Какво е дивата диета?

Ако търсите диета номер едно в Америка, това е дивата диета, според Абел Джеймс. Кой е Абел Джеймс? Той е реалност телевизионна звезда, която е загубила теглото, ядейки вид на снизходителни ястия, които повечето хора няма да се свържат с загуба на тегло. Неговият план за хранене се превърна в интернет феномен, благодарение на свалящата се Wild Diet PDF и неговата книга със същото име.

Какво е дивата диета?

Ако обичате да ядете пържола , масло, шоколад или чийзкейк, тогава дивата диета ще ви хареса. Планът за хранене е подобен на диетата на Палео , но позволява по-голяма гама от храни и по-голяма гъвкавост в начина ви на хранене, отколкото пещерната програма. Вместо да ядем като нашите палеолитни предци, Джеймс казва, че трябва да ядете като баба и дядо си.

В книгата Абел Джеймс обяснява как да изберем храни, които да ядем, и храни, които да се избягват. Рекламите за диетата популяризират факта, че можете да ядете мазни храни, като бекон, наденица или тежък крем. Но повечето от тези храни са "допълнителни храни", според плана. Джеймс препоръчва да не ядете повече от две общи дози допълнителна храна седмично, докато не достигнете теглото си.

Разрешените храни за дивата диета включват предимно не-скорбялни зеленчуци, месо, риба, яйца, ядки, семена и здравословни мазнини и масла. Акцентът е поставен върху местно отглежданите насаждения, органични храни, растителни храни и месо или морски дарове, които са били отгледани в среда, която е най-близо до дивата природа.

Пробите от дивата диета включват:

Как да следвате дивата диета

Храненията с дивата диета трябва да бъдат създадени, както следва:

Въпреки че Джеймс предоставя насоки за това как да се структурира всяко хранене и как да се натоварва ежедневно с приема на храна, той казва, че планът ви за хранене трябва да бъде организиран така, че да постига седмични цели, а не ежедневни цели. Той казва, че това позволява по-голяма гъвкавост и прави програмата по-лесна за следене.

Например, ако не можете да ядете достатъчно зеленчуци в понеделник, консумирайте повече зеленчуци във вторник или сряда, така че в края на седмицата около 65% от приема на храна е богати на хранителни вещества нискомаслени зеленчуци.

Забранява се яденето и се насърчава храненето с приятели. Джеймс също така препоръчва да носите висококачествен тъмен шоколад за "шоколадови спешни случаи".

На последно място, планът за дивата диета е придружен от програма за упражнения. Планът за тренировки включва само една 7-минутна тренировъчна тренировка на седмица.

Дали дивата диета е здрава?

Има много аспекти на диетата, които могат да ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-добре. Например, много хора, които следят програмата, ще се възползват от увеличения прием на богати на хранителни вещества зеленчуци и висококачествени източници на протеини . И тъй като не се допускат преработени храни , напитки, подсладени със захар, и обикновени въглехидрати (като печени продукти и бонбони), някои диети могат да подобрят здравето си в резултат на намаляването на приема на захар.

Но някои диетолози са изразили загриженост относно липсата на цели зърна и млечни продукти по този хранителен план. Това също може да не е план за интелигентно хранене за dieters, които са инструктирани да намалят приема на наситени мазнини. Докато части от храни като масло и сметана са ограничени в плана, те все още биха били твърде високи за хора, които се опитват да следват план за хранене, за да стимулират здравето на сърцето.

И накрая, програмата за упражнения също повдига безпокойство. Не всички упражнения са достатъчно годни или здрави, за да завършат интервали с висок интензитет . Текущите насоки за упражнения предлагат програма за активност, която включва 150 минути или повече умерена активност.

Ще отслабна ли дивата диета?

Ако следвате дивата диета перфектно, вероятно ще отслабнете - особено в началото на програмата. Ако в момента пиете типична американска диета (която разчита основно на месо, преработени храни, нишестени въглехидрати и захарни напитки), преминаването към стил на хранене с ниско съдържание на въглехидрати, най-вече на растенията, вероятно ще доведе до бърза загуба на тегло на водата . Вероятно ще забележите промяна в размера на тялото си и дори може да се възползвате от увеличаване на енергията, когато изрежете обработените въглехидрати.

Но не всеки ще бъде успешен в програмата. Абел Джеймс казва, че може да загубите 20 килограма за 40 дни по този план. Въпреки че е възможно някои хора да постигнат тази цел, много от тях вероятно ще се борят да се придържат към плана. Не всеки има време или пари за намиране и купуване на местно отгледана дивеч, дива риба и органични зеленчуци. И тъй като програмата е с ниско съдържание на въглехидрати, много активните хора могат да се борят да получат енергията, от която се нуждаят, за да поддържат своя начин на живот.

Кой е Абел Джеймс?

Тъй като диетата стана толкова популярна, много хора започнаха да се чудят за опита и фона на Абел Джеймс, познат още като "Изгарящият мазнини". За да бъде ясен, той не се представя като експерт по диета. Г-н Джеймс има академична степен по психологически и мозъчни науки от Дартмут. Продължава да практикува бизнес и да работи като музикант.

Но когато трябваше да отслабне, той каза, че е разочарован от конвенционалните диети. Той казва, че е направил свое собствено проучване, за да опровергае традиционното мислене за диети. Джеймс участва в ABC " Моята диета е по-добра от твоята" , реално шоу, което поставя различни диети гурута в конкуренция помежду си, за да видим кой план за хранене ще доведе до най-голямата загуба на тегло със състезателите в шоуто. Докато не спечели окончателното шоудаун, програмата на Джеймс бе второ място, а състезателят загуби 87 килограма.

От излъчването на шоуто, книгата му "Дивата диета" , подкастът му и уебсайтът му станаха изключително популярни, особено сред мъжете и сред диетите, търсещи алтернатива на палео диетата. PDF Wild Diet PDF също се превръща в първокласно търсене в Google, въпреки че версията на книгата, която може да се изтегли, не изглежда (и не претендира да бъде) разрешено възпроизвеждане на неговата работа.

Словото от

Дивата диета е отличен пример за това, че различните диети работят за различни хора. Стилът на хранене очевидно е работил за Абел Джеймс, който не само е изгубил мазнини, но също така продължава да поддържа здравословно тегло и здраво тяло. Но той също имаше стимул (на телевизионно шоу на реалност), време и значителна лична мотивация да изгради диетата си около уникален набор от храни. Много хора, които четат книгата си или изтеглят The Wild Diet PDF, няма да имат същото ниво на интерес или инвестиции.

Ако опитате дивата диета и откриете, че не можете да я поддържате, не се бийте. Използвайте програмата като ръководство и направете настройки, които да отговарят на вашите лични здравни потребности, графика и начина ви на живот. Можете също така да се свържете с вашия доставчик на здравни услуги или да инвестирате в сесия с регистриран диетолог, за да сте сигурни, че избраният от вас хранителен план поддържа цялостен план за уелнес и дълголетие.