Бързо ходене ви държи по-тънки от другите упражнения

Кое упражнение е най-добро за отслабване? Дългосрочно проучване установило, че хората, които се радват на 30-минутна бърза крачка през повечето дни, имат най-малките талии и най-ниските индекси на телесна маса. Бързо ходене победи фитнес упражнения и спортове, за да остане тънък. Бързото ходене беше свързано с по-тънкото, особено за жените, хората над 50-годишна възраст и хората с ниски доходи.

Дали Brisk Walking бие друга физическа активност, за да остане тънък?

Във Великобритания, както и в САЩ и много други страни, здравните органи препоръчват 30 минути или повече на ден за умерено интензивна физическа активност за управление на здравето и теглото. Изследователите искаха да разберат коя дейност е най-ефективна, а данните показват, че оживлението е победител.

Колко от разликата се наблюдаваше? Авторът на изследването д-р Грейс Лордън казва, че разликата в размера на талията за жена, която ходи пет пъти седмично в продължение на 30 минути, е 4,3 сантиметра, или повече от една рокля, по-малка от средния човек в изследването. Разликата за индекса на телесната маса (BMI) е почти два пъти по-голяма за бърз ходене, в сравнение с тренировка за фитнес или спорт за жени (1,8 единици по-малко за ходене в сравнение с 1 единица за фитнес упражнения).

Какво е бърз ходене?

Бързото или бързо ходене е в темпове, в които дишате по-тежко от нормалното и сърдечната честота е повишена.

За да бъдете в умерено интензивна зона на активност, трябва да имате сърдечна честота от 50% до 70% от максималната сърдечна честота. Използвайте нашия калкулатор за сърдечен ритъм, за да намерите този номер за вашата възраст.

Изследването се фокусира върху оживено ходене, вместо да се разхожда с леко темпо и по-ниска сърдечна честота, за да го сравни с джогинг, фитнес упражнения и спорт.

Субектите на проучването са решили сами дали са бързи / бързи ходене.

Проучването намира бърз ходене, свързан с мерки за понижаване на мазнините

Проучването разглежда данните, събрани в годишното здравно проучване за Англия (HSE) от 1999 г. до 2012 г. Над 68 000 респонденти съобщават колко дни през последния месец са участвали в 30 минути или повече умерено интензивни дейности. Категориите бяха:

Проведени са измервания на индекса на телесна маса, който използва съотношението на височината към теглото и измерването на обиколката на талията. По-широката талия показва централно затлъстяване, което се свързва с развиващите се здравословни проблеми, независимо от ИТМ.

Най-вълнуващите резултати са, че бързото ходене побеждава другите дейности, за да предскаже кой има по-нисък ИТМ и по-малка талия. Графиките на данните показват трайна тенденция на спад в тези мерки за мазнини с броя на дните на оживено ходене всеки месец. Бързо ходене пет или повече дни в седмицата е добра цел, в съответствие със здравните препоръки за физическа активност.

Кой печели най-много от бърз ходене?

Добрата новина е, че бързият ходене работи най-добре за населението, което може да е по-малко склонно да се включи в спорта или няма достъп до съоръжения за отдих.

Изследването е проведено от д-р Грейс Лоран, специалист по икономика на здравеопазването в London School of Economics. Докладът й заключава: "Препоръчваме на хората да ходят бързо по-често е евтина и лесна политика. Освен това няма парични разходи за ходене, така че е много вероятно ползите да надвишават разходите.

Една проста политика, която "брои на всяка стъпка", може да бъде стъпка към ограничаване на възходящата тенденция в нивата на затлъстяване и полезна за други здравни условия. "

Защо ходенето ще бъде по-ефективно, отколкото да прекарате един и същ период от време в салона? Лорън спекулира, че ходещите са по-верни на режима си с течение на времето. Може също така да бъде по-трудно да се знае колко от времето, прекарано в салона, е в умерено интензивно упражнение и дали изпълнявате правилно упражненията. Ходенето е много по-лесно да се получи правилно и да знаете кога дишате по-трудно и работите пот, според Лордън.

Как да започнете Бързо ходене

Хората, които се забавляват с леко темпо, могат да предприемат стъпки за по-бързо ходене и повишаване на сърдечната честота и скоростта на дишане в умерено интензивната зона. Ходенето с добра поза и движение на ръката може да ускори краката.

Хората, които имат трудности при ходене по-бързо поради артрит или други заболявания, могат да добавят ходене полюсите към ходенето тренировки. Използването на ходещи полюси може да повиши сърдечната честота при ходене по обичайния начин.

Източник:

Грейс Лордън, Дебайан Пакарази. "Всички дейности" претеглят "еднакво? Колко различни физически
Дейностите се различават като предсказващи за теглото. " Анализ на риска 2015 май 20. doi: 10.1111 / risa.12417.