Ако Вашите токчета са на пода в куче надолу?

В кучето , насочено надолу , имате ли проблем да изкарате петите си напълно на пода? Може да се чудите дали това е целта да работите и какви ползи може да донесе.

Произход на токчета на пода в спускащото се надолу куче

Снимките на кучето надолу по-често показват, че петите се докосват до пода. " Светлината на йога " на Iyengar, където можете да потърсите отговорите на много от въпросите си, със сигурност показва, че петите се носят на пода.

И отново, Iyengar също прави поза с главата си на пода, което не е това, което повечето хора го учат в тези дни.

Позиция на петата за куче с лице надолу

Справедливо е да се каже, че мисленето за тази поза се е развило през последните години. Ако сте на топките на краката си, то премества траекторията на позата напред, вместо обратно. Трябва да вземете теглото си в петите, въпреки че не е нужно да се докосват до пода. Внимателно натиснете или дръпнете бедрата назад, така че се движите в посока, когато петите ви са по-близо до пода.

Някои хора с много отворени hamstring и телета може да могат спокойно да носят петите си на земята, като същевременно запазват целостта на останалата част от позата. Но това наистина ли е "целта" на позата? Отговорът на това вероятно ще бъде "не". Докато искате да сте сигурни, че не сте на топките на краката си като кукла на Барби (обща грешка за начинаещи), е добре, ако вашите пети надвият над земята, сега и завинаги.

Целта на спускащото се надолу куче

Една от причините, които правиш надолу срещу кучето толкова често в йога, е, че тя е цяло тяло поза. Ръцете работят, сърцевината е захваната, краката са силни и в същото време получават невероятно удължаване на камшиците и телетата.

Ако петите ви лежат удобно на пода, вие не получавате това разтягане на задната част на крака.

Всъщност някои учители ще обучават учениците, чиито токове леко се спускат на пода, за да се върнат малко, докато петите не се върнат отново.

Сега вие не искате да вземете това твърде далече и да завършите в дъска , но е важно, не се притеснявайте прекалено много, когато петите са от пода. Това е добро място да бъдеш в тази поза. Шансовете са главата ти да не падне на пода в скоро време.

Не фиксирайте върху една идеална версия на Поз

Въпреки че е полезно да се знае каква е идеалната версия на поза, опитайте се да не сте прекалено привързани към постигането на тези цели в практиката си по йога. Един от уроците по йога е да бъдете в настоящето, да приемате мястото, където сте в даден конкретен ден, и да се отказвате от постоянното хващане след по-високи и по-високи нива на постижения, които сте свикнали да правите в много области на живота си. Това става двойно, за да се хванете, след като сте постигнали по-напреднали или перфектни йога пози. Това нещо поражда целта.