка сервиране на основната рецепта.

Поставете в тиган 9x13 или друга чиния.

За други видове макаронени изделия: Подгответе се според указанията на опаковката и добавете броя на въглехидратите към основната рецепта. Поставете в тиган 9x13 или друга чиния. Загрейте фурната до 450 F.