Безопасност при тренировка при студено време

Треперене, измръзване и хипотермия

Зимното време означава да се вземат специални предпазни мерки при упражняване навън. Студената експозиция може да направи работата на открито неудобна или дори опасна за всеки, който не е подготвен за екстремни климатични условия. Важно е да сте наясно с ранните предупредителни признаци и симптоми на студено излагане и как да предотвратите проблеми.

Треперейки

Треперенето обикновено е първият знак за опасно излагане на студ.

Тъй като тялото се опитва да генерира собствената си топлина, ще развиете неконтролирано свиване на мускулите. Треперенето трябва да бъде първото ви предупреждение, за да потърсите подслон и да загреете основната си температура.

Двете най-опасни условия, които могат да се дължат на излагане на студено време, включват измръзване и хипотермия.

измръзнало място

Измръзнало описва замразяването на повърхностните тъкани на лицето, ушите, пръстите и пръстите на краката.

Признаци и симптоми на измръзване

Лечение от измръзване

За да помогнете на жертва на измръзване, изведете лицето на топло и сухо място и извадете констриктивното облекло. Повдигнете засегнатите области и нанесете топли, влажни компреси в тези зони. Не разтривайте замръзналите повърхности или не нагрявайте директно.

Хипотермията

Хипотермията е по-тежка реакция при излагане на студ, което се определя като значителен спад в температурата на сърцето.

Признаци и симптоми на хипотермия

Хипотермия Лечение

При първия знак за хипотермия поведете лицето на сухо, топло място или го затоплете с одеала, допълнително сухо облекло или собствената си топлина за тялото.

Предотвратяване на хипотермия

Първата линия на защита срещу студено излагане е обличане в слоеве, които са подходящи за условията. Слоевете трябва да включват комбинация от облекло (основна, средна и външна), които помагат да се регулира температурата и да се поддържа топло и сухо. Други фактори, които могат да окажат негативно влияние върху способността Ви да се справяте със студените температури, могат да включват неадекватна зимна хидратация и хранене , дехидратация, консумация на алкохол, определени медикаменти и здравословни проблеми като диабет и сърдечни заболявания, което значително намалява способността на човека да упражнява на открито ,

За да подобрите комфорта и безопасността си по време на тренировка, Американския колеж по спортна медицина препоръчва следните съвети.

Как безопасно да упражнявате в студено време

източник

Extreme Cold: Ръководство за превенция за насърчаване на вашето лично здраве и безопасност, центрове за контрол и профилактика на заболяванията, http://www.bt.cdc.gov/disasters/winter/guide.asp. Последно достъпно 12-09-2009.