Как да използваме пешеходни и походи за стабилност

Добавете доверие към пътеката или тротоара

Полетата за пешеходен туризъм и трекинг са проектирани така, че да ви осигуряват допълнителна увереност и стабилност. Независимо дали пътувате по трудни планински маршрути или се нуждаете от стабилност по тротоарите и парковите пътеки, комплект от полюси може да бъде много полезен.

Полюсите могат да помогнат за облекчаване на стреса на ставите, особено когато се качват нагоре или надолу. Това е полза, ако имате остеоартрит или имате наднормено тегло. Хората, които имат болест на Паркинсон или множествена склероза, също могат да имат по-добра стабилност при ходене с полюси.

Ще получите най-доброто предимство, ако използвате правилно Вашите колони за трекинг. Научете как да захващате полюсите, да използвате движението на дясната ръка и крака и да ги настройвате за нагоре и надолу. С полюсите ще се чувствате по-уверени в ходенето и туризма.

Трекинг поляци срещу скандинавските ходещи полюси

Анук де Маар / Култура / Гети изображения

Основното предимство на тренировъчните стълбове е да осигури допълнителна стабилност, а целта на стълбовете за северно ходене е да се използва техника, която изгаря повече калории и осигурява тренировка за горната част на тялото. Трекинг полюс техника не е предназначена да добавите повече усилие или изгаряне калории. Това го прави подходящ за дълги разходки и пешеходни преходи, като Camino de Santiago , или да използвате, ако имате нужда от по-добър баланс и стабилност, където и да ходите. Ето разликите и приликите между двата вида полюси:

Докато можете да използвате полюсите на скандинавските ходещи за стабилност, ако предпочитате удобствата им, не можете да използвате пешеходни стълбове за техниката на скандинавските ходене .

Каква е точната дължина на полюса на полюса?

gaspr13 / E + / Гети изображения

Когато използвате полюси за стабилност, искате те да бъдат дължината, на която можете да ги държите с лакът на 90 градуса, когато върхът е на земята до крака ви. Това ви дава най-доброто влияние за времето, когато трябва да поемете полюсите за стабилност.

Полюсите с регулируема дължина имат знаци в сантиметри. Когато се изкачвате нагоре, може да искате да съкратите полюсите си с 5 сантиметра до 10 сантиметра. По същия начин, когато се спускате надолу, може да искате да ги удължите с 5 сантиметра до 10 сантиметра. Понякога ще се намирате на наклонена пътека достатъчно дълго, за да може да съкратите един полюс и да удължите другия.

Повечето регулируеми полюси имат обхват за хора, които са високи от 5 фута до 6 фута. Ако сте по-кратки, може да има полюси, предназначени за деца, които да ви пасват добре. Ако сте по-високи, потърсете полюсите за по-високия диапазон на височината. Фиксирани дължини полюсите могат да бъдат подходящи, ако ходите най-вече на равна повърхност.

Започнете с настройването на дължината на вашите полюси

Уенди Бъмгарднер ©

Опознайте как да регулирате дължината на вашите полюси. Застанете с лактите, наведени на 90 градуса, и регулирайте дължината, така че дръжката да падне в ръцете ви на това ниво.

Ако установите, че трябва да повдигате полюсите често над скали или трева, може да искате да скъсите полюсите малко.

Ако имате полюси с 3 секции, едно предложение е да поставите горната част в средата и след това да регулирате долната секция на правилната дължина за ходене на нивото. Сега, когато трябва да коригирате дължината, ще можете да регулирате горната част.

Използване на лентата

kupicoo / Е + / Гети изображения

Ако вашите стълбове имат каишка, вдигнете ръката си през каишката и след това захванете полюса. Това води до това, че каишката е над задната страна на ръката (а не е усукана), с палеца над каишката. Регулирайте дължината на каишката така, че полюсът да е здрав в това положение. Някои полюси имат ленти, обозначени наляво и надясно за ваше удобство. Използвайки каишката по този начин, ще можете да освободите хватката си от пръта за кратко време, без да падне на земята.

Захващане на полюса

Рахид Дахнун / Аурора / Гети изображения

Вашият захват на полюса трябва да бъде отпуснат, като прътът може да се върти напред и назад между палеца и показалеца. Ръцете обикновено са под ъгъл, за да подпомогнат употребата им.

Ако държите хватката си спокойна, ще ви положат минимални усилия, за да преместите полюса напред с всяка стъпка. За да свикнете с правилната хватка, задръжте го между палеца и показалеца, без да използвате другите пръсти. Това е всичко, от което наистина ще се нуждаете. Можете да затворите останалите пръсти свободно.

Не е необходимо здраво захващане на полюса и може да уморите ръцете и китките си. Не се притеснявайте, естествено ще притегнете сцеплението си, ако усетите, че се подхлъзвате или се нуждаете от точка на стабилност за момент, докато ходите.

Ръчно движение

Бетси Ван дер Меер / DigitalVision / Гети изображения

Дръжте лактите близо до страните си, докато вървите и използвате полюсите. С всяка стъпка прокарайте полюса на противоположната страна напред. Това е малко движение нагоре на предмишницата или леко движение на китката. Ако имате свободно хващане, това ще доведе до правилното завъртане на полюса.

Обратното движение на ръката / крака е важно. Ако донесете една и съща ръка и крака напред, ще се окажете с люлееща се походка. Може да се наложи да практикувате това в началото, ако не дойде естествено. Разходете се просто да плъзнете стълбовете зад себе си с естествена походка и трябва да видите, че попадате в противоположния модел ръце / крака. Сега можете да донесете полюсите достатъчно нагоре, така че върховете да докосват земята с всяка стъпка.

Няма нужда да държите здраво върха в земята. Ръцете ви могат да се движат напред и назад естествено, докато вървите. Нямате нужда от принудително или преувеличено движение на ръката. Регулирайте дължината на полюсите, така че да поддържате ъгъл на лакът, докато вашите полюси се докосват до земята.

Засаждане на полюса

Pupeter-Secen / Гети изображения

За стабилност върхът на полюса ще расте леко. Тя просто докосва земята, преди да я преместите отново напред със следващата стъпка.

Ако искате да добавите определено действие и да получите малко горна част на тялото, можете да понесете малко. Това може да добави малко натиск, когато се качвате нагоре или на нивото, или да бъдете спирачно действие, когато се спускате надолу.

При използване на техника / натискане, уверете се, че натискате наляво и надясно.

Двойна Полинг

Lumi изображения / Pupeter-Secen / Гети изображения

Когато се качвате нагоре, надолу или преговаряте за бордюри или стълби, може да искате да поставите и двата полюса пред вас в същото време.

Използвайте техниката на люлеенето и пускането, движете двата стълба напред с леко движение, след което вървете една до четири крачки напред. Повдигнете полюсите отново напред в точката, в която смятате, че можете да използвате тяхната стабилност.

Използване на полюсите за скорост, а не стабилност

Скот Маркевиц / Изборът на фотографа RF / Getty

Ако се чувствате уверени и искате да вземете темпото, можете да отпуснете ръцете си и да направите малко рамо действие във всяко движение на полицията, като върхът на полюса се засажда леко зад тялото ви. Това е подобно на техниката на скандинавските ходене. Чрез засаждането на полюса малко с всяка стъпка, когато тя стои зад тялото ви, можете да си направите малко допълнително задвижване.

Стабилност при спускане и спускане надолу

Lumi изображения / Pupeter-Secen / Гети изображения

Когато слизате надолу, може да искате да разхлабите ремъка или да извадите ръцете си от тях, тъй като те могат да станат твърде стегнати с увеличения ъгъл. Можете да удължите полюсите с 5 см до 10 сантиметра. Сега, вместо да посаждате полюсите успоредно на тялото си, ще ги насадите леко напред, за да направите малко спирачно действие.

Избирайте пътя си надолу с малки стъпки, като поддържате коленете си меки. Дръжте полюсите пред тялото си. За стръмни хълмове, ако имате широка пътека, може да искате да зигзагнете назад и напред по пътеката с три или повече стъпки, създавайки свои собствени малки превключвания.

За стабилност, слизаща по стълбите, поставете и двата стълба на следващата долна стъпка и след това спуснете. Расте, стъпка, растение, стъпка. Не позволявайте на вашите полюси да застанат зад вас.

Подпомагане на ходене нагоре и нагоре стълби

Рахид Дахнун / Аурора / Гети изображения

Може да искате да съкратите полюсите си, за да се изкачите нагоре. Дръжте полюсите близо до тялото си и не ги засаждайте пред вас. Искате да се поставите малко нагоре по хълма, а не на дръпнете.

За стабилност, която се изкачва по стълбите, ще се бутате, вместо да дърпате. Засадете и двата полюса до краката си, стъпчете нагоре, носете стълбовете, за да посрещнете краката си. Натиснете, стъпка, натиснете, стъпка.

Извършване на завой

Когато правите завой, не забравяйте да държите полюсите си настрани, вместо да ги пресичате пред себе си. В противен случай може да се разочаровате с полюсите си.

Подпомагане да седнете надолу и да стоите нагоре

Полюсите ви могат да ви помогнат да се изправите от седнало положение. Не поставяйте ръцете си през ремъка. Поставете ги с върховете, наклонени назад, и ги използвайте, за да ви помогнат да се изправите. Можете също така да ги използвате, за да постигнете по-добър баланс при сядане. Извадете ръцете си от ремъците и ги хванете, докато се спускате.

Използването на двата полюса, едната от двете страни, дава добра стабилност при сядане или изправяне. Или можете да поставите един полюс в центъра пред вас, за да ви помогнем.

Носенето на вашите неща, когато използвате полюсите

Дуал Водс / Гети изображения

Раницата е идеална, ако трябва да носите повече от необходимото, докато използвате тренировъчни стълбове. Той държи товара от пътя на движението на ръката ви. Може да искате да погледнете дневните чанти, които са добре проектирани за училище или пътуване до работното място. За пешеходен туризъм, изберете дневна или раница, която има достатъчна товароподемност за вашето пътуване, особено за пренасяне на достатъчно вода и слоеве от дрехи.

Словото от

Трекинг полюсите могат да ви помогнат да се разхождате с разнообразен терен с увереност. Те са стандартен аксесоар за туризъм, който също е от полза за всеки, който се нуждае от повече баланс и стабилност. Ако имате нужда от още съвети за използването на полюсите, когато имате състояние, което засяга баланса ви, не забравяйте да ги обсъдите с Вашия лекар или физически терапевт. Излезте и опознайте всички прекрасни места, където ще се забавлявате.

> Източници:

> Cho SY, Roh HT. Трекинг стълбовете намаляват надолу, предизвикани от ходенето, предизвикани от мускулни и хрущялни увреждания при затлъстели жени. Journal of Physical Therapy Science . 2016; 28 (5): 1574-1576. Дой: 10.1589 / jpts.28.1574.

> Foissac MJ, Berthollet R, Seux J, Belli A, Millet GY. Ефекти на инерцията на пешеходен полюс върху енергията и мускулните разходи по време на ходене на върха. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2008; 40 (6): 1117-1125. Дой: 10.1249 / mss.0b013e318167228a.

> Howatson G, Hough Р, Pattison J, et al. Трекинг полюсите намаляват предизвиканите от упражненията мускулни наранявания по време на планинското ходене. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2011; 43 (1): 140-145. Дой: 10.1249 / mss.0b013e3181e4b649.