3-те мъжки фигури

Коя форма сте вие, а искате ли да я промените?

Винаги се приема, че в сравнение с жените, мъжете имат много по-лесно време, когато става дума за телата им. Критиците посочват, че стереотипът на "мъжете изглежда и на жените се разглеждат", се засилва в популярната култура.

Напоследък изследванията показват промяна в начина, по който мъжете и жените започват да виждат мъжката физика. Едно психологическо проучване в Обединеното кралство установи, че средният човек се чувства малко уплашен от образите около него.

Изследователите установяват, че разпространението на реклами за продукти като бельо и бельо, включващо мъжки модели, прави средния човек по-нисък и неудобен за тялото си по същия начин, по който жените са се чувствали за представянето на женското тяло в рекламата от десетилетия насам.

Изследването установи, че акцентът върху мускулното тяло е възникнал в гей общността и се прехвърля в основния поток. Жените сега са били поканени да гледат мъжете само заради физическите си качества като част от еднаква "придирчива" или повърхностна потребителска култура. Повече гей мъже казаха, че изпитват натиск да се приспособят към изображенията. Други твърдят, че вярват, че жените не отделят толкова голямо значение на физическото привличане като мъжете.

Три вида мъжка форма на тялото

Тялото ви по същество попада в една от тези три категории:

Форма на тялото и личност

Имаше време, когато се смята, че личността е свързана с формата на тялото.

Ектоморфите се считат за тихи и дори морални индивиди, ендоморфите се смятат за весели, а мезоморфите се разглеждат като малко на суровата и вулгарна страна. Такива характеристики са силно изразени в книгите на Чарлз Дикенс. Не е изненадващо, че тази опростена асоциация на формата на тялото с типа личност отдавна се разглежда със скептицизъм в най-добрия случай.

Може ли тялото да се промени?

Недоволството от формата на тялото е една от основните причини, поради които хората променят начина си на живот. Обикновено това включва промени в диетата и увеличаване на упражненията, но напоследък козметичната хирургия се е превърнала в път към нов външен вид. Петоралните импланти, телесните импланти, липосукцията и подобренията на челюстите стават все по-често срещани.

За тези, които са по-заинтересовани от промените в начина на живот, избраните от вас дейности ще имат някакъв ефект върху вашата морфология (morph = shape).

Разработване на тънка форма на тялото

Аеробни упражнения, които включват всички мускулни групи като бягане, йога и плуване, са полезни при отслабването и развитието на постно изграждане. Използването на стабилна скорост на упражняване и избягване на бързи сривове на дейност се смята за важно.

Развитие на мускулна форма на тялото

Изолирането на всяка мускулна група на свой ред и работа на принципа на кратки експлозивни експлозии е основен принцип.

Упражнения с висока маса с повтарящи се цикли в дадена мускулна група са необходими, както и почивка след нормално не повече от седем повторения.

Развитието на закръглена, ендоморфна форма на тялото е лесно: Не направете нито едно от горните неща, не яжте прекалено много и не упражнявайте колкото е възможно по-малко! Очевидно това не е препоръчителен избор за здраве!

Форма на тялото и стареене

С напредване на възрастта метаболизмът му се забавя. Мазнините обичат да се събират около корема на мъжете и макар че те лесно се натрупват, мазнините могат да бъдат изключително трудни за промяна. "Средата на средната възраст" може да бъде решена с разумна комбинация от упражнения и здравословно хранене.

За известно време повечето мъже ще видят доста драматични подобрения, особено ако се съсредоточат и върху позата.

Източници

Лий С, Оуенс Г. Психологията на здравето на мъжете. 2002. Open University Press, Филаделфия