Старши ходещите - продължавайте да се движите през годините

Ходиш ли да те държиш млад и здрав? Това е умен залог, че го прави. Проучванията показват, че това води до по-дълъг и по-здравословен живот. Както казва фланелката, "баба се разхождала три мили на ден преди две години и сега никой в ​​семейството не знае къде е тя!" Ако имате нужда от някакъв стимул да се махнете от дивана или искате да насърчите любим човек да направи същото, ето някои добри начални точки.

10 съвета за старши ходещите

  1. Започнете с най-добрите обувки за ходене : Постепенно губите естественото си усещане за възглавница и поглъщането на ударите. Ще се наслаждавате повече на ходенето с обувки, които осигуряват достатъчно опора и възглавница, но все още не са тежки.
  2. Може да се нуждаете от обувки или вложки за контрол на движението, ако имате специфични проблеми с краката. Ако имате болка в краката и ставите, въпреки че носите добри атлетични обувки, добре е да се консултирате с подитиращ или педиатър .
  3. Имате ли нужда от проверка? Ако имате хронично заболяване или сте били неактивни, е разумно да обсъдите най-добрия начин да започнете с Вашия лекар. Ако имате голямо здравословно състояние, все още е важно да посетите Вашия лекар за профилактика, за да сте сигурни, че сте в течение на вашите прожекции за здравето. Ранното откриване и лечение ще ви накарат да работите по-дълго.
  4. Ходещи поляци : Можете да добавите стабилност и увереност в ходенето си, като използвате ходещи стълбове. Не само те помагат с равновесие, но и те дават по-добра тренировка.
  1. Как да започнем разходки за начинаещи : Ще ви преведем стъпка по стъпка, като започнете пешеходна програма. Това включва ходене по стъпало, техника и ходещ план.
  2. Колко упражнения се нуждаете от над 65-годишна възраст? : Американския колеж по спортна медицина и Американската асоциация за сърдечни заболявания имат насоки за възрастни над 65-годишна възраст и за тези от 50 до 64-годишна възраст с хронично заболяване като артрит. Какво казват те? Нуждаете се от повече упражнения от младите хора.
  1. Безопасни съвети за упражнения за хора над 50-годишна възраст : Независимо дали се страхувате да се нараните с упражнения или мислите, че можете да направите точно толкова, колкото направихте преди десетилетия, тези насоки могат да ви успокоят и да ви защитят.
  2. Присъединете се към клуба: Асоциацията American Volkssport има стотици ходещи клубове в САЩ и също така е свързана с клубове в Канада, Великобритания и по целия свят. Тези клубове организират неконкурентни мероприятия и се радват на много възрастни и "деца от всички възрасти". Ако в района няма клуб AVA, използвайте тези съвети, за да намерите придружители .
  3. Омраза, която се бори срещу елементите? Ходете на закрито : Прескочите ли, когато сте студени, горещи или влажни на открито? Пораждаме по-малко толерантност към топлината и студа с възрастта. Ходенето на закрито на бягаща пътека, вътрешна пешеходна пътека или в търговски център са решения за възрастни хора.
  4. Разходете се и живейте по-дълго : Проучванията постоянно установяват, че можете да намалите риска от смърт до половината, ако останете активни. Голямо проучване, публикувано през 2017 г., установява, че ходенето по-малко от два часа на седмица намалява риска от смърт с 26% в сравнение с хората, които изобщо нямат упражнения. Ако отговаряте на препоръките за 150-минутно ходене на седмица, рискът от смърт се намалява допълнително, особено от респираторни заболявания и рак в сравнение с тези, които не отговарят на тази насока.

Това не са годините, това е Майлс

Ако не сте склонни да упражнявате, защото имате артрит, диабет или се възстановявате от лечение за рак, обсъдете го с Вашия лекар. Да останеш физически активен има много предимства при хронични заболявания, а ходенето е най-препоръчителното да останеш активен. Вероятно ще бъдете изпратени у дома с предписание за упражнения, което включва ходене.

> Източник:

> Patel AV, Hildebrand JS, Leach CR, et al. Ходене във връзка с смъртността в голяма перспективна кохорта от възрастни възрастни в САЩ. Американски вестник за превантивна медицина . 2017. doi: 10.1016 / j.mepre.2017.08.019.