Бързи йога рутинни за начинаещи

Строителни блокове и кратки йога тренировки

Едно от най-предизвикателните неща за правене на йога у дома е да разберем как да се появи последователността. След като вземете много класове, може да започнете да забележите, че има някои модели, които учителите следват многократно, но начинаещите често се нуждаят от малко помощ.

Тези 10 кратки последователности са подходящи за нови студенти по йога . Можете да ги направите самостоятелно или да ги управлявате заедно за по-дълга рутинна работа.

Използвайте ги като градивни елементи и с малко опити и грешки скоро ще бъдете настроени с много възможности за рутинна практика в дома.

Warmup Йога Pose рутинни

1. Поредица за загряване : Серията за бързо нагряване засяга основните области на тялото, поддържащи напрежението. Можете да направите няколко от тези положения, ако станете по-рано в клас или правите цялата последователност, когато тренирате у дома.

2. 10 лесни упражнения по йога : Йога пози не трябва да изглежда като луд, усукана прежда, за да бъде ефективна. 10-те пози в тази серия са вероятни позиции, които са ви познати. Правете ги редовно и определено ще почувствате разликата в тялото си.

3. Daily Routine Stretch : Това е една последователност за кратка практика, която можете да правите всеки ден. Това също е добро място за започване на по-дълга практика. В дните, в които имате повече време, добавете една или повече последователности по-долу.

Разширете Вашите йога Pose Rutines

4. Поздрави на слънцето : поздравяването на слънцето е основна поредица от пози, които ви преместват от предната част на матката до гърба, затопляйки цялото тяло, докато вървите. Поради тази причина, това често се прави в началото на класове виняса йога и е отличен начин да започнете и домашна практика.

5. Класически Позиции : Това е поточна последователност от осем класически поза. Това е поредица, която учителите по йога често използват в часовете за начинаещи.

6. Последователност на воините : Това е по-кратка последователност от предишната, но малко по-предизвикателна, тъй като включва някои балансиращи пози, които се фокусират по-силно върху якостта на ядрото.

7. Якост на йога за начинаещи : За да се движите в междинни пози като инверсии и равновесие на ръцете, трябва да изградите силата си, особено в ядрото. Тази последователност е създадена, за да ви стигне до там.

8. Подобрете гъвкавостта си : С редовната практика ще бъдете изненадани колко можете да промените степента на гъвкавост. Тази серия е разделена на три области на фокус и всички пози са достъпни за повечето нови начинаещи.

Това е добра идея да направите тези поза близо до края на вашата практика, когато вече сте топло.

Успокой се

9. Сгънати сегменти на хълбоците : Възползвайте се от топлината, която сте построили, за да се вмъкнете малко по-дълбоко в бедрата и камшиците си с поредица от седящи полюси, включително напред завои.

10. Последователност на релаксация : Охлаждайте с тези осем релаксиращи поза. Потърсете няколко възстановителни пози и savasana . Тази последователност може да стои и самостоятелно в дните, когато ви трябват само няколко минути за релаксация.