Как да управлявате запек в диетата за индукция на Аткинс

Изборът на храни може да Ви помогне да управлявате дискомфорта

Dieters често са изненадани от някои от страничните ефекти на популярните диети . Много, например, изпитват запек по време на фазата на индукция на Аткинс. Този въпрос често се пита:

Чувал съм, че лесно се задушавате по време на диетата на Аткинс , особено по време на фазата на индукция. Ще проявя ли нередност, ако следвам плана за ниско съдържание на въглехидрати?

Запек върху диетата на Аткинс

Вярно е, че редица хора изпитват запек в началото на диетата на Аткинс . Това обикновено се случва по време на най-стриктната част на програмата, известна като индукция. Но други хора, които приемат диета, не изпитват никакви нарушения на храносмилането. Това е различно от индивидуалното до индивидуалното, така че няма да планирам да се чувствам неудобно.

Защо запек на Аткинс индукция?

Индуцирането е най-често срещаното време, в което Аткинс се хранят, за да изпитат нередности в червата. Индукцията е най-строгата и най-трудната фаза на цялата програма "Аткинс". Така че е вероятно да изпитате и други неудобства, като направи запек, че много по-обезпокоителни.

Така че защо се появява запек? Без вашият нормален прием на плодове, зеленчуци и зърнени храни, вероятно ще получите намаляване на приема на диетични фибри. Диетичните фибри осигуряват много предимства, включително редовни движения на червата.

Така че, когато намалите нивото на влакното, лесно можете да изпитате кратък период от запек.

Какво да правим за Аткинс Запек

Ако сте прочели за въвеждане, осъзнавате, че това ще промени значително хранителните Ви навици и, разбира се, значителна промяна във вашата диета може да доведе до значителна промяна в навиците на банята.

Но има неща, които можете да направите, за да намалите удара. В действителност, някои може да ви накарат да бягате в банята повече .

Първото и най-важно нещо е да се пие много вода. Колко вода е достатъчно? Не използвайте жажда като ваш водач. Можете дори да надминете онези стари осем чаши дневно, ако е възможно. Носете бутилка с вода и пийте редовно. Задайте аларма и пийте на всеки 30 минути, ако това ви помага.

Резултатът ще бъде, че тичате към тоалетната по-често. Проверете цвета на урината, за да видите дали сте правилно хидратирани. Тъмножълтият цвят показва, че все още можете да хидратирате, за да предотвратите запек. Цвят, който е по-близо до изчистване, показва, че вероятно сте достатъчно пили.

Също така може да откриете, че приемате добавка от фибри, като Metamucil, може да помогне за облекчаване на запека. А лаксативите? Не приемайте автоматично, че приемането на слабително е най-доброто решение. Лаксативи понякога могат да бъдат твърде тежки за системата. Някои хора дори имат нежелани реакции към тях, като повръщане.

Д-р Аткинс споделя някои допълнителни начини за облекчаване на този проблем, ако го преживеете. Проверете раздела за правилата в неговата книга относно главата за индукция, за да получите по-пълен справочник за справянето с тази неудобна ситуация.

Накрая, ако след около пет дни нямате движение на червата, може да поискате да се консултирате с Вашия лекар. Ако имате сериозен дискомфорт в корема, заедно с тази промяна в навиците на червата, продължаваща няколко дни, моля, свържете се незабавно с Вашия лекар.