Мазнини и масла, разрешени на диета в South Beach

Предпочитани са ненаситени и мононенаситени мазнини

Диетата на South Beach беше проектирана така, че да бъде сърдечно-здравословен начин на хранене. Източникът на мазнини в диетата се основава на тези, които насърчават здравословен холестерол и липиден профил. Източници на транс-мазнини и наситени мазнини се избягват или се ограничават предимно за ненаситени и мононенаситени мазнини. Диетата промени препоръките си за млечните мазнини, поради изследвания, които показват, че млечните храни с пълна мазнина са защитни.

Ако искате да следвате диетата, най-добре е да проверите най-новите издания на книгите си в резултат на промените.

Източници на омега-3 мастни киселини (като сьомга и други мастни риби) се насърчават, както и масла с високо съдържание на мононенаситени мастни киселини, като зехтин. Източниците на омега-6 мастни киселини (като ядки) също могат да се консумират, но не и да превишават.

Източници на най-окуражени масла в диетата на South Beach

Тези източници се смятат за най-доброто за здравето на сърцето. Диетата променя своите препоръки, тъй като има повече изследвания. Те са разрешени с размер на порция 1 супена лъжица.

Други приемливи източници на масла на диетата на South Beach

Те могат да бъдат разрешени в различни фази на храненето, но са ограничени в размер.

Мазнини и масла, които трябва да бъдат ограничени върху диетата на South Beach

Вашият прием на тези масла и мазнини трябва да бъде само в малки количества.

Мазнините и маслата, които трябва да се избягват в диетата на South Beach

Тези източници са с високо съдържание на наситени или транс мазнини.

Млечни мазнини и диета на South Beach

Млечните мазнини бяха обезкуражени в оригиналната диета на South Beach, като бяха разрешени само нискомаслени и немаслени млечни продукти. По-нататъшни изследвания са променили тази препоръка, тъй като млечните мазнини се намират все по-често в изследванията, за да имат защитни ефекти. В резултат на това по-новите препоръки на South Beach Diet трябва да ядат пълни мазнини версии на гръцкото кисело мляко и мляко, а не тези с по-ниско съдържание на мазнини. Това е сериозно обръщане и може да не видите, че се отразява в списъците с храни, които се основават на по-ранни версии на диетата.

Пакетирани яйцеклетки диетични храни

Приготвените храни, продавани за фаза 1, могат да включват до 15% от калориите от наситени мазнини и за всички фази до 10%.

Заведенията за обяд и вечеря са означени като 0 грама транс-мазнини, тъй като съдържат по-малко от 0,5 грама на порция.

За диетата на South Beach

Диетата на South Beach бе създадена през 2003 г. от кардиолога Артър Агатон като по-здравословен начин на хранене и план за отслабване. Той е по-нисък в въглехидратите и по-висок в протеините и здравословните мазнини, отколкото в типичния хранителен план. Препоръките за въглехидратите се основават на гликемичния индекс и имат за цел да намалят ефекта от храненето върху кръвната захар.

Диетата се състои от три фази. В последната фаза на поддържане на диета "Южен бряг" ежедневно се допускат около 140 грама въглехидрати.

Истинската диета с ниско съдържание на въглехидрати може да допуска само 50 до 100 грама въглехидрати на ден.

Целта на диета "Южен бряг" е да насърчава загуба на тегло и здравословен начин на живот чрез промяна на общия баланс на храните, които ядете. Както при всеки хранителен план, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да започнете диета за отслабване.