6 причини, поради които трябва да пиете достатъчно вода

1 - Водата е основно хранително вещество

Водата е първичното хранително вещество в спортното хранене. Станислав Пител / Гети изображения

Водата е основно хранително вещество, от което зависи тялото ви за оптимално здраве и фитнес. Той ни поддържа хидратира и подпомага с други жизненоважни процеси на всяко ниво на човешката функция. Според изследването, водата се оказва най- важното хранително вещество в спортното хранене .

Човешкото тяло се състои от над 60% вода. Водата помага при всички функции на тялото, работещи денонощно. Поддържа хидратация, храносмилане, функция на сърцето и белите дробове, смазване на ставите, защита на нашите тъкани, регулиране на телесната температура и много други.

Водата може да се счита за нашата линия на живот с безкрайни ползи за здравето. Той ни поддържа чувството и функционирането на най-добрите ни и хроничните изследвания продължават да отчитат по-положителна обратна връзка за това защо пиенето на много вода е от съществено значение за нашето здраве.

2 - Водата помага с отслабване

Високият прием на вода ускорява отслабването. JGI / Джейми Грил / Гети изображения

Проучванията разкриват, че увеличаването на приема на вода позволява по-бързо намаляване на теглото в сравнение с тези, които не пият достатъчно вода. Чаша вода преди хранене е показала намаляване на апетита, подпомагане на храносмилането и повишаване на метаболизма.

Управлението на порциите е по-добре придържано и подобрените резултати за загуба на тегло са изпитани. Много хора объркват жаждата за глад, която е допринесла за наддаване на тегло. Диетолозите сега препоръчват да пиете чаша вода, когато се чувствате бавно или уморени, преди да достигнете за храна. Този прост тест за дехидратация срещу глад показва, че ви помага да контролирате порциите. Питейната вода през целия ден също елиминира желанието да се консумират захарни сода / сокове, натоварени с нежелани калории.

Неотдавнашно проучване за водно-индуцирана термогенеза показва, че питейната вода увеличава енергийния разход в тялото. Изследванията показват, че увеличаването на енергията се създава от усилията на тялото да затопли водата до телесната температура. Тази теория обяснява засилването на метаболизма и повишената загуба на тегло.

3 - Водата намалява корема

Повишеният прием на вода намалява подуването. Ян Хотон / Гети изображения

Задържането на вода или усещане за подуване може да ни накара да се чувстваме неудобно. Това често е причинено от лошо храносмилане, увеличен натриев или месечен цикъл за жена. Мнозина смятат, че когато задържат вода, трябва да се избягва питейната вода. Това е далеч от истината.

Водата е естествено средство за намаляване на подуване на корема и питейна вода през целия ден ще започне процеса на зачервяване. Задържащата вода е естествената защитна мярка на организма за предотвратяване на дехидратацията, така че времето за подуване не е време за задържане на течности за пиене.

Питейната вода ще намали количеството на задържаната сол и ще смаже дебелото черво, за да ускори елиминирането на корема.

4 - Вода подпомага храносмилането

Запекът е неприятно преживяване и не пиенето на достатъчно вода насърчава нездравословно храносмилане. Време е да увеличите водата и да поддържате нещата движещи се редовно и удобно.

Водата се свързва с разтворимите фибри в дебелото черво и увеличава обема на изпражненията, намалява времето за преминаване и улеснява елиминирането. Когато водата се съхранява от нашата храносмилателна система, тялото издърпва водата от изпражненията, създавайки проблем със запек. Пиенето на много вода предотвратява запек, насърчава здравословното храносмилане, промива токсините и улеснява натоварването на бъбреците и черния дроб.

5 - Водата поддържа здравата ни кожа

Страдате ли от суха и безжизнена кожа? Причината може да е липсата на вода като част от ежедневното Ви хранене. Изчистването на кожата ни започва отвътре и се ползва, когато пием много вода.

Ние губим телесна вода чрез потта и още повече по време на тренировка и горещи условия на околната среда. Питейната вода осигурява рехидратация и допълване на естественото смазване на кожата ни. Нашата кожа обича влагата и пие много вода помага да се възстанови гъвкавостта и елиминира сухота.

Пиенето на достатъчно вода винаги е въпрос и добър индикатор е проверката на цвета на вашата пее. Здравата урина е доста ясна и показва, че пием много вода, за да запазим кожата си влажна и смазвана. Използването на лосион е добре, но питейната вода остава основен начин за поддържане на добре хидратирана кожа.

6 - Колко вода трябва да пия?

Ежедневните изисквания за вода се различават на човек. Питър Дацели / Гети изображения

Изискванията за водата са изпълнени с колко много пием и с малък процент чрез прием на храна. Всеки човек ще се различава по отношение на изискванията за вода въз основа на възрастта, околната среда и нивата на активност.

Ние губим вода в ежедневните функции на тялото на изпотяване, дишане и ходене в банята. Ако сме физически активни, в горещ климат, треска или симптоми на грип, като диария или повръщане, ще загубим още вода.

Всички загуби на вода изискват подмяна, за да поддържат тялото ни добре хидратирани и здрави. Бордът за хранене и хранене публикува нови диетични референтни количества вода . "Препоръчва се жените да консумират дневно 2.7 литра (91 унции), а мъжете консумират 3.7 литра (80 гр.) През различни напитки (80%) или в храна (20%)". чиста урина и да пиете повече, докато тази марка бъде достигната.

Източници:

> acefitness.org, годни факти, Healthy Hydration , 2008

cdc.gov, основи на водата и храненето, 6/3/14

> Националната медицинска библиотека на САЩ, Националните институти по здравеопазване, ефекта от "водата индуцирана термогенеза" върху телесното тегло, индекс на телесна маса и състав на тялото на наднормено тегло, Journal Clinical. Diagnostic Res., 9/10/13, A. Vij и Anjali S. Joshi