Плантарни брадавици и канална лента

Направи си сам метод и предпазни мерки

Ще видите лечебната лента за плантарни брадавици, предложена на много места. Плантарна брадавица на дъното на крака може да причини болка на всяка крачка. Може да сте опитали други безплатни лечения и може да не искате усилията и разходите за посещение на Вашия лекар. Научете какви доказателства съществуват за това дали каналната лента работи за премахване на плантарни брадавици, както и дали е безопасен избор.

Плантарни брадавици Основи

Плантарните брадавици са известни също като Verruca plantaris и състоянието често е погрешно изписано като брадавици на планта. Плантационната брадавица е точно като всеки друг вид брадавици, с плантар, отнасящ се до плантационната площ на дъното на крака ви. Тези брадавици са причинени от човешкия папиломен вирус. Те се появяват най-вече върху носещите тежести зони на стъпалото на краката, особено близо до основата на пръстите и петата. Обикновено има тежък калус над брадавиците.

Лечение на лентови ленти за плантарни брадавици

Предложенията за използване на лента, включително касета, не се намират само в самите сайтове. Американската академия по дерматология и клиниката на Майо дори го изброяват като домашно лекарство. И двата източника признават, че лекарите не знаят защо трябва да работят. Една от теориите е, че тя отстранява малко количество кожа всеки път поради своята лепкава повърхност.

предпазни мерки

Силно се препоръчва да не се опитвате сами да сваляте плантационната брадавица чрез изгаряне, рязане, разкъсване, бране или друг подобен метод, тъй като те носят риск от инфекция.

Трябва да видите лекар, за да бъдат брадавиците лекувани, ако имате диабет, намалено усещане за крака, отслабена имунна система или множество брадавици.

Тук е методът на касетъчната лента:

  1. Покрийте брадавицата с чист парче канална лента.
  2. Променете каналната лента ежедневно в продължение на няколко дни. Алтернативно, някои източници казват, че да го променят на всеки няколко дни.
  1. Когато смените лентата, попийте брадавицата. Използвайте пясъчен камък или шкурка, за да почистите внимателно мъртвата кожа. Оставете фута да изсъхне за поне един час, преди да го покриете с лента.

Колко време това ще отнеме, за да премахнете брадавиците, може да бъде толкова кратка, колкото две седмици или толкова дълго, колкото няколко месеца. Въпросът в този момент е дали методът е по-добър от това, че изобщо не прави нищо.

Проучвания за това, дали тръбната лента работи за плантарни брадавици

Може да се окажете склонни да поставите индустриално лепило върху кожата си, вместо да използвате подложка за царевица, която е тествана за употреба върху кожата. По-старо проучване установява повече сърбежи и обриви, когато децата използват лента за кондициониране на брадавиците, а не подложка за царевица (която се използва като контрола за лечение на измама за изследването). Ако всички неща са еднакви, опитването на подложка за царевица вероятно е по-мъдър избор - това е нещо, което се използва в краката, а не нещо, което не е тествано за предизвикване на кожни реакции. Разбира се, нито едно от тези лечения изобщо няма ефект.

Систематичният преглед през 2012 г. на актуални лечения за плантарна брадавица не показа доказателства за ефективност за чистата лента. Имаше някакво обсъждане дали чистата касета е същата като касетата, която вземете в местния железопътен магазин.

Прегледът на изследванията през 2014 г. поставя запушване на каналната лента в категорията "неизвестна ефективност".

Други лечения за растителни брадавици

Касетата с канал може да е удобна, но използвате продукт на кожата си, който не е тестван за алергичен или безопасен за тази употреба. Вместо това може да искате да използвате домашно лечение, използвайки салицилова киселина, която изследванията са най-последователно ефективни. Те се предлагат на борсата в местния магазин за наркотици. Има и OTC замразяващи лекарства, които могат да премахнат брадавиците.

Прегледът на доказателствата през 2014 г. дава препоръки на лекарите да използват салициловата киселина като първи избор при лечението, със или без капсула върху нея, но не и да използва само лента за канализацията.

Криотерапията обикновено не е по-ефективна от салициловата киселина и може да има повече странични ефекти, но може да се използва като вторична терапия.

Източници:

> Craw L, Wingert A, Lara-Corrales I. Има ли салицилова формула, течен азот или тръбопроводна лента по-ефективен от плацебо за лечение на брадавици при деца, които представят амбулаторни клиники? Педиатрия и детско здраве . 2014; 19 (3): 126-127.

Как да се отървете от брадавици. Американска академия по дерматология. https://www.aad.org/public/kids/skin/warts/how-to-get-rid-of-warts.

> Kwok CS, Gibbs S, Bennet C, Holland R, Abbott R. Топични лечения за кожни брадавици. Cochrane Database Syst Rev. 2012 Sep 12; 9: CD001781. doi: 10.1002 / 14651858.CD001781.pub3.

> Loo SK, Tang WY. Брадавици (не-генитални). BMJ Клинични доказателства . 2014; 2014: 1710.

> Marloes de Haen, MD, et. Ал. "Ефикасност на лечебната лента срещу плацебо при лечението на Verruca vulgaris (брадавици) при деца от началното училище". Arch Pediatr Adolesc Med. Ноември, 2006; 160: 1121-1125.