Задържане на вода? Билкови диуретици могат да помогнат

1 - Поддържащата вода може да бъде подпомогната естествено с билки

BURGER / PHANIE / Canopy / Getty

Задържането на водата е една от най-големите оплаквания от фитнес ентусиасти, опитващи се да получат "суха" сцена на сцената на всекидневния упражняващ, който се бори да се впише в любимите си джинси. Водата подушва може да се чувства нещастна, причинявайки чувство на неудовлетвореност и желание да хвърляш гардероба или да избягваш фитнес залата. Свободните танкове за мъже и течащите блузи за жените стават облекло за "водни дни". Тялото запазва водата по много причини, тъй като консумира прекалено много натрий, за да има медицинско състояние. Лекарите могат да предписват медикаменти в случай на хипертония, застойна сърдечна недостатъчност, оток или диабет в опит да отстранят излишната вода от тялото .

Много от тях без медицински проблеми страдат от задържането на вода и отчаяно търсят отговори, за да се справят с подуването на водата. Някои извънборсови билки имат диуретични свойства и може да са от полза за естественото отстраняване на водата и връщането ви в любимите дънки. Винаги говорете с лекаря си, преди да вземете диуретично билково лекарство, за да премахнете всякаква загриженост за отрицателни реакции, особено ако вече приемате предписани лекарства. Ранни научни изследвания са съобщили за положителна диуретична обратна връзка за следните билкови алтернативи.

2 - Глухарче

Максимилиан фонд ООД Фотолибриране / Гети изображения

Глухарчето (Taraxacum officinale) получава лош рап, защото е прекалено тромава трева, но всъщност е богата на витамини, минерали и е използвана за лечение на чернодробни проблеми. Листата на глухарче също са били култивирани и използвани за подобряване на аромати в някои храни като салати, сандвичи и чайове . Това е листата на глухарче, която стимулира тялото да прави урина и да премахва излишната вода. Списание за алтернативна и допълваща медицина докладва за първото изследване на човека, проведено върху глухарче за употреба на диуретици "на базата на тези първи данни за човека, екстрактът от етанол на T. officinale показва обещание като диуретик при хората. Данните от това проучване при хора показват, че екстракт от етанол от пресен лист T. officinale (1 g: 1 mL) увеличава честотата и съотношението на екскреция на течности при здрави хора. Тези резултати предполагат, че са необходими допълнителни подробни изследвания, за да се установи стойността на тази билка за индуциране на диуреза при хора. "

3 - Зелен чай

Габор Изо Е + / Гети изображения

Зеленият чай е известен като силен антиоксидант, увеличава метаболизма и помага за изгарянето на мазнините . Това, което също е било открито за зеления чай, е потенциалната употреба като естествен диуретик и премахване на излишните течности от тялото. Международните научни известия, публикувани в изследователската статия за 2014 г. "Зеленият чай както при високи, така и при ниски дози, показа значителен диуретичен потенциал". Радвайки се на чаша чай, то се е подобрило и изглежда има някакво научно обръщение към тази поговорка: "Чаят ме прави пикая! "

4 - Магданоз

Creativ Studio Heinemann Westend61 / Гети изображения

Магданозът е известен с изящните плочи като гарнитура, но може би има по-добра употреба като естествен диуретик и потенциал за увеличаване на обема на урината. Магданозът може да бъде алтернатива на тези, които не могат да се справят с нежеланите реакции на предписаните диуретици. Списанието на Етнофармакологията съобщава, че "тази работа предоставя значителни доказателства за препоръчвания диуретичен ефект на магданоза в народната медицина и определя механизма на действие на бирата. Тези открития са подкрепени от резултатите от други експерименти, използващи in situ техника на перфузия на бъбреците, която показва също значително увеличение на дебита на урина с екстракт от магданоз. "

5 - Хвощ

Стив Гортън Доринг Кедърсли / Гети изображения

Хвощът (Equisetum arvense) има тръбни подобни стъбла и листа, подобни на папрат. Това е лечебна билка, използвана исторически като естествен диуретик, чиито листа и стъбла се превръщат в течни екстракти, сушени чайове или капсули. Хвощът е сравняван с обикновен диуретик, хидрохлоротиазид в скорошно проучване и е установено, че билката е също толкова ефективна, колкото и лекарството. Изследването се появи в док-базирана допълваща и алтернативна медицина и заключи "Е. Arvense предизвиква диуретичен ефект, оценен с FB измервания. Този ефект е сравним с този на хидрохлоротиазид (25 mg) и е по-добър от този на плацебо (скорбяла). "Въпреки че изследването е малко, то разкрива невероятна обратна връзка, но като повечето билкови добавки хвощът не е одобрен от Food and Администрацията на лекарствата (FDA) и да решат да вземат хвощ трябва да бъдат обсъдени с Вашия лекар.

6 - Хвойна

Ursula Alter Избор на фотографа RF / Getty Images

Хвойна (Juniperus Communis) е вечнозелено дърво и се използва в билковата медицина като диуретик в продължение на векове. Въпреки че съществуват ограничени проучвания върху хора, растението от хвойна показва, че има значителен ефект върху обема на урината при животните. Неотдавнашно проучване в интегративната и сравнителната биология, съобщено от Оксфордските журнали "Като се има предвид изобилието и фармакологичната активност на другите системи, алфа-пиненът може значително да допринесе за диуретичните ефекти на хвойната." Алфа-пиненът е реактивно органично съединение, естествено срещащо се в маслата от иглолистни дървета. Обещаващата обратна връзка, но трябва да се извършат повече изследвания, за да се потвърди не само диуретичната стойност на хвойната, а други твърдения за здравни ползи.

Източници:

Journal of Alternative and Complementary Medicine, Диуретичният ефект в човешките субекти на екстракт от Taraxacum officinale Folium през един ден, Bevin A. Clare, MS et al., 8/09

Международни научни известия, потенциално взаимодействие на екстракт от зелен чай с хидрохлоротиазид върху диуретичната активност при плъхове, Manodeep Chakraborty et al., 11/6/14

Национална медицинска библиотека на САЩ, Национални здравни институти, Диуретичен ефект и механизъм на действие на магданоз, Kreydiyyeh SI et al., 3/02

Доказано-базирана допълваща и алтернативна медицина, рандомизирано, двойно-сляпо клинично изпитване за оценка на острия диуретичен ефект на Equisetum arvense (полски хвощ) при здрави доброволци, Danilo Maciel Carneiro et al., 3/14