Оборудване за планинско колоездене

Кратък списък на необходимите съоръжения за планинско колоездене

Планинското колоездене е отличен спорт за изграждане на мощност, издръжливост и гъвкавост. Независимо дали планинското колоездене е единственият ви спорт или част от тренировка за фитнес за кръстосана тренировка , използването на подходящи съоръжения за планински велосипеди, дрехи и оборудване ще ви помогне да направите следващото си планинско колоездене по-бързо, по-безопасно и по-удобно.

Ето кратък списък с най-важните съоръжения за планински велосипеди, които ще ви помогнат да правите много езда.

1 - Планински велосипед

Getty Images Кредит: Йордания Сименс

Първата част от оборудването, от което се нуждаете за каране на планински велосипеди, е подходящ и добре поддържан планински велосипед. Велосипедите се предлагат за всеки тип ездач и пътека и можете да изберете мотор с пълно окачване или предно окачване, дискови спирачки или V-спирачки, различни размери на колелата и рамкови материали.

Ако току-що сте започнали, посетете местния магазин за велосипеди, който е специализиран в планинско колоездене, за да научите повече и да вземете мотоциклет. Ако вече имате мотор, не забравяйте да поддържате правилно мотора и да извършите предварителен преглед на безопасността преди да улучите следата.

2 - Велосипедна каска

Мотоциклетната каска е най-важната част от екипировката за безопасност за планинско колоездене и никой не трябва да язди без шлем. Мотоциклетната шлема значително намалява тежестта на нараняванията на главата като сътресения, особено при катастрофи с ниска скорост. Планините за планински велосипеди обикновено имат козирка, която помага за блокиране на слънцето, докато се качвате и излизате от дърветата, за да можете да се фокусирате върху пътеката и да не се разсейвате от блясъка или светлините.

3 - Слънчеви очила / защита на очите

Защита на очите за планинско колоездене ви помага да държите от очите си мръсотия, прах и отломки, както и да виждате по-ясно както в тъмните сенки, така и в ярката слънчева светлина. Разнообразие от слънчеви очила се предлагат за спорт, но планинските велосипеди трябва да изберат рамка с система за сменяеми лещи, която се предлага с разнообразие от лещи за различни условия на светлина.

| Повече ▼

4 - Хидратиращ пакет

Не е лесно да извадите ръцете си от кормилото и да вземете бутилката с вода, когато преговаряте за стегнато единично трасе или се изкачвате на хълмисти пътеки. Носенето на пакет за хидратация, когато пътувате, ви дава лесен достъп до хидратиране без ръце. Това е особено важно за всеки, който упражнява повече от два часа и с ограничен достъп до резервни части по пътеката.

5 - Обувки за планински велосипеди

Почистващите обувки за велосипеди работят в комбинация с педалите и по същество заключват краката на мотоциклета на мотора. Има богато разнообразие от велосипедни обувки, които можете да избирате, но всички обувки за планински велосипеди осигуряват добро сцепление на велосипеда, дълготрайност, комфорт и твърда подметка за по-ефективна педализация.

6 - Педали без клипс

Петтехничните педали са най-подходящи за повечето пътеки по езда. Обувките за колоездене и безкомпромисни системи за педали ви позволяват да заключите обувките си в педалите за сигурно и ефективно педализиране и след това лесно да ги освободите с обръщане на крака. Планинските колоездачи обикновено използват SPD тип педал / система за зацепване, но съществуват различни комбинации. Не забравяйте да купите обувки и педали, които работят заедно.

7 - Ръкавици за планински велосипеди

Язденето на планински велосипед е много по-взискателно за ръцете, отколкото пътното колоездене. Освен че поглъщат много шокиращи пътеки, ръцете ви вземат наказанието, ако трябва да попаднете на груба пътека. Планинските велосипеди са склонни да носят пълни ръкавици с пръст за най-добро покритие, защита и сцепление на спирачните лостове.

8 - Панталони за планински велосипеди

Подплатените и защитни шорти за велосипеди предлагат големи предимства, ако пътувате навсякъде по неравен терен. Платформите за планински велосипеди осигуряват вътрешна подплатена облицовка, носена като бельо, което увеличава комфорта и намалява износването на велосипеда. Външният слой изглежда като джобни шорти, които са изработени от здрав, устойчив на абразия плат, за да се придържат към износването на следата.

9 - Комплект за ремонт на велосипеди

Един прост комплект за ремонт, който е прикрепен към вашето седло на мотоциклета, ще задържа всички най-важни неща, в случай че имате механични проблеми или гумени гуми по пътеката. Комплектът ви за ремонт трябва да включва основите: мулти-инструмент за велосипеди, допълнителна тръба, лостове за гуми, пакет комплект, мини-помпа и някои пари. Също така съхранявам идентификационна карта със списък с номера за контакт в чантата ми, така че някой ще разбере кой да се обади, ако имам сериозна телесна повреда или друга извънредна ситуация.

10 - Комплект за първа помощ

Не всеки се движи с комплект за първа помощ, но аз държа няколко неща за първа помощ в моята хидратационна опаковка. Изненадващо е колко пъти съм използвал съдържанието си за себе си, някой, с когото съм на езда или някакъв произволен ездач, който е загубил сцепление в хлабава скала или е направил ендо по следите. Абразиите са най-често срещаните травми на планинските велосипеди, така че да се подготвят, като поддържат различни превръзки, лента, болкоуспокояващи и антисептични кърпички. Също така включвам разтвор за очни капки, малък джобни ножчета, молски кожи, енергийни гелове и свирка в моя комплект.