Съвети за бягане

Останете в безопасност и победи скуката

Когато се движите от себе си, важно е да вземете предпазни мерки и да разполагате с много стратегии за преодоляване на скуката. Ето някои съвети за бягане самостоятелно:

1 - Опитайте някои самостоятелни разговори.

Джон П. Кели

Ако тичаш сам и се бориш, дай си повод да говориш. Кажете си, че не сте физически уморени - просто уморено сте уморени и можете да го промушите. Кажете на себе си неща като "Ще имам малко вода за пет минути - това ще ме накара да се чувствам по-добре". Може да искате да продължите да повтаряте една мантра , като: "Помислете силно! Бъдете силни!" Ако правиш най-дългото си пътуване, напомняй си колко горд ще бъдеш, когато свършиш.

Повече: Психически стратегии за дълги течения

2 - Нека някой знае къде се намирате.

Преди да излезете навън, уверете се, че някой друг знае къде се намирате. Също така им кажете приблизително колко време ще продължите да работите.

Още: Как да останем на сигурно място на бягството

3 - Придържайте се към добре пропътуваните маршрути.

Стив Коул / Вета / Гети изображения

Работейки сами не е време да изпробвате нов, непознат бягащ маршрут. Придържайте се към вашите изпитани и истински места за бягане, така че не е нужно да се безпокоите, че ще се изгубите или ще рискувате да се превърнете в опасна ситуация. Изберете безопасен маршрут, откъдето знаете, че ще има много хора наоколо.

4 - Носете идентификация.

С любезното съдействие на PriceGrabber

Поставете вашето шофьорско свидетелство и вашата медицинска застрахователна карта (в случай, че се нараните) в джоба си или носете идентификационен етикет на вашата обувка. Ако носите идентификационен маркер или гривна, уверете се, че има номер за спешни повиквания по него. Когато е възможно, опитайте се да стартирате с мобилния си телефон и да запазите номерата ICE (при спешни случаи).

5 - Бъдете видими.

Чейс Джарвис

Лесно е да пропуснете само един бегач на пътя, затова се уверете, че сте видими. Ако тичате рано сутрин или през нощта, дори и привечер, носете бели, жълти, оранжеви или други ярко оцветени дрехи. Също така, уверете се, че имате отразяваща предавка. Въпреки че някои елементи (тениски, якета) вече имат отразяващи парчета върху тях, не боли да добавяте повече. Някои състезатели също работят с малко фенерче, за да се уверят, че ги виждат от насрещния трафик.

Още: Рефлективна екипировка за бегачи

6 - Използвайте стратегии за борба с отегчението.

Скот Маркевиц / Гети

Ако тичаш сам, можеш да бъдеш много по-трудно психически, отколкото да работиш с приятели. Изпробвайте някои от тези идеи, за да смесите нещата:


Още: Начини да излезете от бягаща пътека

7 - Направете целенасочена тренировка.

Марк X снимки

Бягането на соло е добра възможност да направите тренировка, която е много специфична за вашите темпове и за изпълнение на целите. Така че се възползвайте и направете определена тренировка на тренировка или скорост на тренировка, където се опитвате да постигнете определени крачки. Можете да направите своето собствено нещо и да не се притеснявате, че трябва да ускорявате или забавяте вашите партньори.

Вижте също: 8 Правила за обучение за безопасна скорост