8 стъпки, за да се наслаждавате на студеното време за бягане

Студеното време не означава, че трябва да затваряте обувките си за зимата и да избягвате откритите писти. Следвайте тези осем стъпки, за да прегърнете ободряващите писти в студа.

1 - Облечи се правилно.

Андрю Рич / Е + / Гети изображения

Винаги казвам на състезателите да карам: "Няма неща като лошо време, просто лоши дрехи". Обличането правилно за студеното време е ключът към удобното тичане през зимата. Трябва да се обличате в тънки слоеве, изработени от синтетични материали, които изтласкват пот и бързо изсъхват. Чрез носенето на слоеве можете да регулирате телесната температура чрез добавяне или премахване на слоевете при загряване или промяна на метеорологичните условия. Придържайте се към техническото работно облекло и избягвайте памука, като блузи и пуловери, тъй като те поглъщат и задържат вода.

Вижте също:
Как да се обличаш за студено време
Мъжки дрехи, работещи в студено време
Женско облекло за студено време

| Повече ▼

2 - Бъдете в безопасност.

Снимка от Скот Маркевиц

Това е в същата посока като стъпка # 1. Важно е да сте облечени достатъчно топло, за да предотвратите сериозни състояния като хипотермия и измръзване. Друга опасност от зимно бягане е ограничена дневна светлина, така че трябва да се уверите, че носите отразяваща екипировка и може да се види, когато се движите в тъмни или слабо осветени условия.
Вижте също:
Съвети за безопасност при движение по време на студено време
Рефлективна екипировка за бягане през нощта
Трябва да имате съоръжения за зимно бягане

| Повече ▼

3 - Носете шапка.

Снимка от Дейвид Дж. Спурнс

Обикновено загубата на топлина само от главата ви е около 50%, когато температурата е на прага на замръзване. Носенето на зимна шапка, изработена от топла тъкан като вълна или руно, може да ви помогне да останете по-топли и удобни за по-дълги периоди от време.
Вижте също:
Мъжки зимни шапки
Женски зимни шапки

| Повече ▼

4 - Отидете през първата студена миля.

Сняг бяга. Скот Олсън / Гети изображения

Докато съм облечена подходящо за студено време, това е първата миля, която наистина е най-трудната. След като преживея това, се затоплям и се чувствам комфортно за останалата част от бягането си. За да направя тази първа миля малко по-поносима, понякога понякога се затоплям вътре, с някои скокове или джогинг на място.

5 - Дръжте краката и ръцете си топли.

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Можете да загубите до 30% от телесната си топлина през крайниците си. По-ниските температури причиняват преместване на кръвта от ръцете и краката ви, за да запазите вътрешните си органи, затоплени и защитени, затова е важно ръцете и краката да бъдат защитени и топло.
Вижте също:
Топ тениска ръкавици
Зимни трениращи чорапи
Как да запазите краката си топло по време на студените руни

| Повече ▼

6 - Бъдете умни, когато бягате по сняг и лед.

Снимка от Йордан Сименс

Загрижени ли сте за подхлъзване или плъзгане по снега и леда? Ако вземете правилните предпазни мерки, можете да продължите да бягате навън и да сте в безопасност. Например, някои бегачи носят Yaktrax Ice Grippers или щипци за лед на обувките си, за да подобрят сцеплението си със сняг и лед.
Вижте също:
Съвети за бягане на сняг и лед

| Повече ▼

7 - Бягайте с група или приятел.

алтернативни изображения / Getty

Направете си хладно движение социално събитие и ще се озовеш действително с нетърпение да ги. Намерете местна работеща група или наемете приятел, който да се кандидатира на открито с вас. Знаейки, че някой ви очаква, ще ви помогне да ви мотивираме да правите тези студени времена. След като приключите, можете да вземете едно кафе или горещ шоколад заедно.
Вижте също:
Как да намерим работеща група
Как да намерим действащи партньори

| Повече ▼

8 - Запишете се за състезание.

Йордания Сименс / Гети

Да се ​​регистрирате за зимни състезания също е чудесен начин да останете мотивирани и да гарантирате, че няма да бягате сами. Да, трябва да планирате състезанието си малко по-внимателно, отколкото за състезанията за по-топло време, но ще откриете, че състезанията със студена атмосфера са по-малко претъпкани и ще получите по-голямо удоволствие от това, че сте завършили състезание в замръзнала атмосфера.
Вижте също:
Съвети за състезания в студено време

| Повече ▼

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .