Ръководството за несъответствие с оборудване за гимнастика

Как да използвате машини с общо тегло

Придвижването през коридорите на тежко оборудване за фитнес, маркирано с копчета, дръжки, макари и кабели, може да се почувства повече от малко смущаващо. Тези "в знанието" правят силовото обучение на тези машини без усилие, но ако сте нови в салона, как трябва да знаете къде да седнете, как да се движите или какви корекции трябва да направите?

Комбинирането на предизвикателството е, че всеки производител и марка на гимнастика прави тяхното оборудване малко по-различно. Всички машини за преса за гръдния кош ще работят в по-голяма или по-голяма степен по същия начин, но копчета, дръжки и настройки няма да бъдат идентични, когато използвате модел Life Fitness или модел Cybex. Това може да постави новите посетители на фитнес залата в лек недостатък. Машините за преса за гръдния кош ще работят повече или по-малко по същия начин, но копчета, дръжки и настройки няма да бъдат идентични при използване на модел Life Fitness или модел Cybex. Това може да постави новите посетители на фитнес залата в лек недостатък.

Основни насоки за настройка на фитнес оборудване

Добрата новина е, че силата на тренировките на машините не е наука за ракетите. Машините са предназначени да направят тренировъчното обучение сравнително лесно, като насочва тялото ви чрез контролирани диапазони на движение, вместо да ви принуждава да контролирате собствените си движения с безплатни тежести . И производителите на фитнес са готови да направят процеса толкова просто, колкото е възможно, затова спазвайте тези широки съвети:

Как да използвате оборудването правилно

След като настроите машината правилно, изберете тегло, което е предизвикателно. Трябва да сте в състояние да изпълнявате приблизително 10 до 12 повторения в ред, където последният един или два повторения ви притискат до вашите граници. Ако сте в състояние да пробиете през 12 повторения без проблем, е време да увеличите количеството на теглото, което повдигате. Ако имате трудно време да преминете през четири или пет повторения, може да искате да помислите да отидете малко по-лека. В противен случай, имайте предвид тези съвети за повдигане:

1 - седяща селекторна машина за крака

gilaxia / istock

Машината за преса за седнало крака е чудесен начин да се насочите към четирите ви квадратчета, глуте и хамутчета по по-контролиран начин, отколкото да правите клякания или локси . Номерът настройва машината правилно.

Обикновено можете да регулирате местоположението на подложката за крака или седалката, за да приспособите различни височини. Възможно е също така да можете да регулирате облегалката на седалката, за да позволите по-удобен ъгъл на тялото.

2 - машина за преса за крака, използваща свободни тежести

Платформено натоварените преси за крака са друга популярна и достъпна възможност за нови ходене в гимнастически салони, но има няколко важни неща, които трябва да имате предвид:

Машините за натискане на крака са трудни за използване и повечето не разполагат с много настройки, за които да се замислят.

3 - Машина за удължаване на крака

Машината за удължаване на крака изолира четирите си мускули. Самият ход е доста ясен, но машината може да бъде по-трудна за приспособяване.

Целта е облегалката да бъде разположена на място, което позволява коляното да се огъне точно пред предната седалка - не искате бедрата ви да се простират твърде далеч от ръба на седалката и не искате седалка за натискане в гърба на вашите телета.

След като направите съответните корекции, просто седнайте на машината, изберете тежест и изпълнете упражнението като удължите напълно коленете си, след което ги огънете отново, за да намалите тежестите. Управлявайте движението през фазите на удължаване и спускане.

4 - Лежаща крака машина

Логиращата машина за къдрене на крака изолира камшичетата . Подобно на машината за удължаване на крак, упражнението е доста просто, но настройването на машината може да бъде малко предизвикателство.

Целта е да лежите на стомаха си върху подложките на машината, като телената подложка е разположена точно над глезените ви, на височина, която не прави коленете ви да се чувстват като свръхексперт. В стартовото положение краката ви трябва да са направо от ханша до петите.

Обикновено има две точки за настройка на машината за навиване на краката - една, където е подложката на телетата, която ви позволява да я придвижите по-близо до тялото или по-далече, в зависимост от вашата височина, а другата в пантата на коляното, която ви позволява придвижете телената подложка нагоре или надолу според нуждите.

Когато сте направили подходящите корекции, упражнението е просто:

5 - Помощна машина за издърпване и потапяне

Помощната машина за изтегляне и потапяне е обикновено комбинирана машина, където в зависимост от това кои дръжки държите по време на упражнението, промените мускулните групи, към които се насочвате. Ако задържите дръжките високо над главата си, насочвате горната част на гърба, раменете, бицепса и ядрото, докато извършвате подпомогнато изтегляне. Ако задържите дръжките, разположени само до външната страна на бедрата, насочвате трицепсите, рамената и сърцевината си, докато извършвате подпомагано потапяне.

Основното нещо, което трябва да запомните за тази машина, е, че избирането на тегло е противоположно на начина, по който обикновено избирате тегло. На повечето селекторизирани машини теглото, което избирате от стека, е количеството на теглото, което повдигате. На помощната машина за изтегляне и потапяне, вие сте отговорни за вдигането на собственото си телесно тегло, така че теглото, което избирате от стека, е количеството тегло, с което получавате помощ .

Например, ако тежите 150 килограма и сте избрали 20 килограма от теглото, това означава, че получавате само помощ с тегло от 20 килограма, така че сте отговорни за вдигането на 130 килограма. Това означава, че ако сте нови за упражнението, искате да изберете по-голяма тежест от теглото на стека, вероятно близо до собственото си телесно тегло, преди да опитате упражнението.

Независимо от това какви упражнения изпълнявате, основните параметри са еднакви:

6 - Лазерна машина за изтегляне

Латинската машина за изтегляне е насочена към горната част на гърба, особено към екстензивните мускули latissimus dorsi. Повечето машини нямат много точки за настройка, но за удобство може да се наложи да регулирате височината на седалката или бедрото. Изпробвайте това, преди да започнете упражнението. Трябва да сте в състояние да насадите стъпалата си на пода с коленете си извити удобно; долната част на бедрата, точно над коленете, трябва да притискате здраво в областта на бедрата.

7 - Компресорна машина

Машината за принтиране на гръдния кош е насочена към вашите пешки, рамене и трицепс. Ключът е да се направят корекции на седалката, облегалката и позицията на дръжките, за да се гарантира, че се радвате на пълен набор от движения.

8 - седяща селекторна машина

Седната селекторна машина е насочена към големите мускули от средата до горната част на гърба, особено към трапезиите, ромбоидите и лата, както и към бицепсите. Ключът е да се уверите, че облегалката на гърдите е нагласена по подходящ начин, така че не е нужно да преобръщате рамената си напред или да се гърдите на горната част на гърба, за да достигнете дръжките. Трябва да сте в състояние да седнете високи, краката си плоски на земята, гърдите си притиснати удобно в гърдите подложка с раменете ви въртя, когато хванете дръжките. Когато са направени съответните корекции, движението е просто:

9 - Седан кабелен ред

Седният кабелен ред е с подобна функция и намерение, както и селекторизираната машина, имате малко повече контрол върху позиционирането на тялото и приложението на дръжката, което използвате, което може леко да промени целевите мускулни групи.

10 - Преса за рамо

Устройството за преместване на раменете прилича много на машината за принтиране на гръдния кош, но вместо да натискате дръжките направо пред вас, ще натиснете дръжките право над главата си, за да насочите мускулите на вашите делтоиди . Подобно на машината за преса в гърдите обаче основната точка на регулиране е височината на седалката. Вие искате да позиционирате седалката, така че дръжките на машината да са подравнени с раменете. След като направите съответните корекции, просто: