Упражнения за съпротива срещу калистения

Калистениката е термин, който мнозина вероятно са чували преди години и години в класа за фитнес ... една дума, която може да ви накара да се сблъскате. Терминът calisthenics се отнася до упражнения, които се извършват по ритмичен, систематичен начин, като се използва телесното тегло за съпротива.

Целта на калистениката е проста - да ви помогне да изградите силата, издръжливостта и гъвкавостта, без да е необходимо оборудване.

Тези дни, ние редовно виждаме калистни упражнения в традиционните тренировки за тренировки за сила, както и в обучението по велосипеди и тренировките за обувки.

Защо Калистениката?

Теглото на тялото упражнения са може би най-простите движения да направите, ако сте начинаещ, вие сте на път без оборудване или нямате много оборудване у дома.

Тялото ви може лесно да бъде достатъчно устойчиво, за да ви помогне да изградите силата и издръжливостта, в зависимост от упражнението и колко силно работите по него.

Калистни упражнения

Типичните калистни упражнения са тези, които лесно ще разпознаете:

Калистни тренировки

Най-хубавото е, че можете да ги направите навсякъде - във вашата хотелска стая, в мазето на баба ви, в кухнята, докато готвите или докато гледате телевизия. Те са чудесен начин да се упражнявате и да останете активни през целия ден.

Можете също така да създадете цяла тренировка от калистни упражнения. Вземете упражненията, изброени по-горе, и направете всеки един за 10-5 повторения, един след друг без почивка (ако можете). Когато стигнете до края, вижте дали можете да направите всичко това отново за тежка тренировка на цялото тяло.

Как да направите упражнения за тяло Тегло работа

Недостатъкът на упражненията за телесно тегло е, че те може да не са толкова интензивни, колкото когато използвате тежести, за да добавите повече съпротивление. Все пак това не означава, че те не могат да работят за вас. Има много трикове, които можете да използвате, за да добавите интензивност към работата с телесното си тегло, без да се налага да взимате набор от гири.

Това са само няколко начина, по които можете да направите calisthenics в предизвикателна тренировка.