Спешна храна с ниско съдържание на въглехидрати

Бъдете подготвени с доставка на нетрайни храни за вашата диета

Урагани, земетресения и виелици са някои от природните бедствия, които могат да ви изолират от източници на храна, вода и енергия. Съхраняването на храна и вода е много добра идея. Също така е полезно, когато заболяването удари вашето домакинство или когато е неудобно да се придвижите до магазина.

Ако погледнете списъците с храни за спешна помощ, ще видите много храни, които имат високо съдържание на нишесте или захар - такива храни обикновено се препоръчват като зърнени храни и бисквити.

Тъй като повечето храни, които ядете, за да поддържате ниската си кръвна захар ниско, са пресни и нетрайни, това може да е проблем. При подготовката, със сигурност е възможно да преминете през спешна храна, без да повишавате кръвната си захар.

Колко храни да се съхранява?

Експертите препоръчват тридневно снабдяване, но много източници сега препоръчват да имате до две седмици спешна храна във вашия дом. Това означава, че трябва да съхранявате храната, която обичате да ядете като част от нормалната си диета, и да въртите храната така, че никое от нея да не се разваля или да губи хранително съдържание.

Основен план за прекъсване на електрозахранването

Използвайте храна в този ред:

  1. Хладилник: Яжте най-бързо развалящата се храна в хладилника. Месо, яйца, млечни продукти, майонеза и други подобни. Тази храна не трябва да надвишава 40 F за повече от два часа. Единственото изключение от правилото "млечни продукти" е остарялото твърдо сирене като чедър, което може да продължи най-малко един ден или два, а понякога и много по-дълго, преди да стане лошо. Ако имате охладители и лед, прехвърлете най-нетрайните храни към тях. Много от храната в типичния хладилник не се разваля почти толкова бързо, колкото най-нетрайните храни. Повечето плодове и зеленчуци ще продължат няколко дни и дори до една седмица или повече, в зависимост от елемента ( ябълките , например, продължили дълго време). Много подправки (конфитюри, сладкиши, горчица, кетчуп, превръзки на салати на базата на мазнини и др.) Ще продължат седмици.
  1. Фризер: Колко дълго храната във фризера ще бъде безопасна за храна зависи от температурата в стаята. Правилото на палеца е два дни, но може да забележите, че храната остава замразена за по-дълго време, особено ако сте в хладен климат. Колкото повече храна във фризера, когато захранването изгасне, толкова по-дълго ще го задържи. Избягвайте отварянето на фризера, тъй като това ще доведе до по-топъл въздух и ще ускори размразяването.
  1. Кухненско помещение: Опората на храната през период без енергия е храната на килера. След като изядете храната, която ще изчезне от хладилника или фризера, можете да започнете да използвате храни, които са стабилни при съхранение.

Протеин от килера

Консумирането на достатъчно протеини е важно не само за диетата с ниско съдържание на въглехидрати, но е и област, която може да бъде пренебрегната при спешни случаи. Важно е да получите адекватно хранене, за да се справите със стрес и физическо натоварване. Ето някои стабилни източници на протеини, които да са на ръка:

Зеленчуци

Храненето на възможно най-голямо разнообразие от зеленчуци е важно за доброто хранене. Ето някои зеленчуци, които да обмислите да добавите към килера си:

Консервирани зеленчуци

Мариновани зеленчуци

буркани

плодове

Трудно е да се намерят нетрайни плодове с ниско съдържание на въглехидрати. Консервираните и сушени плодове обикновено имат добавена захар или имат високо съдържание на захар, въпреки че има изключения. Прочетете внимателно етикетите. Изсушените чрез замразяване плодове са може би най-добрият вариант, от източници като "Домати" или компании за съхранение на храни. Изсушените чрез замразяване боровинки и ягоди могат да бъдат по-ниски в въглехидратите в сравнение с другите сушени плодове.

Мазнини

Повечето масла са стабилни до една година, ако се съхраняват на хладно и сухо място. Зехтинът и кокосовото масло са добри залози.

Спешна вода

Водата е още по-важна от храната. Без вода ще умреш след няколко дни. Ще ви трябват най-малко три галона вода на човек на ден. Това е разумно да се пази тридневна доставка на вода на ръка по всяко време. Вижте становището на FEMA и Американския червен кръст за храна и вода в случай на извънредна ситуация .