Как да поглезите краката си след тренировка

Фитнес ходенето и бягане може да даде на краката удари. Как можете да обновите, да съживите и да поглезите краката си след продължителна тренировка? Как да ги поддържате в най-добро състояние за следващата си тренировка? Отивайки за спа педикюр и крака лечение е лукс, повечето от нас могат да си позволят рядко. За щастие има много начини, по които можете да поглезите краката си у дома.

1 - Почистване на краката Спа

Хомедика Джетса Педикюр Спа. С любезното съдействие на Amazon.com

Едно хубаво накисване след дълъг ден на краката (или интензивна тренировка) може да помогне за възстановяване на краката. Топлата вода е успокояваща, а ако искате да смекчите мазолите или да намалите пукнатините, добавянето на течност за измиване на съдове може да намали бактериите и да помогне за овлажняването. В една щипка можете да използвате две пластмасови торбички, за да накиснете краката си. Но най-вероятно ще предпочетете спа център с джетове и мехурчета. Има много налични модели.

| Повече ▼

2 - Epsom сол накисване за блистери

Epsoak Epsom Salt. С любезното съдействие на Amazon.com

Ако имате горещи точки или мехури на краката си, добавете половин чаша соли Epsom, соли за вана или дори обикновена сол за маса към водата в краката си. Това ще изсуши блистерите и ще помогне да затегнат краката ви. Някои хора също смятат, че е много освежаващо. Въпреки това, ако използвате това, не забравяйте да изплакнете добре и след това овлажнете краката си след това, тъй като тя също ще изсъхне кожата.

| Повече ▼

3 - Почистване на краката

Дърворезба. С любезното съдействие на Амазонка

Използвайте кърпа за крака в края на накисването, за да отстраните внимателно мъртвата кожа, потта и мръсотията. Искате да бъдете нежни, тъй като не искате да раздразните никакви горещи точки. Също така, ако тренирате за половин маратон или маратон, не искате да отстранявате твърде много калус, тъй като малко помага за предотвратяване на мехури. Има много различни видове скраб, от захар на земята grapeseed и бамбук. Може да търсите онези с естествени аромати или никакъв аромат, а не фалшиви парфюми.

| Повече ▼

4 - Крем за крака с енергия на мента

Мери Кей Мента Блис Енергизиращ лосион. С любезното съдействие на Amazon.com

След като се накисвате, овлажнявайте с крем за крака. Мента лосиони се чувстват енергизиращи, тъй като те се охлаждат и мента е естествен аромат. Овлажнителят ще ви помогне да запазите мазолите меки и да предотвратите пукнатини. Не забравяйте, че един малък калус е добър за дистанционно бягане и ходене. Запазете педикюрата до неговото голямо събитие.

| Повече ▼

5 - Поставете краката си нагоре

LegLounger. С любезното съдействие на Амазонка

Кръвта и течността са склонни да се събират в долните крака. Легнете с краката си след продължителна тренировка или дълъг ден на краката ви помага да се намали подуването. По-удобно е да имате добра подкрепа под коленете си, когато слагате краката си нагоре. Докато със сигурност можете да използвате възглавници, Leg Lounger е специално проектиран за тази цел. Той се настройва лесно за ъгъл и твърдост.

| Повече ▼

6 - Масаж на краката

Смешни снимки / Гети изображения

Сега, когато краката ви са чисти, продължете да се поглезите с масаж на краката. Можете да си направите масаж на крака или да се запишете на приятел или любим човек.

7 - домашен педикюр

Сладки пръсти в сандали. Карл Папа / Отворен момент / Гети

Направете краката си по-добре, когато са хубави? Само не забравяйте, че малкото маншет е добро, така че не отивайте на борда с премахването им. Можете дори да рисувате върху черен нокът на краката или това място, където някога е било изгубено нокът на нокът.

8 - Плъзнете в десния сандали

ABEO Capistrano Сандал. © Пешеходната компания

Възможно е да се изкушите да поставите всички стари джапанки след тренировката. Но плоските джапанки няма да дадат на краката ви подкрепата и възглавницата, от която се нуждаят още повече, след дълъг ден на краката ви или бутане от тренировка. Ще получите повече комфорт и облекчение, ако вашите джапанки или сандали имат опора за арката и възглавничките, от които се нуждаете.

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.