6-те най-добри обувки и решения за закупуване на ниски обеми през 2018 година

Намерете правилното приспособяване, когато краката ви се нуждаят от по-малко пространство в обувките ви

Изглеждат ли краката ви да плуват във вашите обувки, без значение какъв модел избирате? Някои хора имат крака с малък обем. Това може да бъде предизвикателство при избора на спортни обувки, които често идват само в една средна ширина. Този проблем се различава от това, че просто имаш тесен крак. Краката с малък обем означават стъпало, което поема по-малко пространство в обувката в повече от едно измерение.

Проблемът при намирането на обувки за ниски честоти

Атлетични обувки с тесни крака. Westend61 / Creative RF / Гети изображения

Ходещите и бегачите с крака с малък обем може да се нуждаят от обувка, която е тясна и има по-малко дълбочина. Краката с малък обем имат по-малко арка и по-плитко стъбло. Вашият крак заема по-малко място в обувката, отколкото е предназначен за типичната обувка.

Обувки с твърде много място могат да доведат до мехури и черни нокти на краката . Вашият крак има повече стаи, за да се плъзне в обувката. Това може да доведе до триене, което е основната причина за блистери. Тя също може да причини травма на ноктите на ноктите, водещи до черни нокти на краката, особено при по-дълги пешеходци и писти.

Атлетични обувки, които предлагат обувки в тесни ширини, включват New Balance, Brooks, Mizuno и Saucony. Експертът по обувки Дейв Соболик даде съвети по няколко конкретни модели.

Стил: лек треньор
Asics Gel DS Trainer е лека теглителна обувка, отлична за тези, които искат скорост и гъвкавост. Това е хубава нискокачествена обувка с по-тесни и малки обеми. Тя е била около 25 години и все още е любима. Той е проектиран за не повече от леко до умерено учение, така че е най-добре за хора с неутрална походка.

Стил: Средна стабилност
Mizuno Inspire дава по-тясна форма през midfoot обратно към петата. Тя има тенденция да пасва на по-нисък обем на стъпалото по-добре от повечето други стабилни обувки в тази умерена категория на стабилност. Друг плюс е, че той е веган - не съдържа животински продукти. Предлага се в разнообразни цветови комбинации, които отговарят на вашия стил.

Почистване на обувки за крака с нисък обем

Техника на спускане за тесен крак. Уенди Бъмгарднер ©

Можете също така да осигурите по-добро прилепване на обувката за тесен и нисък обем на крака, като използвате техниката на шпунтоване на дантела на обувките си . Да го направя:

  1. Оставете обувките си надолу до втория комплект дантелени дупки.
  2. Направете зайче уши с дантели и преминават противоположната дантела през бримката.
  3. След това продължете да сигнализирате, както обикновено.

Това ще ви позволи да рисувате заедно дантелера по-добре за добро прилепване.

Разтворът на чорапите

Balega Enduro чорапи. Уенди Бъмгарднер ©

Носенето на дебели чорапи може да ви помогне, ако все още не можете да намерите обувки, които ви дават добра форма. Все още искате да носите чорапи, които притежават отлични свойства за втриване на влага . Не просто взимайте гъсти памучни чорапи, тъй като памукът държи влага до кожата и това може да доведе до омекотяване на кожата и оставянето й по-податливо на мехури по дълги разходки и писти. Потърсете чорапи като тези от марката Thorlo, които имат разнообразни дизайни с различна дебелина на амортисьорите.

Можете също така да опитате стария трик за пешеходен туризъм, като носите вътрешен чорап с потта и външен чорап или по-дебел чорап. Вие ще трябва да се уверите, че вашите два чифта чорапи не се натрупват, когато се носят заедно. Това може да доведе до триене и мехури. Това е най-добре да се направи с вътрешен чорап, който се вписва плътно (но все пак позволява на краката ви да се разширяват, както естествено правят по време на ходене или тренировка).

Говорете с персонала на местния магазин за обувки

Пазаруване за спортни обувки. webphotographeer / Е + / Гети изображения

Краката ви вероятно не са нищо по-странно, отколкото ви е видял локалният персонал на магазина за обувки. Всъщност, те поддържат нови дизайни на обувки и модификации на старите фаворити, така че да могат да ви насочат към правилните обувки.

Макар че може да искате да пазарувате онлайн, нищо не бие с краката ви измерени и обувки, монтирани от персонала, които искат да сте на правилната обувка. Един пример за грешка, която можете да направите, е да изберете минималистична обувка, която е предназначена за носене без чорап. Може да не е достатъчно структурирана или да се смекчи за вашите специфични нужди. Това е мястото, където се нуждаете от съвет от персонала на магазина за обувки, за да получите правилните обувки, вместо да губите парите си на такива, които няма да работят добре за вас.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .