Защо имате сърбящи крака, когато ходите или упражнявате

Причини и решения от храна до панталони до обувки

Сърбежните крака, когато ходиш или упражняваш, е симптом, който може да те подлуди и да наруши упражненията. Някои проходилки се оплакват, че когато ходят по краката си, стават толкова сърцевини, че просто трябва да спрат. Понякога ходенето и джогингът са били единствените упражнения, които са причинили това състояние, те са били добре с физически упражнения и много спортове. Има няколко различни синдрома и проблеми, свързани с този досаден проблем.

Симптомите на сърбящите крака

Хората с този симптом съобщават Сърбеж, подуване или уртикария по краката, ръцете, торса или шията по време на или след тренировка. Някои хора дори виждат, че симптомите ескалират напредъка до анафилактична реакция, която може да включва изпадане в безсъзнание или затваряне на дихателните пътища. Когато това се случи, това е животозастрашаваща медицинска авария.

Холинергична уртикария (сърбеж) Упражнение Алергия

Холинергичната уртикария се предизвиква от повишаването на телесната температура по време на тренировка. Той предизвиква сърбеж, подуване и малки кошери, които някои хора изпитват. Хората, които имат това, също могат да изпитат същата реакция в горещи вани или сауни. Те могат да отбележат, че те са по-склонни да получат сърбеж и кошерите в горещи дни. Това рядко води до анафилаксия, което е животозастрашаващият спад на кръвното налягане, който може да бъде фатален при основни алергични реакции. Но е разумно да го обсъдите с Вашия лекар, за да видите какво препоръчва и да проверите дали някакво лечение с лекарства без рецепта или лекарства по лекарско предписание може да помогне.

Лечението на холинергичната уртикария може да включва:

Упражнение-индуцирана анафилаксия Упражнение Алергия

Анафилаксията, предизвикана от упражнения, е животозастрашаваща алергична реакция, която обикновено се наблюдава, когато човек упражнява след като яде определени храни или приема лекарства, на които е алергична.

Месомелачки, пшеница, лешници, грозде, нестероидни противовъзпалителни средства (като ибупрофен), антибиотици, лекарства без рецепта и билкови добавки могат да бъдат виновниците.

Симптомите на атаката са умора, топлина, сърбеж и зачервяване на кожата. Те могат да бъдат последвани от големи кошери, колапс и безсъзнание. Лицето, което реагира, може да има подуване на гърлото, затруднено дишане, задушаване, гадене и повръщане. Често тази атака е спешна медицинска помощ. Но дори и ако имате по-лек епизод, трябва да се консултирате с Вашия лекар възможно най-скоро за по-нататъшни изследвания и препоръки.

Лечението на анафилаксия, предизвикана от упражнения, може да включва:

Синдром на сърбящите панталони

Дали някои чифтове панталони правят краката ви чувствени, сърбящи и раздразнени, особено в бедрата?

Това се наблюдава по-често, когато панталоните са изработени от тъкани, различни от памука. Причината е, че се смята, че са покрити с плат или формалдехид, който остава в плата, но лабораторните тестове не издържат това. Все пак някои хора имат сърбящи крака, носещи нещо различно от 100 процента обикновен деним от памук. Посъветвайте се с Вашия лекар, за да изключите други причини за сърбеж.

Решенията за синдром на сърбящ панталон могат да включват:

Алергии за обувки и чорапи

Ако краката ви са добре, но имате чувство на сърбеж по глезените и краката, може да сте алергични към обувките и чорапите.

Алергията на чорапи вероятно е подобна на сърбящите панталони - може да реагирате на чорапогащния плат. Но алергиите за обувки могат да идват от много различни лепила, бои и кожени тен. Може да се наложи да бъдете алерго-тествани за тези и да намерите обувки, които не са направени с тези химикали.

Словото от

Упражняващите алергии са странни неща, които ходят на вашето тяло . Но все още е важно да се получи здрава физическа активност. Посъветвайте се с Вашия лекар и работете за решения, така че да не пропуснете.

> Източници:

> Kanani A, Schellenberg R, Warrington R. Уртикария и ангиоедем. Алергия, астма и клинична имунология . 2011 г. 7 (Suppl 1): S9. Дой: 10.1186 / 1710-1492-7-S1-S9.

> Kounis N, Kounis G, Soufras G. Индуцирана уртикария, холинергична уртикария и синдром на Kounis. Journal of Pharmacology and Pharmacotherapeutics . 2016; 7 (1): 48. Дой: 10.4103 / 0976-500x.179355.

> Pravettoni V, Incorvaia С. Диагностика на анафилаксия, предизвикана от физически упражнения: Текущи инспекции. Вестник на астма и алергия . 2016, том 9: 191-198. Дой: 10.2147 / jaa.s109105.

> Шейхан депутат. Алергичен контактен дерматит на краката, дерматолог, том 20 - брой 11 - ноември 2012 г.