Кога да се консултирате със Podiatrist

Трябва ли да потърсите съвети за стелки и обувки от педиатър или педалист?

Кога е време да видиш подидат за проблемите на краката? Ако сте типични, най-вероятно най-напред се опитахте да облекчите болката на краката си със стелки без рецепта. Някои хора след това посещават магазин, който има педагогист, за да получите препоръка за монтаж на обувки и конфекция. Три подидатци коментират ограниченията на тези методи и кога е най-добре да видят подиум вместо това.

Подиури и передористи

Подиурите са медицински и хирургически квалифицирани да лекуват проблеми с краката и глезените. Те могат да предписват лекарства, лечение и хирургия. Тяхното образование включва четири години медицинско училище за медицински сестри и три години стажуване в болница. Podiatrist може да използва наименованието DPM (доктор по медицинска медицина). Много от тях също са сертифицирани от борда и могат да завършат допълнителни стипендии, за да се специализират в области на практика.

Поддръжникът е асоцииран здравен специалист. От тях не се изисква да имат колеж образование. Обучението им е в специализираната област на монтаж на обувки, ортотичен дизайн и изработка, както и конструкция и модификация на обувки. Това обучение може да се извършва на одобрени сайтове и може да бъде направено както онлайн, така и лично. След това те завършват 1000 часа практически опит, за да се подготвят за сертификационен изпит. След като преминат изпита, те са сертифицирани педагози (C.Ped).

Някои държави изискват лиценз за практикуване като сертифициран педагогист.

Подитиращите, които представят своите виждания, са:

Симптомите, които се нуждаят от подидат

Пододаристите отбелязаха, че можете да получите истинска диагноза на причината за проблемите с краката си, като се запознаете с подотор или лекар. Докато стелките и промяната на обувките ви могат да помогнат, това се прави най-добре след оценка от медицински специалист. Някои симптоми, които ви позволяват да видите един педиатър, включват:

Podiatrist ще използва рентгенови, ултразвукови и други методи за диагностициране на проблема. Подитиращият е в състояние да диагностицира основните причини за болка и дискомфорт, които обувките и вложките сами не могат да лекуват. Например, изтръпване и изтръпване може да се дължи на диабетна периферна невропатия, която дори може да бъде първият признак на недиагностициран диабет. Podiatrist може да отнася подобни проблеми на други лекари или може да се специализира в лечението на проблеми с диабет.

При много ортопедични проблеми пододрикът може да предписва лекарства, да прилага инжекции, да предписва обичайни ортопедични устройства и при необходимост да извършва операция.

Използване на Pedorthist

Персористите не са лицензирани да диагностицират остри проблеми, но са умели да препоръчват обувки и стелки.

Председателят може да бъде консултиран, когато има постоянна болка или болка при ходене или бягане, според д-р Шнайдер. "След това ще бъде в добра позиция да препоръчате конкретна обувка, вложка или комбинация, за да подобрите походката, ефективността на краката и да намалите нивото на болката".

Podiatrists каза, че те могат да се обърнат пациент към pedorthist след диагностициране на състояние, което може да се лекува с обувки модификации или скоби. Но те казват, че е най-добре, когато един педагорист работи съвместно с лекар по медицина.

Посещаването на принадлежности за обувки или складове със стелки може да бъде от полза. Ето някои от ситуациите, отбелязани от podiatrists:

Д-р Харли отбелязва, че хората не трябва да се заблуждават от он-лайн или онлайн "обичайните" ортези, които не са наистина обичайни, само за да спестят пари. "С ортези и скоби получавате това, за което плащате. Получавате не само качествен продукт, но и тренировката зад него, която позволява на педагогача да диагностицира проблема, да определи кои материали са необходими и да изработи правилно вложките."

> Източници:

> Харли, Брайън. Имейл интервю. Май, 2010 г.

> Клемейър, Лиза. Имейл интервю. Май, 2010 г.

> Шнайдер, Андрю Й. Интервю по електронната поща. Май, 2010 г.

> Твоят път да станеш педагор . Pedorthic Footcare Association. https://www.abcop.org/individual-certification/Documents/ABC%20Pedorthic%20Brochure%202-10-16final.pdf.

> Какво представлява педиатър? Американска поддиарезна медицинска асоциация. http://www.apma.org/Education/content.cfm?ItemNumber=992.