Дръжте яйцата безопасно, за да избегнете хранителна болест

Суровите яйца понякога носят бактерии, които могат да причинят гаден инфекция на храносмилателния тракт, наречена салмонелоза. Симптомите включват треска, диария и коремни спазми и могат да се появят навсякъде от 12 часа до три дни след консумирането на заразени яйца.

Повечето хора се възстановяват без никакви проблеми, но кърмачетата, възрастните и тези с нарушена имунна система могат да станат много болни, защото инфекцията може да се разпространи от храносмилателния тракт в кръвообращението и дори да причини смърт.

Безопасността на яйцата започва в магазина за хранителни стоки

Американската администрация по храните и лекарствата изисква картонени кутии от сурови, нетретирани яйца да носят следното твърдение:

Инструкции за безопасно манипулиране: За да предотвратите заболяване от бактерии: съхранявайте яйцата в хладилник, готвяйте яйцата, докато жълтъците са твърди и гответе храни, съдържащи яйца щателно.

Изберете сурови яйца, които се съхраняват в хладилник, никога не купувайте яйца, които се продават на площадки на пътя или пазари на фермери, освен ако не се продават в хладилни камери при температура под 40 градуса по Фаренхайт.

Добра идея е да проверите отварянето на карикатурата и да погледнете яйцата, за да се уверите, че не са напукани, но не можете да кажете кои яйца са замърсени със салмонела, като ги погледнете или миришат, така че трябва да лекувате всички сурови яйцата като потенциални носители и да следват правилните практики за безопасност на храните.

Може да сте в състояние да купите яйца, които са били пастьоризирани , процес, който убива салмонела и прави яйцата сигурни, макар и да не са готвени.

Пастьоризираните яйца могат да бъдат пресни, втечнени, сушени или замразени. Пастьоризираните яйца са задължителни, ако вашите рецепти изискват суровите или недокосната яйца като част от крайния продукт. Ако не можете да купите пастьоризирани яйца, можете да ги пастьоризирате у дома.

Безопасността на яйцата продължава вкъщи

Съхранявайте сурови яйца във вашия хладилник, докато не се нуждаете от тях.

Суровите яйца могат да се съхраняват безопасно в хладилника до три седмици. Замразените яйца и яйчни продукти могат да се съхраняват на 0 градуса по Фаренхайт за период до една година.

Когато е време да ги готвите, се уверете, че всички повърхности за готвене, оборудване, прибори и ръката ви са чисти. Допълнителни съвети:

След като вашите яйца са варени, трябва да следвате типичните процедури за безопасност на храната и да ги държите горещо докато сте сервирали (над 140 градуса по Фаренхайт) или да ги съхранявате при ниски температури (под 40 градуса по Фаренхайт. остатъци веднага. Те могат да се съхраняват в хладилник за три или четири дни.

Ако опаковате обяд със сандвич от яйчна салата или твърдо сварени яйца, ще трябва да включите фризера или да си съхранявате хладилника до обяд.

Източници

Центрове за контрол и превенция на заболяванията. "Salmonella." http://www.cdc.gov/salmonella/.

Американската администрация по храните и лекарствата. "Яйчна безопасност: Какво трябва да знаете". http://www.fda.gov/Food/ResourcesForYou/Consumers/ucm077342.htm.

Американската администрация по храните и лекарствата. "Безопасност на храните за бъдещите майки: Безопасни храни - млечни продукти и яйца". http://www.fda.gov/Food/ResourcesForYou/HealthEducators/ucm082362.htm.