Подуване на корема и запек по диетата на South Beach

Причини и лечение на общи симптоми на ниско съдържание на въглехидрати

Диетата на South Beach е популярна диета с ниско съдържание на въглехидрати, която се фокусира върху здравословен баланс между добри въглехидрати и мазнини и избягване на лоши въглехидрати и мазнини.

Храните се избират на базата на гликемичния им товар и се въвеждат в диетата на три етапа. Първата фаза се счита за най-трудната и включва често драстична промяна в хранителните навици за период от две седмици.

Тогава ще бъдете помолени да ограничите повечето въглехидрати, които редовно консумирате, включително плодове, хляб, ориз, картофи, тестени изделия, захар, алкохол и печени продукти.

По време на тази фаза хората често изпитват симптоми на подуване и / или запек. В повечето случаи симптомите няма да бъдат сериозни и могат лесно да бъдат лекувани у дома.

Подуване на диетата на South Beach

Коремът на корема е често срещан по време на ранните етапи на диетата на South Beach, обикновено по време на Фаза 1, но понякога се простира до фаза две .

Подуването на корема се дължи в голяма степен на внезапното нарастване на хранителните влакна, което може да предизвика натрупване на газ. Повишеният прием на зеленчуци и боб е до голяма степен виновен сред артишоците, аспержи, броколи, зеле, брюкселско зеле, карфиол, краставици, зелени чушки, лук, репички, целина и морков сред основните заподозрени. Добавянето на пълнозърнести храни към вашата диета може също да допринесе, особено ако сте свикнали да ядете рафинирани зърна .

Докато подуването обикновено се разрешава самостоятелно с течение на времето, има редица неща, които можете да направите, за да облекчите първоначалните симптоми:

Запек върху диетата на South Beach

Запекът е често срещан проблем, който изпитват нисковъглехидратните диети. Това е особено вярно по време на ранните фази на диетата на South Beach.

Ако сте свикнали да ядете много плодове, богати на фибри въглехидрати или висококачествени печени продукти, внезапната промяна в диетата може да остави тялото ви неподготвена. Много от тези храни имат естествено слабително действие, на което тялото ви е свикнало. Докато храносмилателната система може да компенсира този дефицит, може да бъдете подкрепени, понякога значително.

Има няколко начина за справяне с това:

Можете също така да опитате клизма, ако констипацията е особено лоша, но избягвайте да го правите редовно, тъй като това може сериозно да повлияе на вашето електролитно равновесие.

Същото важи и за употребата на лаксативи. Ако се използват прекомерно, лаксативите могат да засегнат нервите на дебелото черво и да намалят способността му да се свива нормално.

Словото от

Ако продължавате да страдате от подуване на корема, запек или друг коремен симптом по време на диета в South Beach, говорете с лекаря си, тъй като това може да е признак на основно здравословно състояние.

> Източник:

> Wylie-Rosett, J .; Aebersold, К .; Conlon, B. et al. "Ефекти върху здравето на нисковъглехидратните диети: Къде трябва да се предприемат нови изследвания?" Curr Diab Rep . 2013; 13 (2): 271-8. DOI: 10.1007 / s11892-012-0357-5.