Ракита на чай от полски пол и странични ефекти

Научете как да направите чай корен от ряпане у дома

Коренният чай на репей - наричан още репей чай - е билков чай, произведен от корена на растението от репей. Някои специалисти по билкови лекарства вярват, че напитката може да помогне за регулиране на кръвното налягане, облекчаване на стомашните проблеми, контрол на диабета, балансиране на хормоните и осигуряване на други медицински предимства. Но не всички ползи от коренния чай от репей се подкрепят от силни научни доказателства.

Какво е корен от рязан чай?

Ако сте турист, вероятно сте се сблъсквали с репей по време на приключение в дълбоката гора. Растежът на репей е известен със своята кръгла топка от семена, покрита с куки или зъби, които се забиват в дрехите и обувките ви, докато минавате покрай тях. Някои казват, че идеята за велкро е дошла от ръба на растението от репей.

Растенията от репей са често срещани в Европа и Азия, но могат да се отглеждат и в Съединените щати. Повечето смятат, че репейът е плевел, а не растение. Тя е част от слънчогледовото семейство, тясно свързано с маргарита.

Докато някои хора консумират корен от репей като суров зеленчук, други го включват в ястия, супи или други рецепти. Коренът на репей се доставя във вид на масло и екстракт, като прах, а вие също можете да пиете корен от репей. Коренният чай от космат има глинест, сладък вкус и може да се наслаждава на топло или студено.

Бурканът е една от съставките в Essiac tea , билков подправен продукт, за който се говори, че има ползи за здравето.

Как да си направим корен от

Кофите за чай от корен от рак могат да бъдат закупени в много магазини за хранителни стоки, здравни пазари и онлайн. За да подготвите чая, просто следвайте инструкциите на опаковката.

Можете също да направите репей чай с насипно изсушени корени, които могат да бъдат закупени в магазини и онлайн.

За да направите кореновия чай на репей, следвайте тези инструкции:

Ако направите леден чай от люцер вкъщи, добавете две супени лъжици сух корен в студена вода. Охладете за поне десет минути или толкова дълго, колкото желаете.

Има ли корен от чай от косми, съдържащ кофеин?

Чай от репей не е " чай " в традиционния смисъл и не е направен от листата на растението Camellia sinensis , като черен чай или зелен чай. Произвежда се само част от растението от репей, което не съдържа кофеин. Ето защо чарът от репей е напълно без кофеин.

Райска чаена лъжичка ползи за здравето

Различни части от репейското растение се използват в китайската медицина в продължение на хиляди години. Тези, които практикуват билкови лекарства на запад, също използват корени от репей, репейски цветя и други части от растения за разнообразни медицински и козметични употреби.

Някои смятат, че бирата може да лекува рак, да лекува кожни заболявания като екзема или псориазис, да лекува ХИВ / СПИН, да лекува инфекции и да насърчава уринирането.

Въпреки това, според изследването на Мемориал Слоун Кетеринг, изследванията при хора не са в състояние да потвърдят тези ползи за корените на репей.

Едно малко проучване установило, че кремът, съдържащ екстракт от корен от репей, помага да се намали появата на бръчките на кожата, но са необходими повече доказателства, за да се потвърди този ефект. Също така, няма доказателства, че пиенето на чай би осигурило тези ползи.

Друго проучване, проведено върху мишки, показа, че коренът на репей може да бъде полезен при лечението на хора с диабет. Но са необходими допълнителни доказателства, за да се потвърди това предимство при хората.

Бъди корен чай странични ефекти

Съгласно съветите, предоставени от базата данни за терапевтичните центрове за растителна медицина, репейът е вероятно безопасен, когато се консумира в количества, които обикновено се срещат в храните.

Източникът обаче добавя, че няма достатъчно информация, за да се знае дали репейът е безопасен, когато се приема в лекарствени дози.

Излагането на репей може да причини алергична реакция (алергичен контактен дерматит) при хора, чувствителни към определени цветя и билки. Освен това жените, които са бременни, трябва да избягват репей и хора с диабет, също трябва да избягвате репей, тъй като има известни доказателства, че може да понижи кръвната захар).
> Източници:

> Репей. Memorial Sloan Kettering Интегративна медицина за билки, ботаника и други продукти. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/burdock

> Репей. Мичиганска медицина. Университет на Мичиган https://www.uofmhealth.org/health-library/hn-2057006#hn-2057006-uses

> Репей. Пен Хърши. Медицински център Милтън Хершей. http://pennstatehershey.adam.com/content.aspx?productId=107&pid=33&gid=000227

> Репей. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=111