Разходете се и живейте по-дълго

Ходенето помага за по-дълъг живот и намалява риска от смърт

Ходенето ви увеличава ли вашето дълголетие? Изследванията са установили асоциации между ходенето на повече и по-дългото живеене

Вземете още 3000 стъпки на ден, за да живеете по-дълго

Поставете Fitbit си , излезте от леглото и започнете да стъпквате в по-дълъг живот. Изследване на над 2500 австралийци на средна възраст установи, че увеличаването на стъпкомерите им на ден от заседнал до 10 000 стъпки дневно намалява техния смъртен риск с 40%. Находките изглеждат линейни - ходят повече, живеят по-дълго.

Добавянето на 3000 стъпки на ден , еквивалентно на 1,5 мили или ходене за 30 минути , намалява риска от преждевременна смърт с 12%. Проучването е последвало участниците в продължение на 15 години.

Не спирайте да ходите. Голямо проспективно проучване, публикувано през 2017 г., установява, че възрастните, които ходят значително намаляват риска от смъртност от всякаква причина в сравнение с тези, които са неактивни. Тези, които са използвали ходенето като единствената си физическа активност, но са изпълнили препоръката за бърза крачка за 150 минути или повече седмично, намалиха риска от смъртност с 20% в сравнение с тези, които ходеха по-малко от два часа седмично. Те също така намалиха риска от смърт на респираторни заболявания с 30% и рак с 9% в сравнение с тези, които ходеха по-малко. Но имаше и бонус за тези, които ходеха по-малко от два часа седмично, тъй като имаха 26% по-малък риск да умрат онези, които не бяха активни.

Заключението: правете колкото се може повече ходене, колкото можете.

Използването на педометър може да ви мотивира да ходите повече и също така обективно измерва дали ходите толкова, колкото си мислите, че сте. Това е добра тактика, която трябва да използвате, ако сте били неактивни и искате да започнете и да продължите.

Големи ефекти върху здравето на ходенето

Ходенето и други видове упражнения вероятно предпазват сърцето и кръвоносната система чрез повишаване на HDL, добър холестерол и поддържане на теглото.

Експерти подозират, че това може да помогне за предотвратяване на рак чрез благоприятни ефекти върху имунната система и нивата на хормоните, наред с други неща. Разходките също допринасят за "редовността", което на свой ред намалява риска от рак на дебелото черво. Изследванията показват, че ходенето и други упражнения с умерена интензивност намаляват риска от рак на гърдата. Вижте другите ни статии за ходенето и профилактиката на заболяванията.

Водата и тренировката намаляват риска от рак на дебелото черво

Изпийте и се движете, едно изследване в Тайван открива 83% по-малко колоректален рак при мъжете, които упражняват, за разлика от заселещите се мъже. Те не са имали ефект при жените, но това може да се дължи на факта, че жените в Тайван рядко са заседнала, тъй като вършат много трудно домакинска работа.

Умереното упражнение е от полза за сърцето

Не е нужно да усещате изгарянето. Само 30 минути на ден ходене носи толкова намаляване на риска за сърдечен удар като програма за упражнения с висока интензивност, според проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine.

Безопасно упражняване, докато сте на възраст и със здравни условия

Предотвратяването на спортно нараняване често предизвиква загриженост. Пътуващите могат да използват много от същите принципи, използвани за предотвратяване на наранявания, когато сте навършили 50-годишна възраст. Увеличете продължителността на ходенето си и ускорявайте постоянно. Ежедневната разходка е добра за вас, но също така и за почивка след всяка особено дълга или енергична тренировка, за да даде на тялото си шанс да поправи и изгради нови мускули.

Проверете всички съвети със собствения си здрав разум и препоръките на вашия доставчик на здравни услуги.

Артритът и диабетът са често срещани състояния, които много хора развиват с възрастта си. Ходенето обикновено се препоръчва като начин да се поддържа активно и да се поддържа диабет. Артрит болката може да направи по-трудно да искат да ходят, но има начини да продължите ходене, когато имате лоши коленете . Говорете с Вашия лекар за всякакви изменения на вашите медикаменти или препоръки въз основа на вашата ситуация. След това започнете.

Насърчете онези, които обичате, да се махат и да ходят редовно, така че да са по-дълго. Останете здрави и останете на пътеката.

> Източници:

> Dwyer T, Pezic A, Sun C, Cochrane J, Venn A, Srikanth V, et al. (2015) Обективно измерени дневни стъпки и последваща дългосрочна смъртност, причинена от всички причини: Проучването за таксономично проучване. PLoS ONE 10 (11): e0141274. Дой: 10.1371 / journal.pone.0141274

> Lemaitre RN, Siscovick DS, Raghunathan TE, Weinmann S, Arbogast P, Lin D. "Физическа активност в свободното време и риск от първичен сърдечен арест". Архив на вътрешната медицина , 1999; 159: 686-690

> Patel AV, Hildebrand JS, Leach CR, et al. Ходене във връзка с смъртността в голяма перспективна кохорта от възрастни възрастни в САЩ. Американски вестник за превантивна медицина . 2017. doi: 10.1016 / j.mepre.2017.08.019.

> Tang R, Wang JY, Lo SK, Hsieh LL. "Физическа активност, прием на вода и риск от колоректален карцином в Тайван: болнично проучване на случаите с контролирани случаи." International Journal of Cancer 1999 Aug 12, 82 (4): 484-9.