Преди да получите блистер

Вземете стъпки, за да предотвратите появата на блистери

Блистери са проклятието на пешеходци и бегачи. Може да не получите мехури изобщо, защото краката ви са свикнали с обичайния километраж, както и с хълмовете и наклона, пред които обикновено се изправяте. Но ако преминете към различен ключ за обувки от бягащата пътека до тренировката на открито или започнете тренировки на дълги разстояния, като полумаратон или маратон, може би изведнъж се присъединете към блистерния клуб.

Можете да предотвратите появата на мехури и да ги третирате правилно, когато се развият, за да предотвратите повреда. Има два фактора, които можете да разгледате. Първата е да се намали триенето, което ще нарани кожата. Втората е да поддържате краката си сухи, защото влажната кожа е по-податлива на нараняване от триене. Тук са доказани техники и продукти, които да поддържат краката ви непокътнати или да им помогнат да излекуват и утолят болката.

Смазване, за да се предотвратят образуването на периферни блистери

Блистери се развиват, където триене от обувки и чорапи сълзи кожата. Смазвайки краката си, можете да намалите триенето и да предотвратите образуването на мехури. Обикновените смазващи средства против образуване на блистери включват нефтен желе, течен силикон, прахообразен силикон и не-петролни восъци и кремове. Смажете краката си, преди да сложите чорапите. Ако правите по-дълги мили, може да спрете след 6 мили и да приложите повече смазка. Има много лубриканти, разработени за ходене и бягане.

Можете да ги намерите в магазините за обувки и някои от тях са налични в секцията за грижа за краката на аптека.

Дръжте краката си сухи, за да предотвратите блистери

Мократа кожа е по-лесна за разкъсване, което води до развиване на блистер. Трябва да размахвате потта от краката си и да поддържате краката си сухи, за да предотвратите появата на мехури. Някои хора поръсват царевично нишесте в чорапите им като начин да поддържат краката си сухи.

Както при смазочните материали, те спират на всеки няколко километра и добавят повече царевично нишесте. Можете също така да опитате да използвате антиперспирант върху краката си, така че краката ви да се потят по-малко. Не забравяйте да опитате тази тактика само върху малка част от кожата в началото, в случай че кожата Ви е чувствителна към антиперспиранта. Чорапи за атлетично изпълнение, изработени от тъкани от влага, не от памук, са важни за запазването на влагата от кожата ви.

Покрийте Ups, за да предпазите застрашените от блистери области

Ако винаги се намирате в блистери на едно и също място, трябва да го залепите или да го покриете с превръзка или тампон преди да тренирате. Ако се чувствате на горещо място или блистер, докато се упражнявате, трябва да спрете и защитите тази област с превръзка, блистер, атлетична лента или друго покритие . Има много продукти, които правят това добре. Ако сте разработили блистер, гелна превръзка може да ви помогне да го защитите и да стимулирате изцелението. Тези превръзки често остават на мястото си по-добре от обичайните превръзки и е по-малко вероятно да се разхлабят, ако трябва да продължите разходката си или да бягате.

Блистер комплекти, които да се вземат с вас

Бъди подготвен. Преди да тръгнете на продължителна разходка или да бягате, вземете блистер, за да сте готови да покриете всички горещи точки или да лекувате всякакви мехури. Можете да намерите малки комплекти готови онлайн или на открити магазини.

Можете също така да направите един себе си с гел превръзка, moleskin, антисептични кърпички, алкохол почистване, атлетична лента и малки ножици. Можете също така да намерите миниатюрни контейнери смазки в текущи магазини.

Как да лекувате блистера

За да предотвратите появата на горещо петно ​​на крака си в блистер, трябва да го спрете и да го покриете, веднага щом го почувствате. Но ако отидете твърде далеч или блистер се развива внезапно, има лесни стъпки за лечение на блистера . Първо, спирайте и почиствайте зоната със сапун и вода, ако има такива. Покрийте блистера или създайте защитен поничка около него с подложки за мокър кожух.

Трябва да изтечем блистер, за който съществува риск от разкъсване, и никога не трябва да изпускате блистер, ако имате състояние, което увеличава риска от инфекция, като диабет, рак, сърдечни заболявания или ХИВ.

Все още блистери? Може би това са вашите обувки

Вашите обувки могат да потрият краката ви погрешно. Вашите пръсти се нуждаят от място, за да се разширят, тъй като краката ви ще набъбнат на пълен размер обувки на разходка. Трябва да сте правилно прилепнали за спортни обувки . Твърде небрежно от прилягането може също да допринесе за получаване на блистер, тъй като краката ви имат повече място наоколо. Ето защо е важно да постигнете правилното прилягане. Заслужава си да посетите най-сериозния магазин за обувки в района си, за да научите размера на обувката, който е прав, и опитайте различни модели, за да намерите най-подходящия за вас.

Може би това са вашите стелки

Ако сте се променили към нова поддръжка за вложки или арка, може да е виновникът, който причинява мехури. Опитайте обувките си със и без вложки , стелки или арка. Стелките могат да намалят пространството в обувката ви за крака и пръстите на краката, което води до мехури. От друга страна, можете да имате подметки по поръчка, изрязани на крака си в някои магазини за обувки. Те могат да осигурят по-добра подметка и да намалят площта на триене, която може да доведе до мехури.