Защо трябва да обмислите съпротива за сериозно обучение

Когато погледнете малък пипер от ялепене, е трудно да си представите какво удря, докато го поставите в устата си. Така че той върви с съпротивителни ленти . Трудно е да погледнеш малка група до голяма дъмбела и да я повярваш, но съпротивата е огромен инструмент за обучение. Те може да са малки и неприемливи, но силата, която те са ви промъкнали.

Само една група може да се използва за укрепване на всички основни мускулни групи и повечето хора, които ги използват за пръв път, определено го усещат на следващия ден!

Откъде идват?

Резидните ленти са създадени в началото на 1900 г. и са направени от хирургически тръби. Първоначалната им цел бе мускулната рехабилитация, въпреки че снимките от упражнения по онова време изглеждаха подобни на упражненията, използвани за сила днес. Групата се завърна на фитнес пазара през 90-те и продължи да се увеличава популярността си.

Ползите от групите

Видове ленти

Гумено-устойчиви ленти за съпротива са в много форми.

Може да сте виждали също и кръгове на глезените. Сортът е безкраен.

Как да изберете Вашето ниво

Кое е подходящо за вас? Първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че не можете да сравните съпротивата с помощта на гира. С други думи, не може да се каже, че определена цветна лента е равна на определена размерна гира. Физиката диктува другояче.

При повдигане на тежестите, гравитацията играе голяма роля. Получавате по-голяма съпротива при повдигане срещу гравитацията, но гравитацията намалява теглото по-лесно.

Въпреки това, когато използвате тръби, не се борите с гравитацията. Вместо това групата ви представя съпротива и в двете посоки. Способността да се движите свободно, когато използвате тръби, ви позволява да имитирате и пресъздавате ежедневните движения.

Една от основните предимства е увеличаването и укрепването на нашите естествени модели на движение в ежедневните дейности като голф суинг, хвърляне на футбол, вдигане на нещо високо или дори отваряне на врата.

Като се каже, как избирате подходящото ниво на групата за вас? SPRI Products, производител на тръби за резистентност номер едно, препоръчва: "Ако не успеете да завършите 8 повторения през пълен обхват на движение, изберете лента, която осигурява по-малко съпротивление.

Или, ако не можете да постигнете умерена до максимална мускулна умора след завършване на 12 повторения на упражнения чрез пълен набор от движения, намалете времето за почивка между упражнения или изберете лента, която осигурява по-голямо съпротивление. "Просто имайте предвид че една група може да не я отреже за цялото ти тяло. Различните мускули имат различни силни страни, така че може да искате да купите две различни нива на съпротива точно от прилепа!

Идеи за тренировки

Ако сте нов да упражнявате тренировъчната ни програма за начинаещи е чудесно място да започнете. Вземете себе си и се наслаждавайте на всичко, което трябва да предложат за по-силна, по-сладка!

Можете също така да получите добър участък с лента за съпротива.

Не забравяйте, че съпротивителните ленти са преносими, за да можете да правите тренировка навсякъде.