6 храни, които имат повече въглехидрати, отколкото мислите

Често, когато хората се оттеглят от загубата на тегло или престанат да получават други ползи от диетата с ниско съдържание на въглехидрати, проблемът е " пълзящите въглехидрати " - коварната тенденция към постепенно увеличаване на количеството въглехидрати в храната, често без напълно да го осъзнават. Разбира се, ако получавате кифли в местното кафене, надявайте се, че сте наясно с това! Но има храни, които са сравнително ниски въглехидрати, че хората, които следват нисковъглехидратните начини за хранене започват да мислят, са "безплатни храни". Това са храни, които са с ниско съдържание на въглехидрати, но все пак, имат достатъчно, че ще ви заблудят, ако ядете твърде много. Това са най-добрите храни, които виждам на пътуващите.

1 - Ядки и семена

Линия Клайн / Култура / Гети изображения

Те са питателни, те са нисковъглехидратни, те са вкусни - какво не обичате? Докато някои ядки и семена (като семена от ленено семе и семена от чиа ) имат много малко въглехидрати, други, като кашу, всъщност имат доста нишесте. Унция кашу има 8 грама нетен въглехидрат - много далеч от нула. Ето една диаграма на въглехидратите, влакното, мазнините и калориите в различни ядки и семена.

2 - Сирене

Хироши Хихичи / Цифрова визия / Гети изображения

Едно от удоволствията при храненето с ниско съдържание на въглехидрати е, че отново можем да ядем сирене! Но не и неограничена сума! Унция от моцарела или кремообразно сирене има малко по-малко от един грам въглехидрати . Бри има по-малко, докато обработените сирена са склонни да имат повече, понякога над 2 грама за унция.

При Atkins Induction се препоръчва лимит от 4 унции на ден.

3 - Крем

Брайън Ярвин / Избор на фотографа RF / Getty Images

Можете да го прочетете точно там на етикета - нула грама въглехидрати на порция! Ура! Но, ох, това е един от тези класически проблеми на "обслужващия размер". Ако е по-малко от един грам на порция, те могат законно да кажат "нула". Но какво ще стане, ако все още е така - малко по-малко от 1 грам? След това можете да се сблъскате с проблем. Чаша тежък крем има 6,6 грама въглехидрати, което е около половин грам на супена лъжица. Половината и половината имат 10.4 грама на чаша. Така че не просто го хвърляйте в кафето си волно-нулево. И между другото, сметаната е почти същата като половината и половината.

4 - Някои не-скорбялни зеленчуци

Андрю Уаннгст / Изборът на фотографа / Гети изображения

Зеленчуците са толкова добри за нас, но е възможно да се увлекат. Зеленчуците, които са корени (като цвекло и пащърнак) са склонни да бъдат най-карбидните (но не винаги: репичките са много ниски въглехидрати). Също така, внимавайте за зеленчуци, които са плодовете на растението, като например тиквички, домати и патладжани. Можете да ядете някои, но внимавайте да не пътувате на борда.

Този списък със зеленчуци е приблизително от най-малкия до най-въглехидратния.

5 - Плодове

Джон Бойс / Изборът на фотографа / Гети изображения

Да, ние сме склонни да знаем, че плодовете са склонни да имат доста малко захар, но също така знаем, че плодовете имат най-малко. Все пак, плаща се, за да наблюдавате размера на сервирането дори на плодовете с ниска захар . Половин чаша ягоди все още има два пъти повече захар като половин чаша домати, така че може да се добави.

6 - Подправки

Джъстин Съливан / Гети изображения

Знаете ли, че една супена лъжица кетчуп има чаена лъжичка захар в него? Това конфитюр е почти цяла захар? Този барбекю сос обикновено е възмутително висок, и сос Teriyaki има доста, както добре. Проверете вашите салатни превръзки и други бутилирани сосове - добре, проверете всички етикети.

| Повече ▼