Оптималното фитнес поема храненето на хранителните митове

Истината за въглехидратите, протеините и мазнините

Хранителните митове около въглехидратите, протеините и мазнините са причинили объркване и стрес за това как да се храните правилно за фитнес успех . Нови тенденции в диетата се появяват през цялото време, което ни съветва да не ядем това или онова, което напускат важни макроелементи в повечето случаи. Много диети липсват в баланса на хранителните вещества и според изследванията могат да причинят недостатъци. Важно е да разберете, че тялото изисква всички макроелементи за оптимална фитнес и цялостно добро здраве.

Изхвърлете митовете за храната

Макронутриентите включват въглехидрати, протеини и мазнини. Леу Робъртсън / предпазител / Гети изображения

Храненето на здравето никога не трябва да се чувства като тежест или сложен процес. Изхвърлянето на митовете за основните макроелементи ще помогне за облекчаване на стреса около здравословното хранене. Вашето тяло изисква белтъчини, добри въглехидрати и мазнини, за да бъдат здрави и здрави. Консумирането на всички макроелементи е от жизненоважно значение за успешното спортно хранене .

Диетите, препоръчващи премахването на основни макроелементи, трябва да повдигнат нездравословно червено знаме. Изхвърлянето на митовете за храна ще бъде първата стъпка към правилното хранене и защо всички макроелементи са важни.

Въглехидратите ме карат да мазнини

Просто казвайки, че думата "въглехидрати" може да отвори неприятен грозен коментар и да повдигне вежди. Ние дойдохме да вярваме, че въглехидратите са нездравословни и причина за нежелани мазнини и кифли върхове. Всички въглехидрати са взели тежък удар и се считат извън границите с много "прищявка диети" . Те са били погрешно обвинени, че причиняват наддаване на тегло и затлъстяване.

Диетичният маркетинг успешно повлиява как се чувстваме за въглехидратите. За съжаление, много от твърденията са неверни. Този хранителен мит е станал толкова екстремен в някои прищявки, диети, въглехидратите са напълно изоставени.

Въглехидратите са основен макроелемент и основен източник на енергия за оптимално здраве и фитнес. Това означава, че тялото изисква много въглехидрати да функционират на оптимални нива.

Има разлика между добри и лоши въглехидрати и единственото внимание, когато става въпрос за ядене на въглехидрати. Елиминирането на добри въглехидрати е като да не зареждате автомобила си с превъзходен газ. Тялото ни просто не може да функционира без здравословни въглехидрати.

Според изследванията въглехидратите са показали, че предпазват тялото от болести и са показани за намаляване на риска от сърдечни проблеми. Здравословните въглехидрати също се смята, че помагат при загуба на тегло и поддържане на теглото.

Противно на това, което диетите на модата искат да вярвате, диета, богата на пълнозърнести храни, много плодове и зеленчуци, е от съществено значение за здравословното и здраво тяло.

Аз трябва само да ям протеин

Протеинът е мощният макронутриент за възстановяване на мускулите. Това означава, че тялото изисква много протеини за оптимално здраве и фитнес . За съжаление, много диети са приели хранене повече, отколкото се изисква като по-добър подход, когато става дума за приема на протеин. Някои диети дори препоръчват да се яде само протеин като най-добрият начин да отслабнете.

Консумирането на протеини над дневните изисквания или научните препоръки може да има вредни ефекти върху здравето в някои случаи. Тялото превръща излишния протеин или аминокиселини в кетони. Кетоните се произвеждат от черния дроб, когато се използва твърде много протеин за енергия. Този процес се облага в черния дроб и бъбреците и потенциално опасност за здравето.

Тялото просто не може да работи само с протеини и изисква въглехидрати и мазнини като първични енергийни източници. Според изследванията, самоналожените протеинови диети се считат за опасна практика за загуба на тегло .

Приемът на протеин ще се различава на човек и важна част от хранителната плътна балансирана диета. Храненето на голямо разнообразие от здравословни храни от постно протеини, здравословни въглехидрати и мазнини се изисква за намаляване на мазнините и увеличаване на мускулите.

Храненето на мазнините ще ме обезсърчи

Яжте здравословна мазнина, за да изгорите мазнините в тялото. Мелиса Тсе / Гети изображения

Мазнините като въглехидрати са се превърнали в плячка за отрицателни прегледи, което кара много хора да ги отхвърлят като чумата. Проблемът е видът мазнини, които хората консумират. Не всички мазнини са създадени равни и яденето на мазнини не ни прави дебели. Нашето тяло изисква здравословна мазнина да функционира ефективно и дори да губи мазнини.

Мазнините правят положително завръщане като здравословен макроелемент, който е от съществено значение за нашата диета. Това означава, че тялото ни изисква значителна сума за оптимално здраве и фитнес.

Според изследванията храненето на здравословна мазнина помага при загуба на тегло и поддържане на здраво сърце. Референтните количества за хранене препоръчват 20-35% от нашите ежедневни калории да произхождат от здрави мазнини.

За щастие започваме да разбираме важността на здравословните мазнини като съществена част от балансираното хранене.

Пиенето на много вода не е здравословно

Приемането на вода се е превърнало в спорен въпрос. Започнахме да питаме дали пиенето на прекалено много вода е нездравословно.

Пиенето на много вода е от съществено значение за здравословното тяло и правилната хидратация. Не можехме да оцелеем без вода и съдържахме над 60% от човешкото тяло. Питейната вода е наистина не-мозък и особено ако сте в хармония с жаждата. Ако сте жадни, тялото ви ви казва да пиете вода.

Тялото обича водата и го използва на всяко физиологично ниво от клетките ни до кръвта, сърцето, белите дробове и кожата. Мислянето на водата като необходима хранителна съставка като храна може да ви помогне да увеличите приема на вода. Много ползи за здравето от блестящата кожа до загуба на тегло са свързани с престояване хидратирани.

> Източници:

> Александра Касперо, МА, РД, протеин и спортист - колко ви е необходима ?, Академия по хранене и диететика , 12-10-14

> Dominique Adair, MS, RD, Хранене и издръжливост на спортист - хранене за върхови постижения, Национална академия по спортна медицина , 2014 г.

> Харвардското училище по обществено здраве, мазнини и холестерол: с лошото, с доброто, 2015 г.