Подправки за килера с ниско съдържание на въглехидрати

За хората с диета с ниско съдържание на въглехидрати , списъкът с храни, които не можете да ядете, може да изглежда безкрайно. Въпреки това, ако се съсредоточите върху пресни продукти и постно протеини, вашите желания за нишесте и зърно може да намалеят. Друг трик е да включите разнообразие от вкусове, за да запазите храната си интересна и вкусна. Това е мястото, където влезе килера. Например, подправки като оцет, горчица, горещ сос, чесън, пилешки бульон и майонеза, направени със зехтин, нямат почти никакви въглехидрати.

Здравословни мазнини за готвене

Ако сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати, знаете, че трябва да включите здравословни мазнини в готвенето и рецепти. Някои мазнини имат по-висока хранителна стойност от други. Те включват:

Повечето автори на диета с ниско съдържание на въглехидрати казват да избягват масла с високо съдържание на омега-6 мазнини (соя, царевица, повечето шафран и слънчоглед). Частично хидрогенираните масла трябва винаги да се избягват, тъй като съдържат транс-мазнини.

Добавяне на вкус с подправки

Много подправки са пълни с всички видове захар. Преди да започнете да четете етикети , запознайте се с много прикрития на захарта . Поддържайте следните подправки с ниско съдържание на въглехидрати или без въглехидрати, за да придадете аромат на храната:

Закуски в движение

Яденето на диета с ниско съдържание на въглехидрати не означава непрекъсната подготовка на храната и готвене от нулата. Има много закуски на пазара, които трябва да съхранявате на ръка, в допълнение към пресни продукти, за да задоволите глада в щипка. За всички изброени по-долу прочетете етикетите на храните внимателно, за да видите добавената захар и нишесте:

Какво да хвърлям

Знаейки какво да не яде, е толкова важно, колкото да знаеш какво можеш да ядеш. Някои невероятни заподозрени за скрити захари включват балсамов оцет, оцетен оцет и сос Worcestershire. Също така, вие ще искате да запазите нещата просто за себе си, като отървете килера си от следните ниско-въглехидратни нос:

> Източник:

> Министерство на земеделието на САЩ (USDA), Служба за селскостопански проучвания. Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28, 2016.