Предварителните тренировъчни добавки са лоши за вас?

Усещането за усилване не винаги означава по-силно тяло

Отивате ли в салона или отивате на бягство? Може да сте чули, че трябва да вземете "преди тренировка", ако искате да подобрите атлетичното представяне и да увеличите мускулната сила. Това предупреждение за добавки преди тренировка се е превърнало в норма сред спортистите, активните лица и няколко атлетични треньори. Това се дължи най-вече на тяхната популярност, а не толкова на доказателствата, които подкрепят твърденията за подобряване на физическата ви фитнес.

Има ли пред-тренировка обещания вярно или просто куп hype за продажба на добавки? За да отговорите на този въпрос, трябва да знаете какво е преди тренировка и как тя се отразява на тялото ви.

Какво трябва да знаете

Продуктите преди тренировка са нерегулирани хранителни добавки . Това означава, че продуктът не е прегледан или регулиран от Food and Drug Administration (FDA) за съставки, ефективност и безопасност. Добавките са поставени под специална категория храни и действително не се считат за наркотици.

Тъй като добавките преди тренировка не са регулирани, производителите и производителите могат да претендират за почти всичко, за да продават своя продукт. Това изглежда нечестно и е - но има обещаващи доказателства, подкрепящи няколко добавки на пазара. Преди да изберете предварително тренировка или някаква добавка, Международното дружество по спортна хранене (ISSN) препоръчва да оцените науката зад допълващите претенции за подобрено спортно представяне.

Какво представлява притурка преди тренировка?

Предварителните тренировъчни добавки обикновено съдържат патентована смес, което означава, че етикетът не трябва да разгражда конкретното количество от всяка съставка. Така че, наистина не знаете какво получавате с тези комбинирани продукти преди тренировка. Основната съставка, която ще намерите, е високите нива на кофеин.

Други обичайни съставки могат да включват диметиламиламин, креатин, аргинин, Р-аланин, таурин и фосфати. Много предварителни тренировки също съдържат допълнителни растителни стимуланти като гуарана (билков кофеин).

Честно казано, преди тренировка добавки са наистина мощни стимуланти, защото те съдържат големи количества кофеин. Ето защо се чувствате енергично и сте готови да се справите с интензивна тренировка, след като сте консумирали продукт преди тренировка. Дали това допълва бръмча прави тялото си по-силен или упражняване усилия по-добре?

Изследванията сочат, че някои от съставките всъщност работят по-добре индивидуално, а не когато се комбинират, характерни за продуктите преди тренировка. Те остават популярни обаче и като погледнете всяка съставка е от полза, особено ако обмисляте да използвате предварително тренировка. Ето няколко често срещани съставки в продуктите преди тренировка и как те функционират в тялото ви:

Ефекти върху ефективността на упражненията и мускулната сила

Продуктите преди тренировка повишават ефективността на тренировката ви, но това се дължи на съдържанието на кофеин и не непременно на добавката. Може да си губите парите и по-добре да пиете чаша или две черно кафе преди да работите, особено след като много добавки съставки са по-ефективни, взети сами, а не заедно в тайнствената патентована смес. Следващите проучвания са изследвали ефективността на добавките преди тренировка за атлетично представяне и мускулна сила:

Словото от

Предварително тренировъчните добавки са популярни предимно заради кофеина, който сте получили по време на вашата тренировка. За съжаление, те може да не са най-добрите продукти за подобрено спортно представяне и мускулна сила. Съществуват и недостатъчни доказателства в подкрепа на използването на патентовани смеси за тази цел. Поради високото съдържание на кофеин в продуктите преди тренировка и потенциалните неблагоприятни ефекти върху здравето, добра идея е да говорите с Вашия лекар, преди да използвате тази или друга добавка.

> Източници:

> Eudy AE et al., Ефикасността и безопасността на съставките, открити в добавки преди употреба, American Journal of Health-System Pharmacy , 2013

> Jung PY et al., Ефекти от поемането на хранителна добавка преди тренировка със и без синефрин в продължение на 8 седмици за адаптиране на тренировките при мъже, обучени в резистентност, Journal of the International Society of Sports Nutrition , 2017

> Kedia AW и др., Ефекти от подготвителната добавка върху постната маса, мускулните резултати, субективния тренировъчен опит и биомаркерите за безопасност, Международния вестник на медицинските науки , 2014 г.

> Martin JS и др., Ефекти на добавка преди тренировка върху хиперемия след упражняване на съпротива при удължаване на крака до неуспех при различни съпротивителни натоварвания, Journal of the International Society of Sports Nutrition , 2017