Топ 5 митове за Пилатес

Нарастващата популярност на Пилатес е чудесно нещо, но подобно на играта "Телефон", където значението на дадена фраза се изкривява, докато се разпространява, докато думата се разпространява около Пилатес, така че има някои идеи за това, които не обслужват никого. Ето някои от митовете за пилатес, които могат да изпратят пилатес хора в лека истерия, ако не са пълни с конци.

Пилатес е дериват на йога

Ах, това причинява скърцане със зъби както за практикуващите пилатес, така и за практикуващите йога, особено учителите, които имат ученици, които мислят, че йога и Пилатес са взаимозаменяеми. Пилатес не е производно на йога. Докато Джоузеф Пилатес учи много фитнес и дисциплини за тяло / ум и може да е бил изложен на йога, всъщност няма исторически доказателства, че той е учил йога сериозно. Докато Пилатес и йога са много безплатни практики, те също са много различни.

Пилатес е само бърза корекция за слабост Abs

Е, истината в тази е, че Пилатес е фиксиран за изчезнал абсцес. Пилатес е добре известен за сплескване на коремчета. Причината е, че Пилатес се съсредоточава върху работата от сърцевината, особено по-дълбоките коремни мускули. Тонизирането на мускулите на коремната и тазовата част осигурява стабилност и свобода на движение в тялото. Това е и една от причините, поради които Пилатес е бил толкова успешен за хора, които имат болки в гърба.

Въпреки това, Пилатес изобщо не спира на коремна работа. Структурната интеграция и ученето за създаване на гъвкаво, силно тяло, което може да се движи свободно и ефикасно, са важни цели на фитнес за Пилатес. За тази цел Пилатес работи по много балансиран начин на всички части на тялото, а не само на корема.

Методът на Пилатес е и практика на фитнес ум / тяло.

Разработването на тяло, което работи като хармонично цяло, изисква много повече от качествен или спотоводен подход към фитнес. Принципите на Пилатес - контрол, центриране, концентрация, дишане , поток и прецизност, подкрепят един интегриращ ум / тяло опит чрез упражнение Пилатес.

Пилатес е лесен за Wimps

Идеята, че Пилатес е лесна, идва от няколко места. Първо, Пилатес е много приспособим . Тя може да бъде лесна или много трудна, в зависимост от нуждите на индивида. Способността да се променят упражненията за различни популации всъщност е една от най-големите силни страни на Пилатес. Второ, нарастващата популярност на Пилатес означаваше, че има много начинаещи Пилатес класове практически във всяка фитнес зала и студио в цялата страна. Това е хубаво нещо, но също така означава, че хората не са непременно изложени на междинните и напреднали нива на Пилатес. Трето, упражненията на Пилатес често се правят бавно. Има ударение върху осведомеността и контрола, които могат да направят упражнението да изглежда лесна за случайния наблюдател.

Има и други причини, които Пилатес може да изглежда лесно. Това е популярна форма на упражнения за бременни жени, се използва при рехабилитация, а хора от всички възрасти и размери могат да направят Пилатес.

Въпреки това, методът Пилатес представя продължаващи предизвикателства дори за най-добрите атлети (с които Пилатес също е много популярен).

Пилатес е предимно за жени

Пилатес никога не е бил "само за жените" и ползите от него със сигурност не са пристрастни към пола. В края на краищата, Пилатес е разработен от един човек, Джоузеф Пилатес, за който се казва, че е доста мамо човек. Джо е бил гимнастичка, боксьор и военен треньор в ранните години, а снимки на Пилатес дори до осемдесетте му години разкриват много силна и здрава физика. Мъжете винаги са изиграли важна роля в поддържането на работата на Пилатес и оформянето на неговата еволюция.

Вярно е, че Пилатес е много популярен сред жените, но няма нищо за Пилатес, което да го прави повече за жените, отколкото за мъжете. Приспособимостта на метода Пилатес към различните нива на фитнес и типове тяло направи Пилатес достъпен и ефективен фитнес избор за жените. Пилатес също привлича голям брой танцьори, особено жени, а много от тях са избрали Пилатес за следваща кариера. Повечето учители направиха Пилатес по-привлекателен за студентите. И двата фактора може да са допринесли за донякъде феминизирано възприемане на Пилатес. За щастие, сега, когато методът Пилатес стане толкова добре приет във фитнеса, повече мъже се появяват в студиа и програми за обучение.

Всеки може да преподава Пилатес с малко книга и DVD изследване или кратък семинар

В това има неприятна истина. Пилатес инструкциите не се регулират в момента и всеки, който иска, може да претендира, че е учил Пилатес. Но това е доколкото е възможно. Пилатес е усъвършенстван метод за тренировка и квалифициран инструктор ще има много образователни и практически опит.

Обучението за преподаване на пилатес мат упражнения често е само уикенд курс, но това трябва да бъде предшествано от продължително време, прекарано като студент. Пълното обучение на пилатес инструктори е много по-обширно, изискващо изучаване на анатомия, специални популации, преподавателски умения и всички пилатес оборудване и мат упражнения. Повечето инструктори на Пилатес са добре обучени, но тъй като индустрията не е регулирана, потребителят трябва да зададе въпроси и да бъде разумен студент и отговорността на бъдещите инструктори да бъдат сигурни, че имат адекватно образование, преди да преподават в клас.