Какви са формите на облеклото, означаващи за ходещи обувки

Указва ви от носенето на петите и подметките си

Вашите ходещи обувки са ли готови за подмяна ? Пешеходните обувки обикновено траят между 350 и 500 мили. Те може да не изглеждат износени, но те са загубили подкрепата си и смекчаването си.

Може да искате да смените обувките само защото са мръсни. Възможно е също да видите дупки или повреди в горната част на обувката. Но една добре изглеждаща обувка може да има износена подметка, която не ви дава подходяща подкрепа. Не разчитайте само на външния вид.

Как и къде износвате подметките на обувките си, може да ви даде допълнителни указания за това, дали прекалявате, дали имате неутрална походка или походна походка . Ето примери за обувки за ходене, които очевидно се нуждаят от подмяна.

1 - Мръсни обувки и дупки в горната част

wikila / Гети изображения

Примамливо е да искаш да измиеш мръсни обувки . Но сапунът и топлината могат да разрушат лепилото, държейки обувката заедно. Ако трябва да измиете обувките си, измийте ръчно с мек сапун и оставете да изсъхне. Измиването и / или сушенето на обувки в дрехата или сушилнята за дрехи може да съкрати живота им.

Можете също така да носите дупка през горната част над големия пръст. Постоянното налягане от външната страна на обувката също може да причини появата на дупки в областта на малките пръсти. Все още други хора носят дупки около глезена маншет, защото те бодлив краката заедно, докато ходят. Когато видите дупка, е време да смените обувките си.

2 - нормален образец за обувки, сравняващ стари и нови обувки

Уенди Бъмгарднер ©

Обувката вляво показва нормален модел на износване на обувки след 350 мили, а обувката от дясната страна е на един и същ модел, един и същ носител, но само на 100 мили.

Ходещите с нормална неутрална походка ще покажат износване на обувки в тези области:

Повечето ходещи обувки ще продължат само 350-500 мили, преди да са необходими замяна. По това време обувките ви ще са издържали на милион стъпки и ще са загубили отпушването и подкрепата си.

Подметката на по-старата обувка има голяма износена зона близо до големия пръст. Петата също показва износване, особено на външния ръб.

Това е нормален модел на износване на обувки за човек с неутрална походка, който нито препъни , нито се върти . При неутрална походка стъпалото не преобръща по време на крачка; тя се движи през стъпалото от удар на петата, за да се отдръпне с големия пръст в права линия.

3 - Модели за еднократна употреба за неутрално, надпророчество, суфинция

Уенди Бъмгарднер ©

Обувката от ляво е регистрирала около 350 мили и показва износване на подметката близо до големия пръст.

Износените ходила са знак за подмяна на обувките ви. Обувките днес често са предназначени да покажат това износване на подметката с промяна на цвета, което може да ви помогне да ви убеди, че е време да смените обувките.

4 - Модел за носенето на тока за нормално, надпророциране, суфинция

Уенди Бъмгарднер ©

Обувката отляво е видяла около 350 километра ходене, в сравнение с по-новата обувка отдясно.

Обувките също трябва да показват износване на петите, тъй като пешеходците трябва да удрят с петата, да се движат на стъпка и да се изтласкват с петите. Обувката вляво показва известно износване на петата.

5 - Модел за износване на обувки за суинентор

Уенди Бъмгарднер ©

Този модел на износване на обувки е типичен за суфинцията. Износването е по протежение на външния ръб на обувката.

Суинаторите имат по-голямата част от износването на техните ходила по външния ръб на петата и петата. Тази обувка показва много износване на петата, което е очевидно от промяната на цвета. На пръстите на главата можете да видите почти никакво износване от вътрешната страна до средната част на подметката, докато има износване на външния ръб на пръста.

Хората, които имат походна походка, трябва да купуват неутрални обувки. Те не се нуждаят от обувки за контрол на движението, които са предназначени за свръхпрокатери.

6 - Подметка за носене на токчета за подметка за неутрална до сухожилие

Уенди Бъмгарднер ©

Този модел на износване на обувка на обувката е типичен за модел на неутрално поколение.

Ако имате неутрална походка или походна походка, ще имате по-голямо износване от външната страна на петата (малката страна на пръстите). Този проходилка има много износване на петата си, към външния ръб.

Този проходилка трябва да избере неутрални обувки, а не обувки за контрол на движението. Той не се нуждае от корекция за пренапрежение.

7 - Обувката губи неговото омекотяване и подкрепа

Уенди Бъмгарднер ©

Обувката отляво е издържала около 350 мили, около 770 000 стъпки. Това води до загуба на амортисьори.

Бръчките се развиват в разчленена област в петата на обувката вляво. Това е знак, че обувката не се отдръпва от компресията, която възпрепятства с всяка стъпка. Обувката застарява и губи способността си да възпрепятства и поддържа. Ако проходителят се прехвърляше напред-назад от носенето на по-старата обувка, носейки свежи чифт обувки, тя вероятно щеше да почувства разликата в смекчаването.

Препоръчва се ходещите и бегачите да сменят обувките си на всеки 350 до 500 мили. По-тежките проходилки вероятно ще трябва да подменят обувките си по-често.

8 - Бръчките се развиват в подметката на обувката

Уенди Бъмгарднер ©

С всяка стъпка разбивате обувките си малко повече. Материалите, използвани в подметката и петата на ходещите ви обувки, имат ограничен срок на годност. Дори и да седите на рафта неработещи, те стареят и ще се счупят по-бързо, след като започнете да ги носите. Тук се появяват малки пукнатини и бръчки в петата на обувката. Това се дължи на постоянната компресия с всяка стъпка, както и на стареенето на материалите.

Тъй като обувката губи способността си да се връща назад с всяка стъпка, тя има по-малка способност да възпрепятства. Може да започнете да усещате повече умора в краката и краката след продължителна разходка.

9 - Отвори отвътре на вашите обувки

Уенди Бъмгарднер ©

Тази обувка носи отвътре навън. Не само, че външността на обувките ви се износва, но и вие може да носите дупки в обувката. Този проходилка се носеше през първия слой плат в долната част на глезена си, докато костът се носи отстрани на обувката.

Когато видите такава дупка, тя може да е на място, където сте създали блистер или горещо място . Втриването на крака в тази област създава триене, което може да увреди кожата ви, както и тъканта за обувки. Вашите обувки може да са прекалено стегнати и имате нужда от по-големи обувки, когато краката ви набъбват естествено по време на ходене.

В случай на дупка в близост до петата, трябва да се научите как да ударите обувките си, за да не стискате петата напред в обувката си, особено когато ходите надолу.

> Източник:

> Лоуе М. Кога е точното време да смените обувките си? Американска академия по спорадична спортна медицина. http://www.aapsm.org/replace-shoes.html