Как да се предпазим и да се отнасяме към опетнени или кървави зърна

Решения за болезнен текущ проблем

Повдигането или кървенето на зърната при бягане или ходене може да бъде изключително болезнено. Това е често срещан проблем и мъжете са по-застрашени от този често срещан проблем, тъй като жените често носят спортни сутиени, които предотвратяват триенето. Тя може да започне като парене, остра усещане и когато погледнете надолу, може да видите кръв на ризата.

Макар че това не е добра ситуация, за да се озовете, съществуват начини за лечение на неприятни зърна.

Също така ще намерите няколко съвета за предотвратяването му в бъдеще много полезни.

Причини

Когато бягате или ходите, зърната ви непрекъснато търкат тъканта на вашата риза . В същото време, вие се изпотявате и водата омекотява кожата, оставяйки я по-склонна към разкъсване. Солта в потта може да кристализира и да осигури друг източник на дразнене. По време на тренировка или състезание (особено дълга), тази чувствителна област на зърната ви може да бъде изтрита до точката на кървене.

Най-често се случва, когато мъжът тича в памучна риза, защото тъканта има груба текстура и памукът не изплита потта толкова бързо, колкото синтетика. Тъй като много жени избират да носят здрави спортни подметки , обикновено не е проблем проблемът със зърното.

Предотвратяване

Някои мъже се научават по трудния начин колко болезнени кървави и неприятни зърна могат да бъдат. Всъщност е много лесно да избегнете проблема. Може да откриете, че трябва да експериментирате с няколко подхода или да ги комбинирате, за да видите кое е най-доброто за вас.

Смазване: Едно от най-добрите превантивни усилия е да приложите щедро лубрикант като нефтен желе или телескоп в зоната на зърното, преди да бягате или да ходите. Нефтеното желе може да бъде трудно да се измие от дрехите, така че може да искате да отидете със специален продукт против изцапване . Доста често те са формулирани, за да се измият от тъканите при първия опит.

Покрийте гърдите си: Някои мъже също носят продукти като Nip Guards, NipEaze или лепенки, за да предпазват зърната им. Проблемът е, че някои не се придържат добре, след като започнете да се изпотявате, така че може да се наложи да изпробвате няколко, за да намерите най-добрия вариант за вас.

Избор на облекло: Много често решението е просто въпрос на избор на подходящо облекло. Вместо памучни ризи и сутиени, изберете синтетичен материал, като Dri-Fit, Coolmax или полипропилен, особено върху слоя, който е най-близо до тялото ви.

Това също са тъкани от пот, които ще изсъхнат по-бързо от памука, което е важно, тъй като мократа кожа може да влоши тренировката. Вие също така ще искате да избегнете плат, който се чувства scratchy, дори ако се предполага, че ще се изплъзне пот.

Ако е подходящо за ситуацията, мъжете също могат да изберат да отидат без риза. Въпреки това, не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти, за да предотвратите слънчево изгаряне, особено върху кожата, която вече е чувствителна.

Най-добре е да премахнете биберонните бижута преди тренировката.

лечение

Ако сте в средата на бягство или ходи и почувствате болка в областта на зърната, не е твърде късно да приложите смазка. Това най-малкото ще предпази от тревога.

Някои бегачи носят малка тръба с Aquaphor или вазелин в джоба или джоба си, за да бъдат подготвени за проблеми, свързани с раздразнение.

Ако провеждате маратон или друго състезание със станции за медицинска помощ по време на курса, те най-вероятно ще имат петролни желета на ръка.

Понякога зърната са по-болезнени, след като завършите теста си, особено след като направите душ и горещата вода ги удари. Уверете се, че сте почиствали натрошените зърна с вода и ги изсушете добре. След почистване на района, нанесете A & D маз или вазелин. Ако зърната ви са много болезнени, подути, кървящи или нахлупени, консултирайте се с вашия лекар, който може да препоръча медикаментозен мехлем.

Може да се наложи да прекарате ден или два от тренировката, за да дадете зърната си известно време, за да се излекувате от тревогата.

Продължителното триене не само ще бъде болезнено, но може да доведе до инфекция.

Ако след изпробването на тези стъпки кожата ви не се подобри, направете среща, за да видите вашия доставчик на здравни услуги. Може да се нуждаете от антибиотичен мехлем, съдържащ рецепта, ако районът е заразен.

Словото от

Въпреки че може да е често срещано, няма нужда да оставяте третиранията на зърната да попречат на рутинното упражнение. Малката мисъл за предотвратяване на проблема, още преди първите признаци, ще ви помогне невероятно, за да можете да останете толкова активни, колкото искате.

> Източник:

> Хелм МФ, Н. Хелм Т, Е. Бергфелд W. Кожни проблеми в бегач на дълги разстояния 2500 години след битката при маратон. Международен журнал по дерматология . 2012; 51 (3): 263-270. Дой: 10.1111 / j.1365-4632.2011.05183.x.